San Francisco ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

49 San Francisco reiservaringen en tips

Geweldig

59%

Tof

37%

Wel oké

2%

Niet zo

2%

Vreselijk

0%

  • Profiel Ivette Koot-van Amelsfort
    op 18-02-2021
    12 landen bezocht • 5 reviews • 1 waardering
    5

    “Hele leuke stad”

    Een geweldige stad om te bezoeken! We verbleven in Hotel Rex (tegenwoordig hotel Emblem) op Sutter street. Het ligt lekker centraal, vlakbij Union square. Ook de opstapplaats voor de cable car is vlakbij. Uiteraard veel gebruik van gemaakt met een pas voor een x aantal dagen onbeperkt. Verder hebben we alle highlights bezocht zoals de painted ladies, pier 39, de golden gate en uiteraard Alcatraz. Hiervoor hadden we de night tour geboekt. Deze vertrok bij daglicht, maar al snel viel de avond. En zo in het donker door de gevangenis lopen heeft wat bijzonders. De audio-tour was goed, ook in het Nederlands en was erg informatief. Daarna nog even zelf over het eiland rond gelopen en weer met de laatste boot terug. San Francisco voelt wat Europees aan qua stad, vriendelijke mensen, veel te doen en te zien en op deze reis was het onze favoriete stop!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Charlotte Verboom
    op 19-05-2019
    23 landen bezocht • 13 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Hier kun je je dagen vermaken”

    Wat een heerlijke stad! Groot, maar het voelt veel minder massaal aan dan New York en LA. Onze hoogtepunten in SF: uiteraard Alcatraz (boek op tijd) en een dag rondfietsen. Met de fiets kun je snel en flexibel veel van de stad zien. Je kunt zelfs de Golden Gate Bridge over fietsen en dan lekker bijkomen in Sausolito. Mijn tip: download (of vraag bij je fietsverhuurder) vooraf even een plattegrondje met fietsroutes, want let wel: dat fietsen is op sommige stukken behoorlijk heftig. Omhoog is soms niet te doen, naar beneden soms ook zo steil dat ik toch maar ben gaan lopen ;-) Qua accommodatie kan ik je echt een hotel op of bij Powell Street adviseren. Lekker centraal! Wij verbleven in Herbert Hotel. Beetje verouderd maar qua ligging perfect. Begin of eindig je je rondreis in SF? Huur je auto dan pas bij vertrek uit de stad of lever 'm in bij aankomst. Parkeren in SF is ECHT afschuwelijk duur en je gebruikt je auto toch niet. Alamo heeft een kantoor midden in het centrum en one-way fees gelden niet in Californie.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Suze Westervoorde
    op 12-05-2019
    56 landen bezocht • 27 reviews • 14 waarderingen
    5

    “San Francisco”

    In San Fran is ongelooflijk veel te doen. De stad voelt veel Europezer aan dan bijvoorbeeld LA. Dit is positief want er zijn meer mooie historische gebouwen. Ook is een bezoek aan het wereldberoemde Alcatraz een echte aanrader. San Fran is ontzettend heuvelig wat veel mooie plaatjes oplevert. Een fietstocht langs de Golden Gate Bridge mag ook eigenlijk niet ontbreken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacob Riemersma
    op 04-05-2019
    14 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Veel te doen en echt de moeite waard! ”

    Wat een gezellige stad! wij houden niet echt van steden, maar San Francisco is wel een uitzondering! Alcatraz is indrukwekkend maar dit moet op tijd worden geboekt. Wij verbleven in HI San Francisco Fisherman's Wharf Hostel, wat dicht bij de stad ligt. Na een stukje lopen kom je in de Fishermans Wharf hier bevinden zich leuke winkels en restaurants. We hebben een fietstocht gedaan, wat leuk lijkt maar erg vermoeiend omdat San Francisco niet erg plat is maar enorm heuvelig. Chinatown viel ons wat tegen, naast wat typische winkels en wat restaurants (waar je wel lekker kunt eten) niks te beleven. Lombard street is leuk om te zien maar er staan allemaal toeristen te kijken . Het is eigenlijk niks meer dan een stijle gekronkelde weg met bloemen. We zijn over de golden gate bridge gereden, wat een mooi moment was. Leukste stad van de west kust!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilse Bouwknegt
    op 03-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “San Fran, relaxt en interessant! ”

    San Francisco is waarschijnlijk de beste keus ooit geweest. San Francisco heeft alles, je kunt relaxt fietsen over de bridge, aan het water eten of rustig rond wandelen (ook al zijn er immense heuvels haha!) maar aan de andere kant heeft het ook een historie.
    Alcatraz, de gevangenis. Heel indrukwekkend en zeker de moeite waard. Voor Alcatraz moet je wel oppassen dat je het op tijd boek. Het zit vaak al weken van te voren vol geboekt!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jelmer Laernoes
    op 30-04-2019
    23 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Leuke stad van Californië”

    Super fijne stad in Californië en wat ons betreft de fijnste. Aanraders zijn wat mij betreft: Alcatraz, Cheesecake Factory (sorry ik ben fan) Fishermans Wharf, Lombard Street, de vershillende wijken en een ritje met de tram mag eigenlijk ook niet ontbreken. Verblijf hier zeker meerdere dagen want vervelen is hier gewoon niet bij. We hadden helaas wat slecht weer anders hadden we ook zeker weten een fiets gehuurd.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marielle Hartog
    op 24-04-2019
    27 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Absoluut de moeite waard. ”

    Met een camper is het even zoeken waar je je camper kan laten staan... Dit i.v.m. de veiligheid, maar ook de kosten! Voor campers is er eigenlijk maar weinig plek en de plekken die er zijn worden aangemerkt als gevaarlijk i.m.v. diefstal. Dat is natuurlijk het laatste wat je wil als je op vakantie bent.

    Wij hebben onze camper gratis geparkeerd aan de voorkant van de Golden Gate Bridge. Je hoeft dan geen tol te betalen voor de brug en staat gratis geparkeerd. Ook wandel je direct over de brug om de stad in de komen. Over de brug is direct een busstation, hier kun je de bus pakken naar het centrum. En dan kun je gaan en staan waar je wil.

    Wij zijn naar Alcatraz geweest en dat vonden we ontzettend gaaf. Als je een beetje Engels kunt, kies dan voor de Engelstalige versie, want dan hoor je de echte destijds gevangene praten. Wel moet je hier vroegtijdig voor boeken (wij hebben drie dagen van te voren geboekt, maar in het hoogseizoen moet dit echt eerder!)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel dinuccia
    op 13-04-2019
    29 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    4

    “San Francisco”

    leukste stad aan de west kust van Amerika!
    Doe wel je sneakers aan want SF is gebouwd op 43 heuvels (heb je wel meteen je work-out voor die dag gehad)
    Must see: Golden Gate Bridge, Twin Peaks, Pier 39, Lombard street, Alatraz en Fishermans Warf

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ludwig KERKHOFS
    op 12-04-2019
    1 review • 0 waarderingen
    5

    “Prachtige stad!”

    Deze stad heeft heel wat te bieden. Wij huurden voor onze trip door Amerika een camper. Ideaal! Die vrijheid! Om San Fransisco te bezoeken reden we over de Golden Gate bridge naar Marvin RV park in Greenbrae. Van daaruit dan met de ferry een daguitstap naar San Fransisco. We voeren langs Alcatraz. Bezoek aan de stad wegens tijdsgebrek slechts in één dag. Maar op die dag hebben we toch heel wat van de stad gezien. Ook mede dank zij het systeem van de gekende "drop on-drop off" bussen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sophie
    op 19-09-2018
    12 landen bezocht • 15 reviews • 30 waarderingen
    4

    “Mooie natuur & leuke bezienswaardigheden”

    San Francisco is een erg bruisende stad met leuke winkels en veel bezienswaardigheden. Zo moet je zeker even kijken bij Fisherman's Wharf vanwege de gezellig sfeer en natuurlijk de zeeleeuwen. Ook is de tram in SF erg leuk (zeker ook omdat veel straten enorm steil zijn). Alcatraz is ook absoluut iets wat je gezien moet hebben, maar ik heb helaas zelf niet de kans gehad om het eiland op te gaan omdat alles volgeboekt was (voor wel 2 maanden) dus je moet echt op tijd reserveren. Lombard street vond ik helaas wat tegenvallen. Het is zeker een mooi straatje maar na 5 minuten heb je het wel weer gezien en de enorme groepen toeristen die allemaal een selfie met Lombard street op de achtergrond willen halen ook heel wat van de sfeer af. De Golden Gate Bridge is erg mooi, maar wat vooral de moeite waard is zijn de Marin Headlands aan de andere kant van de brug. Ik verbleef hier in een heel fijn en goedkoop hostel (HI USA Marin Headlands) midden tussen de mooie wandelpaden. Zo heb je hier bijvoorbeeld een pad naar het Black Sand Beach (met zwart zand zoals de naam al zegt en heel veel pelikanen) en een pad naar de vuurtoren waar zeehonden op de rotsen liggen. Maar eigenlijk is het hele gebied gewoon erg mooi om in rond te lopen en als je geluk hebt kom je misschien een coyote tegen. Als je hier verblijft zit je alleen wel een beetje in the middle of nowhere omdat er alleen in het weekend bussen naar de stad rijden, er een bereik op je telefoon is en er geen supermarkt op loopafstand is. Ik ben zelf elke keer naar San Francisco gegaan met een Uber maar dit is vrij duur als je alleen reist. Ook is Muir Woods vlakbij de marin headlands en hier moet je zeker naar toe. De grootste bomen ter wereld staan in dit bos en het is dan ook erg indrukwekkend.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw San Francisco reiservaring en tips!

Ben jij in San Francisco geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?