• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Argentinië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

34 Argentinië reiservaringen en tips

Bezienswaardigheden

8,5

Gastvrijheid

8,3

Natuur

9,1

Stranden

6,0

Eten

8,3Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling

Filter op reisvorm

 • 8,8
  Jasmijn van den Heuvel op 28-08-2014
  Gereisd december 2012 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

  “Gletsjers, bergen, watervallen, steak en wijn!”

  Argentinië, een land met veel uitersten, maar absoluut genieten! Van Buenos Aires naar Ushuaia, van gletsjers naar watervallen en van kou in het zuiden naar hitte in het noordelijkere deel van het land.
  Mijn reis begon in Buenos Aires, waar ik heb ge-couch-surfed bij een Argentijnse jongen en zijn ouders. Via via was ik met hem in contact gebracht en ik werd direct uitgenodigd om bij hen te komen logeren, wat meteen de Argentijnen typeert, lieve en gastvrije mensen! Een goede manier om de belangrijkste hoogtepunten te zien van deze stad is met de Buenos Aires Free Tour. Vrijwilligers die deze tour geven en veel weten over de stad, de geschiedenis en de belangrijkste must-sees. En achteraf geef je ze wat je het waard vond, een erg leuke manier om in een paar uur tijd de hoogtepunten te zien. Dingen die je hier niet mag missen zijn: Bife de lomo (steak) met lekkere Argentijnse Malbec, de wijken San Telmo en Palermo, een bezoek aan La Boca, de percussie-show La Bomba de Tiempo en een rondje door het centrum met Casa Rosada, Obelisco etc.
  In Ushuaia ben je aan het einde van de wereld; het is de meest zuidelijke stad. Daar heb ik een boottocht gedaan over het Beagle Channel, waar je naast een geweldige omgeving ook veel dieren ziet: Pinguïns en zeeleeuwen! Ook de hike naar Laguna Esmeralda was geweldig. Een hike die je prima zonder gids kunt doen, door bossen, bergen en moerassig land, langs riviertjes, naar een helder blauw meer tussen de bergen.
  De volgende stop was El Calafate, met een bezoek aan de bekende gletsjer: Perito Moreno. Net zoals op de foto's, maar overweldigend groot en vooral erg spectaculair wanneer er een behoorlijk groot stuk afbreekt.
  Na El Calafate naar El Chaltén, wat maar een kleine afstand is (voor Argentijnse begrippen, ong. 3,5 uur). El Chaltén is een klein dorpje midden in de bergen, waar alle toeristen verblijven als ze in dat gebied gaan hikken. Zelf heb ik er twee gedaan, die beide erg de moeite waard waren: Laguna Torre-Cerro Torre en Laguna de los tres-Cerro Fitz Roy. Beide hikes van 12,5 km (dus 25km heen en terug per hike), maar beide prima te doen op 1 dag (ong. 4 uur heen en 4 uur terug).
  Helaas heb ik Bariloche bijna geheel overgeslagen, omdat het weer daar tegen zat..
  In Mendoza is het hoogtepunt vooral de Wine&Bike tour. Neem de bus naar Maipu en stap uit bij Mr. Hugo, waar je een fiets kunt huren en een kaart krijgt van de wijngaarden in de buurt, waar je op eigen gelegenheid naar toe fietst en overal wijntjes kunt proeven. Bij de ene wijngaard krijg je een hele rondleiding, anderen hebben een soort route die je kunt volgen of je kunt ook gewoon alleen wijntjes gaan proeven. Tip: Probeer vooral de Malbec, de lekkerste rode wijn als je het mij vraagt, en de Torrontes, een witte wijn die typisch is voor Mendoza. De stad Mendoza zelf is niet zo interessant.
  Cordoba vond ik niet zo'n boeiende stad. Ik heb daar een skydive gedaan, die erg gaaf was.
  In Corrientes heb ik oud en nieuw gevierd bij een Argentijnse familie, een unieke en geweldige ervaring. De stad zelf is niet zo spectaculair, maar er is een leuk strand langs de rivier en je kunt daar ook fietsen huren om rond te fietsen.
  Puerto Iguazu was mijn laatste stop in Argentinië, natuurlijk voor het bezoek aan de Iguazu Falls. Vanaf de Argentijnse kant heb je het mooiste uitzicht en kun je ook over diverse watervallen lopen. Het is een geweldig mooie ervaring, de watervallen zijn zo groot en mooi! Overweldigend hoeveel water, vooral bij de Devils Troat, de grootste waterval, is het een gigantisch bulderend geluid! Ook zie je hier veel dieren, o.a. apen en coati's (die erg brutaal zijn en je eten proberen te stelen) en diverse vogels. Voor de Argentijnse kant van de watervallen kun je het beste een hele dag uittrekken, je kunt je hier prima 8 uur vermaken. Zorg daarnaast voor droge kleding, je kunt er vanuit gaan dat je wel nat wordt! Als je de Argentijnse kant van de watervallen hebt gezien, kun je de Braziliaanse kant gerust overslaan. Daar loop je in 2 uur doorheen en je ziet de watervallen voor 95% vanaf de andere kant van de rivier, een stuk minder spectaculair! Verder is Puerto Iguazu een schattig plaatsje, 's avonds is het leuk om te gaan eten bij de foodmarket: Feria. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan Hito Argentino, het drie landenpunt, vanwaar je over de rivier uitzicht hebt op Paraguay en Brazilië.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

  Iguazu Falls • El Chaltén • Ushuaia

  Mijn Argentinië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 9
  • Eten: 9
  • Stranden: N.v.t.
 • 9,2
  Riëlle Schoeman op 24-08-2014
  Gereisd november 2011 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

  “Natuur, cultuur, wijn, eten, steden, lieve mensen”

  Mi querida Argentina, ofwel mijn geliefde Argentinië, dat is hoe ik me heb gevoeld tijdens mijn rondreis door Argentinië.
  Van het prachtige noorden met de watervallen van Iguazu en het bijzondere Salta, de wijngebieden bij Mendoza en het Andes gebergte in centraal Argentinië. Het natuurgeweld en de prachtige meren van Patagonië. Steden zoals Buenos Aires waar je zoveel kunt bezichtigen, flaneren en dineren. De Argentijnen kunnen je op alle mogelijke manieren verleiden met de vino tinto (rode wijn), asados (barbeque's) en mercados (markten).

  ofwel een land om cultuur te snuiven, aktief te zijn, maar vooral ook te genieten!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

  Buenos Aires • Mendoza • El Calafate & Los Glaciares

  Mijn Argentinië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 10
  • Natuur: 10
  • Eten: 10
  • Stranden: 7
 • 8,0
  Michiel Veenhuis op 13-08-2014
  Gereisd november 2010 • 3 weken lang • met partner

  “Argentinië, van Buenos Aires naar Mendoza”

  Van de drukte van Buenos Aires, via de watervallen op de grens met Brazilië en Paraguay, naar het Salta en het noordwesten, om tenslotte te eindigen in wijnstad Mendoza. Ik vond dat Argentinië ontzettend veel te bieden heeft. Ondanks de grote afstanden, is het land prima te bereizen in een aantal weken.

  Wij zijn gestart in Buenos Aires. Van de ene kant heeft het iets zuid-Europees, aan de andere kant ook weer helemaal niet. San Telmo, Recoleta, Palermo, La Boca, allemaal wijken met een heel eigen sfeer. Wij logeerden in een hotel/hostel in San Telmo, maar ook Palermo is heel leuk om te verblijven. Wat veiligheid betreft was het af en toe even oppassen in Buenos Aires. In de metro waren de zakkenrollers niet al te subtiel en ook op een terras deed iemand een poging ons af te leiden om zo onze spullen te kunnen meenemen. Echt vervelend werd het gelukkig niet.

  Een groot voordeel van Argentinië zijn de geweldige bussen. 's Avonds instappen in Buenos Aires en de volgende ochtend uitgeslapen wakker worden in Puerto Iguazu. Boek de meest luxe klasse en je ligt geheel gestrekt, met je eigen televisieschermpje, prinsheerlijk tot de volgende ochtend te slapen. Iguazu Falls is overweldigend. Toeristisch ja, maar het voelde niet overlopen. Vanuit Puerto Iguazu zijn ook leuke tochten te maken naar Brazilië en Paraguay.

  Gelukkig bleek er een rechtstreekse bus van Iguazu naar Salta te gaan. Weliswaar 23 uur aan een stuk, maar je ziet nog eens wat van het land. Vanuit Salta is het de moeite waard een auto te huren en een rondtocht te maken door het noordwesten van het land. Zowel ten noorden als ten zuiden van Salta rijd je door geweldige landschappen.

  Vanuit Salta zijn we weer in de bus gestapt naar Mendoza. Naast de bekende wijntours hebben we hier paardgereden door de Andes, met de condors vliegend boven ons hoofd.

  Al met al vond ik Argentinië een land met vooral een fantastische natuur, in het noordwesten voldoet het zeker aan het "zuid-Amerikaanse plaatje". In Buenos Aires kun je lekker eten, winkelen, gezellig stappen etc. en is gewoon een superleuke stad.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

  Iguazu Falls • Quebrada de Humahuaca • Buenos Aires

  Mijn Argentinië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 9
  • Eten: 7
  • Stranden: N.v.t.
 • 8,3
  KarolinevdM op 12-08-2014
  Gereisd februari 2011 • 4 weken lang • met vrienden

  “Pinguins, merendistrict, wijn-gebied en gigantische watervallen!”

  Mijn eerste backpack avontuur samen met een vriendinnetje: Argentina! Onze reis duurde een maand, waarbij we ongeveer 3 dagen in elke plaats bleven.
  Als je vliegt op Buenos Aires en je overnacht daar meteen, boek een hotel/hostel van te voren. Ik had dat namelijk niet gedaan en heb dus 3 uur door BA gelopen. De wijk La Boca is erg leuk om doorheen te lopen. Tip voor een hostel: Hostel-Inn Buenos Aires (schoon, gezellig, goedkoop). Ten zuiden van Buenos Aires ligt Puerto Madryn, vlakbij het schiereiland Peninsula Valdes. Hier kun je genieten van de mooiste dieren: zeeleeuwen, zeeolifanten, zeehonden, gordeldieren, mara´s, lama´s en duizenden pinguïns.
  San Carlos de Bariloch is een mooi plaatsje met meren en bijzondere bomen. Je kunt er overigens goed paardrijden bij een Estancia (soort Argentijnse boerderij). Persoonlijk vond ik Bariloche wat minder dan de andere plaatsen, aangezien je het met name moet hebben van de natuur. Daarnaast liggen de prijzen er hoog en spreken er weinig mensen Engels.
  Mendoza is de plaats van de wijn! Ik heb er twee wijnboerderijen en 1 olijfboerderij bezocht. Erg leuk en een absolute aanrader. Ook ben ik met een excursie naar het Andesgebergte gegaan. In het Andesgebergde kon je de berg Aconcagua (6962 meter) zien en tevens Puente del Inca. Puente del Inca is een absolute aanrader als je geinteressererd ben in de Inca cultuur. Tip voor een hostel: Hostel Internacional Mendoza (gezellig, bbq-en, feestjes, lawaaierig, goedkoop).
  Salta is een mooie plaats voor diegenen die houden van lokale marktjes, mooie bergen, Inca-museum en uiteraard de bekende zoutvlaktes (Salinas Grandes).
  En als afsluiter natuurlijk: Iguazu Falls. Ik ben ze van beide kanten gezien. De Argentijnse en Braziliaanse zijde. Wat een natuurwonder en wat is dat genieten als je er naast staat. Trek alsjeblieft geen poncho aan, wordt gewoon een beetje nat van de gigantische watervallen! Het is een ervaring opzich!

  Argentinië is een groot land en daarom zijn de afstanden erg lang. De gemiddelde busreis duurt 18 tot 23 uur, maar dan wel in luxe touringcars. In de bus krijg je dan ook eten en wijn en de stoelen kunnen helemaal naar achter. Voor mij waren deze lange busritten geen probleem.
  Argentinië is geen goedkoop land. Excursies zijn best prijzig en het eten is wel goedkoper dan in Nederland, maar niet goedkoop. Hostels en openbaar vervoer zijn overigens prima te betalen.
  Geniet van de heerlijke wijnen, overheerlijk vlees en het prachtige land.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

  Puerto Madryn • Iguazu Falls • Mendoza

  Mijn Argentinië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 9
  • Eten: 7
  • Stranden: N.v.t.

Deel jouw Argentinië reiservaring!

Ben jij onlangs in Argentinië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van het land

(optioneel)Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief