Gemiddelde beoordeling Brazilië


Cultuur & bezienswaardigheden

8,2

Gastvrijheid

8,3

Natuur

9,2

Stranden

8,9

Eten

7,2

Gemiddelde beoordeling

8,3
Op basis van 19 Brazilië ervaringen

Reizen naar Brazilië

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en grenst aan bijna alle landen van dit werelddeel. Het is een enorm land met minstens zo grote tegenstellingen: tussen arm en rijk, wolkenkrabbers en krottenwijken, stad en jungle, feesten en criminaliteit. Ondanks de problemen die het land kent, heerst bovenal optimisme. Overal proef je een onmiskenbare levenslust, die eens per jaar tijdens carnaval tot een hoogtepunt komt. Maar de gastvrije Brazilianen feesten en dansen het liefst iedere dag. Logisch, als je in een tropisch land woont met zulke stranden en zo’n vibe!

Vliegtickets Brazilië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Brazilië
V.a. 434 Meer over vliegen naar Brazilië

Overnachten in Brazilië

Vergelijk alle hotels in Brazilië
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Brazilië

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Zonsondergang in Rio de Janeiro.

Hoewel de vele wolkenkrabbers, de moderne kustlijn en het grote aantal toeristen misschien niet voor iedereen even aantrekkelijk zijn, wordt Rio ook wel ‘Cidade Maravilhosa’ genoemd; fantastische stad. Het is een van de beste feeststeden ter wereld met een nachtleven waar je u tegen zegt. Rio is fabuleus gelegen aan zee, met legendarische stadsstranden als de Copacabana en Ipanema, tussen fraaie rotsformaties en uitzichtpunten (het reusachtige Christusbeeld op de Corcovado, de Suikerbroodberg Pão de Açúcar). Berucht is de stad ook om zijn vele sloppenwijken, de favela’s, en de bijbehorende criminaliteit.

Iguazu watervallen

Iguazu Falls

Uitzicht vanaf de Argentijnse kant op de Braziliaanse kant van de falls.

De Foz do Iguaçu zijn volgens sommigen de spectaculairste watervallen ter wereld. Ze liggen op de grens tussen Brazilië en Argentinië. Vanaf de Braziliaanse kant heb je zicht op het geweld van het vallende water. Of je ze nou bekijkt per bootje, vanaf een eiland of te voet, het is een weergaloos waterspektakel.

Op avontuur in de Amazone

Amazonewoud

Meer in het Amazonewoud nabij Manaus.

In een groot deel van Zuid-Amerika ligt het beroemde Amazonegebied en meer dan de helft van deze jungle bedekt Brazilië. Waarvandaan je de Amazone ook bezoekt, overal zijn trekkings te doen en is er een groot aantal tropische diersoorten te zien. Het is heerlijk om ’s nachts in een hangmat naar het geluid van honderden vogels te luisteren. Overdag kun je een bezoek brengen aan een van de oude indianenstammen en in een houten kano over de rivier te glijden.

Alle bezienswaardigheden in Brazilië

Top 3 Brazilië specialisten

Riksja Brazilië
Riksja Brazilië

Zelf je Brazilië reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Diverse groepsreizen, privéreizen en combireizen met o.a. Argentinië, Chili en/of Bolivia.
Bezoek website

NRV
NRV

Individuele Brazilië rondreizen: van de complete highlights tot specifiek Noordoost- of Zuid-Brazilë.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Brazilië artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Brazilië

Bekijk de top 10 Brazilië rondreizen

19 Brazilië reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,3
Op basis van 19 Brazilië ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,6

    54 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Prachtige natuur en leuke steden”

    Geplaatst 20-10-2017 • gereisd juli 2017 • 4 weken lang • met familie • zelfstandig

    Brazilië is een prachtig en heel divers land, leuke vriendelijke mensen (overal muziek en voetbal), mooie natuur en leuke steden. We hebben 4,5 week rondgereisd met onze zoon van 9, voor wie het ook geweldig was. Het land is enorm groot dus als je naar verschillende plekken wilt, ontkom je niet aan binnenlandse vluchten. Er zijn maar weinig Brazilianen die Engels spreken, dus Google translate op je telefoon is af en toe pure noodzaak als je net als wij geen Portugees spreekt.
    Het hoogtepunt vonden wij de Pantanal: Een moerasland vol met kaaimannen, capibara’s, reuzenotters, miereneters, ara’s, gordeldieren en als je geluk hebt jaguars en ocelots. Wij hebben vanuit Nederland een tour van 4 dagen en 3 nachten in de zuiderlijke Pantanal via Gills Pantanal geregeld. Super! We hebben verschillende tours gedaan en heel veel bijzondere dieren van dichtbij gezien: wandelen, paardrijden (paarden liepen soms tot hun knieën in het water), kanotocht, motorboot en met een safaritruck.
    Verder zijn de Igazu falls (op de grens van Brazilië en Argentinië) niet voor niets zo beroemd. Het is zeker de moeite waard om de watervallen van zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant te bekijken. Vanaf de Braziliaanse kant heb je prachtige uitzichten over de falls. Van de Argentijnse kant kun je op sommige plekken heel dicht bij het natuurgeweld komen. Je kunt ook met een helicopter boven de falls vliegen, of met een boot onder de falls komen (vanuit de Argentijnse kant alleen voor kinderen vanaf 12 jaar, vanuit Brazilië ook boor jongere kinderen).
    Ook Chapada Diamantina, een National Parc boven Salvador waar de meeste Nederlandse georganiseerde reizen om één of andere bizarre reden niet heen gaan, vonden wij prachtig! We zijn vanuit Lencóis het park in gegaan en Lencóis zelf is ook al een prachtig plaatsje met gekleurde huisjes, hobbelkeitjes en een autovrij centrum. Chapada Diamantina heeft prachtige grotten, watervallen en uitzichtpunten over de bergen. Je kunt vanuit Lencóis verschillende tours regelen met auto, paard of lopend. Maar je kunt ook op eigen gelegenheid het park bezoeken.
    Naast alle mooie natuur hebben wij in Brazilië 2 grote steden bezocht: Salvador en Rio de Janeiro. Beide steden zijn erg mooi, maar je wordt (met name in Rio) aan alle kanten gewaarschuwd voor de criminaliteit: Geen grote camera mee, niet in rustige straatjes lopen, je telefoon alleen binnen bekijken, niks op je rug dragen, sommige wijken en straten niet komen enz enz. Bij ons is alles gelukkig goed gegaan en dan merk je niet zo veel van de criminaliteit, maar er zijn te veel voorbeelden waarbij het niet goed gaat. Gelukkig is de criminaliteit buiten de grote steden een heel stuk minder (wel altijd goed op je spullen letten, zoals in heel zuid-Amerika).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Brazilië:

    Pantanal • Igazu falls • Rio de Janeiro

    Mijn Brazilië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    44 landen bezocht
    22 reviews
    4 waarderingen

    “Zuid Brazilië ”

    Geplaatst 24-02-2017 • gereisd mei 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    In mei 2016 bezochten we het Zuiden van Brazilië. Het was een paar maanden voor de Olypische Spelen in Rio, en dit was te merken. Overal was merchandise te koop. Mei is vast niet de beste reistijd voor dit gebied, want het was voornamelijk bewolkt met flink wat regen. Bezochte plaatsen: Foz do Iguaçu – Paraty – Ilha Grande – Rio de Janeiro.

    Via de KLM wereldweken koop je goedkope rechtstreekse vluchten op Rio de Janeiro. Vanaf Rio kun je met GOL airlines naar Foz do Iguazu. Wij hebben vervoer tussen Rio - Paraty - lha Grande in één geregeld via Easy Transfer Brasil (Green Coast package). Inderdaad ‘easy’ want je wordt opgehaald van je hostel en bij het volgende gedropt. Hou er wel rekening mee dat je onderweg moet overstappen op een ander busje met wachttijden tussendoor, en dat dit allemaal zeker een halve dag in beslag neemt.

    Even wat over de Brazilianen. Voor zover ik heb gezien zijn ze in alle kleuren, van blank tot heel donker. Brazilianen komen heel sociaal over, iedereen kletst tegen elkaar, of het nu bekenden zijn of niet. Of ze zingen zomaar op straat of in de winkel. Vrolijk toch! Op het strand zitten families of vrienden in een kringetje en komt er een gitaar tevoorschijn. Die heerlijke bossa nova muziek maken het vakantiegevoel. De Brazilianen spreken meestal geen Engels en met Spaans kom je ook niet ver. Wij hebben ons gered met handen- en voetentaal, maar een Portugees woordenboekje was handig geweest.

    We hebben gegeten in een restaurant waar je zelf van het buffet kunt opscheppen en je per 100 gram betaalt. Die per-gewicht-restaurants zijn er veel; de Brazilianen zijn er gek op. Het nationale gerecht is rijst met bonen, en de rest is ook niet heel bijzonder. Wat wel lekker is, is een açai smoothie. Lekker verfrissend voor bij het strand.

    Ik vond de Iguazu watervallen absoluut het mooiste. Trek een halve dag uit voor het uitzicht op de watervallen aan de Braziliaanse kant, en een hele dag voor de Argentijnse kant. Bij de Argentijnse kant kun je tot heel dichtbij ‘Garganta del Diablo’ komen, het keelgat van de duivel. Hier stort het water 70 meter naar beneden onder luid gekletter. Je staat in de nevel van dit natuurgeweld te kijken. Wij verbleven in Foz do Iguaçu, waar je heel makkelijk de bus kunt pakken naar de Braziliaanse kant. Ook naar de Argentijnse kant, je moet dan wel een keer overstappen. Vergeet niet Argentijns geld mee te nemen!

    Paraty is een leuk historisch stadje, twee nachten is genoeg hier. Ilha Grande is een relaxed eiland zonder auto’s. Wij verbleven in pousada Armaçao dos Anjos in het hoofddorpje Abraão. Een simpele blauwe pousada waar kolibri’s rondvliegen en de eigenaars goed kunnen koken!

    We eindigden de reis in Rio de Janeiro. Absoluut mooi is het uitzicht vanaf de Corcovado berg. De stranden van Copacabana en Ipanema zijn bedrijvig en vermakelijk, maar je moet wel heel goed op je spullen letten en niets van waarde meenemen. En dit vond ik het grote nadeel van Rio: de criminaliteit, waarschijnlijk nog meer aangewakkerd in aanloop naar de Olypische Spelen. Ik raad aan alles onder je kleding te dragen en je geld te verspreiden. Neem geen rugzakje of tas mee en laat waardevolle spullen achter in je hotel.

    Souvenirtip: Havaiana's! Ze zijn er in alle kleuren en printen, en kosten iets van 8 Euro per paar.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Brazilië:

    Iguazu Falls • Ilha Grande • Corcovado National Park

    Mijn Brazilië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    1 review
    1 waardering

    “GEWELDIG! ”

    Geplaatst 16-01-2017 • gereisd mei 2016 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wij zijn in 2016 drie weken naar Brazilie geweest. De eerste dag zijn we gelijk vanuit Rio doorgereisd naar Campo Grande en vervolgens naar Bonito. Hier hebben wij in het zoete water gesnorkeld en genoten van al het moois in de omgeving. De toekans vliegen je om de oren net zoals de ara ara’s (blauwe papagaaien). Vervolgens zijn wij teruggereisd naar Campo Grande en vanuit daar hebben wij een auto gehuurd richting Port Jofré (Pantanal). Dit was werkelijk waar geweldig! Het is een flink stuk rijden, maar je kan overal stoppen onderweg en het uitzicht is werkelijk waar prachtig. Wij hebben in totaal 3 nachten doorgebracht op de pantanal, geweldig. Overal vogels, kleine aapjes, kaaimannen en capibara’s. Na 4 geweldige dagen zijn we doorgereisd naar Chapada Diamantina voor het geweldige uitzicht. Hier zijn we één nachtje gebleven en toen weer teruggereisd naar Campo Grande om de laatste 11 dagen in Rio door te brengen. Hier hebben wij helaas erg slecht weer gehad. We hadden gelukkig een paar droge dagen waarop we de Suikerberg, Christ the Redeemer en een voetbal wedstrijd konden bezoeken. Vooral de voetbal wedstrijd was zoals je die mag verwachten in Brazilie. Negentig minuten lang, passie, zang en geweldig voetbal!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Brazilië:

    Pantanal • Rio de Janeiro

    Mijn Brazilië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 5
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 10,0

    1 review
    1 waardering

    “Hartverwarmend ritme van thuiskomen in pipa”

    Geplaatst 30-12-2016 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juni 2013 • met partner • zonvakantie

    ,,Knijp me nog eens"; Ja, ik ben er echt! De stranden van Pipa. Zonovergoten oase van rust, kilometers lang wandelen langs een onaangetaste kust. Zwemmen tussen wilde dolfijnen die aan je horizon de zon tegemoet springen. Wow! ongekend! dat gevoel kenden wij nog niet.. inmiddels 2 x terug geweest! enorm bijzondere bestemming. Hartverwarmend!

    Mijn Brazilië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    2 reviews
    1 waardering

    “Mooie combinatie van cultuur en natuur ”

    Geplaatst 29-12-2016 • gereisd oktober 2016 • 3 weken lang • alleen • groepsrondreis • met Djoser

    brazilie is enorm groot en niet in de 3 weken die ik had volledig te bereizen dus heb ik besloten de amazone voor een andere keer te bewaren. Deze reis van 3 weken was een mooie combinatie van cultuur en natuur. De watervallen foz do iguacu zijn echt prachtig. De Argentijnse kant van de watervallen mag zeker niet overgeslagen worden want die is nog mooier dan de Braziliaanse kant. De pantanal is prachtig in zijn natuur en hier leeft de jabiru die je alleen in brazilie kunt zien. Mede reizigers vonden de pantanal wat tegen vallen en hadden verwacht hier meer te zien, maar laten we vooral niet vergeten dat je in de natuur bent en je moet zoeken en wat geluk moet hebben bij het zien van dieren. Voor vogelliefhebbers is dit sowieso een prachtige reis om te maken. RIO is echt geweldig met zijn christusbeeld, suikerbroodberg en copocabana beach. Niet te vergeten brazilie is een erg duur land en een reis hier naar toe kost dan ook wel wat. Daarnaast is het ook echt een vlees land en na 3 weken heb je wel weer even genoeg vlees gezien.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Brazilië:

    Rio de Janeiro • Pantanal • Ilha Grande

    Mijn Brazilië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    1 review
    1 waardering

    “Gostoso”

    Geplaatst 28-12-2016 • gereisd februari 2012 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Het land van cariocas.. in Brazilië qua mensen is Rio de plek- blijheid, optimisme, levens lust! Ook mooie mooie mensen!! Qua natuur- Foz do iguazu-de cataratas dus het waterval die tot de 7 wereld wonderen behoort, en terecht ook!! Wat een bijzondere plek. Als je in Brazielie bent vergeet niet Acai te proberen-drankje/dessert voorbereid van speciaale fruit.. vraag voor het volle mix-echt een speciaal iets..verrukelijk

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Brazilië:

    Rio de Janeiro • Foz do Iguasu • Natal

    Mijn Brazilië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 6
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    5 reviews
    0 waarderingen

    “Genieten van divers Brazilie”

    Geplaatst 27-01-2016 • gereisd augustus 2007 • 4 weken lang • met familie • zelfstandig

    Een rondreis gemaakt langs; Rio de Janeiro, Salvador, Morro de Sao Paulo, Brasilia en Cuiaba (de Pantanal):

    Brazilie is een fantastisch land om te bezoeken. Enerzijds de steden met allerlei bezienswaardigheden en anderzijds de ongerepte natuur waar je helemaal tot rust komt.
    We begonnen onze reis in Rio, waar het een absolute aanrader is om een voetbalwedstrijd bij te wonen. Een geweldige manier om onderdeel te zijn van de Braziliaanse cultuur en te ervaren hoe gastvrij de bevolking is. De hele stad is een grote bezienswaardigheid waar naast het proeven van de sfeer ook de standaard toeristische highlights een must zijn: Het Christusbeeld en Suikerbrood.
    Daarnaast hebben we vanuit Cuiaba de Pantanal bezocht: een prachtig stukje wereld waarin tal van verschillende dieren te spotten zijn. Met een gids zijn we een aantal dagen in de Pantanal verbleven waar we sliepen in hangmatten.
    En andere grote aanrader is Morro de Sao Paulo: een prachtig strand, zoals je ze kent uit de boekjes. Prima bereikbaar vanaf Salvador.


    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Brazilië:

    Rio de Janeiro • Pantanal • Morro de Sao Paulo

    Mijn Brazilië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 4
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    2 reviews
    0 waarderingen

    “Rio de Janeiro en Sao Paolo”

    Geplaatst 11-09-2015 • gereisd december 2014 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Hele aardige mensen en een mooi en interessant land. Oud en nieuw gevierd op het Copacabana-strand in Rio de Janeiro, super mooi vuurwerk en een hele gezellige sfeer! Alleen oppassen voor zakkenrollers.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Brazilië:

    Rio de Janeiro • Sao Paulo

    Mijn Brazilië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    2 reviews
    0 waarderingen

    “Muziek is hét woord van Brazilie!”

    Geplaatst 15-03-2015 • gereisd maart 2012 • 4 weken lang • met vrienden

    Brazilie is een prachtig en groot(!) land met veel historische stadjes. Vanaf het moment dat je landt kom je overal muziek tegen, het hoort bij het leven van de Brazilianen en maakt het land tot een feestje. De cultuur is erg divers, omdat het land een echte melting pot is. Toch voel je de eenheid in het land. Wel is er een groot verschil tussen rijk en arm en kun je sommige plekken beter niet bezoeken als buitenlander. Ook kun je in de grote steden niet altijd 's nachts veilig over straat. De steden aan de kust zijn schitterend en iedereen leeft daar van s'ochtends vroeg (hardlopen over de boulevard) tot 's avonds laat (muziek op straat) buiten. Het is leuk om van het noorden via de kust naar het zuiden te reizen. Recife is een grote stad met een Nederlands tintje. Porto da Galinhas is een echte aanrader, een hippie dorpje aan de kust waar je goed kunt surfen. Sao Paulo is een echte wereldstad en natuurlijk moet je in Rio de Janeiro geweest zijn. De sfeer die daar hangt is verslavend en maakt dat je zeker nog een keer terug wilt naar de stad. Het eten is niet super bijzonder, maar ook zeker niet verkeerd. Churassco is de moeite waard.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Brazilië:

    Rio de Janeiro • porto da galinhas • caraguatatuba

    Mijn Brazilië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    16 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Chacka chacka chacka samba!”

    Geplaatst 12-03-2015 • gereisd februari 2015 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Cuba! Daar waren we al bijna een jaar voor aan het sparen. We zouden bijna gaan boeken voor een onvergetelijke vakantie toen een vriend van ons schaapachtig het nieuws bracht dat hij in februari zou gaan trouwen met zijn Braziliaanse vriendin... In Brazilië. Op zich niet zo'n probleem, tenzij je vriend ernaar toe wil om er voor zijn beste vriend 'te zijn'. Nou.... ok dan. Schoorvoetend werd de reisgids van Cuba weer in de kast gezet, een voor Brazilië aangeschaft en de tickets geboekt. Naar Sao Paulo. Ok, nou ja, als we dan naar de 'concrete jungle' gaan, dan kunnen we op zijn minst naar carnaval, want naast Rio hebben ze ook een beroemde parade in Sao. Feesten en in de sambadome naar de mooiste praalwagens en schaars geklede mannen en vrouwen kijken. "Uh, onze trouwdag is op 14 februari, de Nederlandse Valentijnsdag. Dat vond zij romantisch. We waren even vergeten dat carnaval dan begint". Ik had al bijna de tickets weer gecanceld... Wat een baalvakantie wordt dit zeg.

    Gelukkig gingen vrienden van ons mee, waaronder een Braziliaanse en ze wilde ons graag haar land laten zien. En gelukkig was er ook nog een extra dag carnaval. Het leed werd langzaamaan verzacht, februari kwam dichterbij en de voorpret begon: Het kopen van een bikini, het aanschaffen van zonnebrandcrème in de winter, het aanschaffen van een jurk en pak voor de bruiloft, het inpakken van de koffer, het afscheid nemen van collega's en de ' road to Schiphol'. Eenmaal aangekomen werden we naar ons hotel gebracht in een gammele Fiat naar ons hotel gebracht, waarna we om half 10 's avonds onze eerste Braziliaanse pizza mochten proeven (we hebben er veel naar binnen gepropt tijdens deze drie weken, want Sao Paolo staat bekend om zijn pizza's). De volgende dag, na een Brazilian wax voor mij (auw! maar je moet het eens gedaan hebben) op weg naar de bruiloft op het platteland, gekenmerkt door heel veel file (6 en een half uur in de auto gezeten) zandweggetjes, koeien op de weg en een prachtig landgoed. Daar leerden we hoe graag de Brazilianen feestjes vieren: Na de ceremonie (we waren getuigen en toen we de rode loper over moesten schreeuwden de weddingplanners: "And remember, SMILE!") was er een feest zoals we niet gewend waren: Een waar drankfestijn! Op een gegeven moment lagen er mensen te slapen aan de eettafels.

    De dag erop terug naar Sao waar we na een paar uren zeer welkome slaap in de stromende regen op weg gingen naar het carnaval. Toen de regen om 1 uur eindelijk stopte konden we pas echt genieten van de beweging, de kleuren, de muziek, de kostuums en de passie die de verschillende sambascholen in hun hour of fame stoppen. De muziek is ook aanstekelijk. Het gaat een beetje zo: chackachackchacka Carnaaaaavaaaaaaaalllll chackachackachackachacka carnavaaaaaaaaaaaaal!!!! We zagen dan wel de 'mindere' groepen, daar de beste groepen de dag ervoor al aan de beurt geweest waren, maar toch keken we onze ogen uit. Er was eigenlijk maar een groep die teleurstelde, omdat ze chagrijnig keken. Later bleek daar goede reden voor te zijn: Een hoofd van een van de praalwagen was afgebroken. Ja dat kost je punten!

    Een beetje een tegenvaller in Sao Paulo is dat bijna niemand daar Engels spreekt. Dat is natuurlijk het goedrecht van ieder mens in ieder land ter wereld je eigen taal te willen spreken, maar echt handig is het niet. Je kunt niet eens fatsoenlijk een koffie bestellen bij de Starbucks. Aan de andere kant is het handen en voeten werk wel echt een feestje en het voelt als een overwinning als je wel een frappuchino krijgt, in plaats van een thee!

    Na een paar dagen vlogen we door naar Foz Iquazu, waar zo werd ons verteld, de mooiste watervallen ter wereld zouden zijn. Dat werd niet zomaar door iemand verkondigd: Eleanor Roosevelt zei al dat de Niagara watervallen er bleekjes bij afstaken. We kunnen alleen maar instemmen met deze first lady: De Braziliaanse kant was al mooi, maar de Argentijnse kant was echt adembenemend. Hoe klein je je voelt bij het geweld van de 'devils throat', waar het water zich met een beangstigend geweld naar beneden stort. Boekentip: Arthur Japin beschrijft de watervallen ook in zijn bestseller 'Vaslav'. Daarnaast hebben we daar ook de kans gegrepen een helikoptervlucht te maken boven de watervallen en hebben we een vogelpark bezocht. De helikoptervlucht is kostbaar, maar het ook heel erg waard!

    Terug in Sao zijn we doorgereden naar Barra do Una, een van de vele stranden die Brazilië rijk is. Daar heerlijk een week aan het zwembad en het strand gelegen en weer helemaal opgeladen kwamen we terug in Sao voor de laatste paar dagen drinken en eten in barretjes, feesten en gezelligheid. Wel een waarschuwing: Ladies, hold on to your men! De man/ vrouw verdeling in Brazilië is 1 (man) op 5(vrouwen). Als vrijgezelle man is het een waar paradijs, omdat veel vrouwen ook prachtig zijn en dat graag laten zien. Helaas is het mannelijk schoon diep verstopt. Daarnaast draagt iedere man daar een speedo op het strand, wat zelfs de mooiste man nog ietwat ranzig maakt.

    Helaas hebben we ook het ziekenhuis nog van binnen gezien. Mijn vriend had zijn hoofd gestoten en de wond was zodanig dat er drie hechtingen nodig waren. Door de bureaucratische rompslomp van het Braziliaanse zorgstelsel hebben we 5 uur bij de eerste hulp moeten vertoeven. Toch heeft het geen schaduw geworpen op deze fantastische vakantie en hebben we zelfs besloten nog een keer te willen gaan. Rio staat nu wel hoog op de verlanglijst.

    Eigenlijk was het overslaan van Cuba allang al vergeten en vergeven toen de bruid en de bruidegom ons stralend aankeken en immens dankbaar waren dat we 9.804,84 kilometer gereisd waren om hen bij te staan op een van de mooiste dagen van hun leven. Het mooie land, de lekkere pastel, de verrukkelijke stroganoff, prachtige stranden en ritmische dynamiek van het bestaan waren daarnaast ook wel leuk meegenomen ;).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Brazilië:

    Iquazu watervallen (Argentijnse kant) • Barra do Una • Sambadome Sao Paulo

    Mijn Brazilië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Brazilië reiservaring!

Ben jij onlangs in Brazilië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Zuid-Amerika

Brazilië essentials

Vlag: Brazilië
Beste reistijd: Het hele jaar
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 12 uur
Richtprijs retourticket: € 850
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Brazilië specialisten

Riksja Brazilië

Riksja Brazilië

Stel zelf de Brazilië rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Bij FOX vind je de diverse Brazilië groepsreizen en privéreizen, zowel los als combireizen met o.a. Argentinië, Chili en/of Bolivia.
Bezoek website


NRV

NRV

NRV biedt maar liefst 7 individuele Brazilië rondreizen: van de complete highlights tot specifiek Noordoost- of Zuid-Brazilë.
Bezoek website

Meer Brazilië reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Groepsreizen on a budget.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Brazilië op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke groepsreizen.
Bezoek website

Brazilië2Go
Brazilië2Go

Brazilië zelf samenstellen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Voordelig & met KLM.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen mét individuele vrijheid.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Avontuur op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Brazilië

Vliegtickets naar Brazilië


Meer over vliegen naar Brazilië

Hotels in Brazilië zoeken

Hotels in Brazilië zoeken

Boek je rondreis naar Brazilië

Riksja Brazilië
1. Riksja Brazilië

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

O.a. groepsreizen en individuele privé-rondreizen.
Bezoek website

NRV
3. NRV

Individuele rondreizen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Brazilië rondreizen


Vliegtickets Brazilië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Brazilië
V.a. 434 Meer over vliegen naar Brazilië