• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Calgary ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

4 Calgary reiservaringen en tips

Geweldig

25%

Tof

25%

Wel oké

25%

Niet zo

0%

Vreselijk

25%

 • Liesbeth op 21-05-2019

  “Gezellige stad voor een dagje”

  Calgary is een mooi begin- of startpunt van je reis. Calgary is in één of twee dagen te bekijken. Er is natuurlijk altijd genoeg te doen in een stad om langer te blijven, maar als je aan een bepaald aantal dagen vast zit, hoef je niet te lang in Calgary te blijven.

  In Calgary hebben ze veel winkelcentra en kledingwinkels, voor een dagje winkelen is Calgary dus erg geschikt. Wij vonden Calgary meer keuze hierin hebben dan Vancouver. De overdekte winkelcentra zijn ook geschikt voor een regenachtige dag want de rest is allemaal buiten en op minder beschutte plekken. Een bezoek aan de Calgary Tower is ook een aanrader, je hebt direct een ontzettend mooi uitzicht over de stad.

  In Calgary hebben ze ook één van het eerste restaurant/winkeltje dat de freakshake verkoopt. Je kan kiezen uit een stuk of 15 shakes. Ze maken er een heel kunstwerk van, het is natuurlijk wel extreem zoet, dus je moet er niet net na een maaltijd heen gaan. Je kan kiezen uit een variant met koekjes, donuts, cheesecake of popcorn. Je kan het zo gek niet bedenken of ze maken het. In Nederland zie je ook steeds meer winkels waar ze het verkopen, maar het idee dat dit één van de eerste verkoopplekken is maakt het toch wel erg leuk.

  Net als in Vancouver kan je hier ook goed eten, de prijzen zijn hoger dan in de andere steden en dorpen van Canada. Dit heeft vooral met de grote aantallen toeristen te maken die de stad bezoeken. Door heel Canada hebben de ze Spaghetti Factory. Dit is een leuke restaurantketen die goed betaalbaar is en waar je helemaal vol weer vertrekt. Je krijgt een driegangen menu, maar het voorgerecht is qua grootte niet te onderscheiden van het hoofdgerecht. Mocht je geen pasta lusten, dan hebben ze ook nog voldoende andere gerechten op de kaart.

  Voor een langer bezoek is de dierentuin, Calgary Zoo, een leuke aanrader. Deze dierentuin is ook goed te bereiken omdat deze zo in de stad ligt.

  Het verblijf in de stad is wel erg duur, in de buitenwijken is het goedkoper. Wij zaten in een buitenwijk, de verbinding naar de stad was goed te doen door middel van het openbaar vervoer. Eén rechtstreekse verbinding en je stond midden in de stad. Kijk hier wel van te voren naar want er zijn ook wijken waar geen metro, trein of bus in de buurt komt.

 • Sanne op 25-11-2017

  “Calgary stad om te vergeten”

  Vorig jaar hebben we de stad Calgary bezocht. We hadden er twee dagen gepland want in een grote stad kun je meestal wel twee dagen vermaken... Niet in Calgary. Er zijn weinig bezienswaardigheden en de bezienswaardigheden die er zijn heb je zo gezien. Mocht je naar Canada gaan, sla Calgary over en breng meer dagen door in Jasper of Banff.

 • Jolijn Tang op 23-11-2017

  “Gezellig”

  In Calgary vind je een mega hoge toren van bijna 200 meter hoog. Als je tijd hebt, ga dan zeker de toren in. De vloer bovenop is van glas gemaakt, dus best wel spannend maar gaaf om te doen. Er is een heel leuk oud dorpje. Daar voelt het als een Amerikaanse kermis. Zeker wel grappig om te zien. Er staan een vreemde brug in Calgary. Wel interessant om even te bekijken! Voor de rest is het ook hier leuk om Chinatown even in te gaan. De olympische schaatsbaan is trouwens ook nog te vinden in Calgary.

 • op 03-11-2017

  “Gave stad die sport ademt!”

  Vond een bezoek aan Calgary erg leuk. Alles draait om de sport daar en er kunnen ook velen sporten beoefend worden, veelal wintersporten uiteraard. De natuur in Canada is adembenemend, zo ook hier. Een tussenstop in Calgary is zeker de moeite waard.

Canada reis boeken – onze tips!

Top 5 Canada reisaanbieders
 1. TUI – flydrives & rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Tenzing Travel – advies op maat!
  Bekijk aanbiedingen
 3. 333 Travel – individuele rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. ANWB Vakanties – groepsreizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Calgary reiservaring en tips!

Ben jij in Calgary geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief