• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Ottawa ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

3 Ottawa reiservaringen en tips

Geweldig

67%

Tof

0%

Wel oké

33%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Roxanne Vroegindeweij op 26-04-2019

  “Langste buiten ijsbaan ter wereld”

  Ottawa is echt een hele leuke stad en aangezien we daar in de winter waren, hadden we het geluk dat we konden schaatsen op de langste ijsbaan ter wereld. Door de canals met daarop allerlei tentjes waar je beavertails en mable sirop lollies kunt eten en warme appelsap en koffie kunt drinken. Een superleuke ervaring. Wij hebben in het jail hostel geslapen wat erg tof was omdat dit vroeger een gevangenis was en je ook een rondleiding kreeg. En 's ochtends een lekker ontbijtje met vers geroosterde bagels. Schaatsen konden we hier huren dus dat was ook leuk. Daarnaast is er in de buurt ook een tobogganing heuvel die verlicht is en waar je dus keihard naar beneden kunt glijden. Lachen gegarandeerd! Beste ervaring ever haha! Daarnaast heb je natuurlijk ook het parlementsgebouw waarvan het zeker de moeite waard is een rondleiding te volgen. Kaartjes hiervoor kan je gewoon ophalen in het gebouw ertegenover en dan krijg je een timeslot toebedeeld.

 • Mark Kremers op 11-11-2017

  “Verrassend groen en mooi”

  Ottawa is de hoofdstad van Canada en dat is iets wat velen niet weten.
  Vooraf had ik weinig hoge verwachtingen van Ottawa, vooral omdat de andere steden als Toronto, Montreal en Vancouver toch beter bekend staan. Toch is Ottawa zeker een bezoek waard! Het centrum is niet heel bijzonder, maar toch zeker gezellig. Wat opvalt is dat je overal kunt komen met de auto, iets wat in Nederland lang niet altijd zo is. Wat mij wel erg aangenaam verrast heeft zijn de buitenwijken. Deze zijn ruim opgezet en hebben bijna allemaal een mooi (groot) park. Ook het hele gebied rond de rivier die door Ottawa stroomt is mooi aangelegd en bied volop (recreatie) mogelijkheden. Ottawa hoef je niet te vereren met een lang bezoek, maar een paar dagen kun je je hier zeker vermaken.

 • Eline K op 25-10-2017

  “Leuke stad”

  Wij vonden Ottawa echt super. Het Canadian War Museum was leuk neergezet met een hele hoop informatie. Daarnaast is het gewoon leuk om door de stad heen te wandelen. Parliament Hill is leuk om gewoon even te relaxen in het gras o.i.d. als het lekker weer is en bij ons is er in de avond een show met projecties op het gebouw geweest (aanrader). Ook de ByWard Market is zeker een aanrader. Super lekker gegeten en door de winkeltjes en markt gelopen.

Canada reis boeken – onze tips!

Top 5 Canada reisaanbieders
 1. TUI – flydrives & rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Tenzing Travel – advies op maat!
  Bekijk aanbiedingen
 3. 333 Travel – individuele rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. ANWB Vakanties – groepsreizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Ottawa reiservaring en tips!

Ben jij in Ottawa geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief