27 Vakantiedagen

Reizen binnen Cambodja – openbaar vervoer & transport

Cambodja beschikt over een redelijk wegennetwerk. De wegen zijn daarentegen niet van heel goede kwaliteit, maar het is in het land vrij makkelijk om van A naar B te komen. Het openbaar vervoer tussen steden en toeristische plaatsen bestaat voornamelijk uit bussen en boten.

Bussen

Tussen grotere steden en toeristische plaatsen kan er gebruik worden gemaakt van comfortabele toeristische touringcars of mini-bussen. De mini-bussen zijn minder comfortabel en meer toegespitst op de lengte van Cambodjaanse inwoners. Grote afstanden worden ook afgelegd met nachtbussen.

Vliegen

Cambodja is een niet een heel groot land maar het is mogelijk om te vliegen tussen Phnom Penh en Siem Reap en tussen Sihanoukville en Siem Reap. De maatschappijen die vluchten aanbieden in Cambodja zijn onder andere Air Asia, Cambodia Angkor Air en Lanmei Airlines.

Treinen

Sinds 2016 rijdt er weer een passagierstrein in Cambodja tussen Phnom Penh en Sihanoukville. Voorlopig rijdt de trein alleen in het weekend en op feestdagen. Ook rijdt de trein dagelijks maar één kant op: op zaterdagen rijdt de trein van Phnom Penh naar Sihanoukville om de volgende dag weer terug te keren. Houd er rekening mee dat de rit ongeveer 8 uur duurt. De prijs van een kaartje ligt rond de $7.

Auto & motor

Als de afstanden die afgelegd moeten worden niet te lang zijn, is het mogelijk om in Cambodja een auto (al dan niet met privé-chauffeur) of een scooter of motor te huren. De wegen staan duidelijk aangegeven en de Cambodjanen zijn redelijk goede bestuurders.

Boten

Cambodja kent een aantal rivieren en een groot meer: het Tonlé Sap-meer. Dit meer ligt tussen Phnom Penh en Siem Reap. Het is mogelijk om tussen deze twee plaatsen over het meer te reizen per boot. Ook is het mogelijk een boottocht te maken tussen Siem Reap en Battambang, deels over het Tonlé Sap-meer en de Sangker rivier. Een boottocht duurt vaak langer dan een busreis, maar biedt een mooie mogelijkheid om het leven langs de rivier te ervaren.

Lokaal vervoer

Het lokale vervoer binnen steden en in dorpen wordt vaak gedaan door tuk-tuks. Met name in Siem Reap en Angkor Wat is dit een handige manier van vervoer.

Tuk-tuk Cambodja

Tuk-tuk chauffeur wacht op klanten bij Angkor Wat.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Cambodja specialisten

Riksja Cambodja

Riksja Cambodja

Je eigen individuele Cambodja reis samenstellen met bouwstenen? Bij Riksja werken louter reisliefhebbers die je helpen een ideale privéreis te maken!
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

De vertrouwde ANWB heeft een ruim aanbod Cambodja en Azië rondreizen, zowel in groepsvorm als individueel met privéchauffeur.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee is gespecialiseerd in groeps- en familiereizen en heeft talloze Cambodja (combi-) rondreizen in zijn assortiment, waaronder leuke gezinsreizen en reizen in intnernationaal gezelschap.
Bezoek website

Meer Cambodja reisorganisaties

Van Verre
Van Verre

Individueel & zelf samenstellen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

O.a. met privégids/chauffeur!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Cambodja on a budget.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Individuele Azië-reizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Groepsrondreizen.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Culturele rondreizen.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Cambodja

Riksja Cambodja
1. Riksja Cambodja

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Groeps- en individuele rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Groeps- en familierondreizen.
Bezoek websiteBekijk Cambodja rondreizen
Vanaf €104 incl. vliegticket

Vliegtickets Cambodja

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cambodja
V.a. 482