• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Monteverde ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

26 Monteverde reiservaringen en tips

Geweldig

58%

Tof

35%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

4%

  • Profiel Bregje Nijs
    Bregje Nijs op 19-11-2017
    23 landen bezocht • 13 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Ziplinen door het nevelwoud van Monteverde”

    Een bezoekje aan Monteverde is de moeite waard. Je verblijft in een klein, hooggelegen dorpje gelegen in het nevelwoud.
    Ga zeker ziplinen bij een van de organisaties die het aanbieden! Een superleuke ervaring vol adrenaline.
    Tijdens mijn verblijf in een van de hostels kregen we bezoek van wilde aapjes op het balkon. Je hoeft dus niet eens per se in het gebied te gaan wandelen om wildlife te zien, al is dit natuurlijk wel leuk om te doen als je er toch al bent. De attractie van het dorpje schijnt een hele hoge, holle boom te zijn waar je in kunt klimmen en vanuit waar je een mooi uitzicht hebt over het gebied. Helaas regende het bijna constant toen ik er was, dus heb ik het voor mijn eigen veiligheid maar gelaten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Silvia
    Silvia op 17-11-2017
    30 landen bezocht • 26 reviews • 28 waarderingen
    5

    “Veelzijdig nevelwoud Monteverde”

    Het nevelwoud van Monteverde heeft voor ieder wat wils. Je kan hier door het gebied wandelen (verschillende moeilijkheidsgraden), de canopytour (ziplinen) en/of de canopywalk (bruggen) doen, maar ook paardrijden en nacht-tours behoren tot de mogelijkheden.

    Ziplinen is een hele ervaring op zich. Met behulp van een kabel "vlieg" je door/over de boomtoppen. Dit is hoog, maar door de begroeiing onder je heb je eigenlijk niet door hoe hoog je zit.
    Wel je het wat rustiger aan doen, maar wel het nevelwoud vanuit de toppen van de bomen beleven, kies dan voor de canopywalk. Hierbij maak je een wandeling door het woud die deels over bruggen tussen de boomtoppen gaat. Zo zie je de natuur eens op een andere manier.

    Er is in Monteverde veel wildlife te zien zoals wasberen, neusberen, reptielen en amfibieën en een ruime variatie aan vogels. Waaronder vele soorten kolibries.
    Het is een nevelwoud, wat betekent (zoals de naam al zegt) dat het in dit gebied erg vochtig is door alle nevel. Zorg dus voor gepaste kleding. Sommige wandelpaden zijn ook behoorlijk slipperig en glad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Claire Groot
    Claire Groot op 15-11-2017
    20 landen bezocht • 27 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Doe de canopywalk! ”

    Je kan in Monteverde op verschillende manieren het regenwoud in. De eerste die wij gedaan hebben is een Canopytour waarbij we op 80 meter hoogte van boomtop naar boomtop zoefde. Dit is waanzinnig af en toe moet je ook een klein stukje lopen en je komt dan al wildlife tegen zoals slangen en tarantula's. Ik ben hier nou ook niet al te gek op maar het hoort wel bij Costa Rica en zolang jij zelf niets doet laten ze jou ook met rust. Het is echt een belevenis. En zo ook de Canopywalk. Tip doe dit vroeg in de ochtend wanneer de dauw opstijgt uit het regenwoud dit is ontzettend mysterieus.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Paul H.
    Paul H. op 09-11-2017
    24 landen bezocht • 39 reviews • 13 waarderingen
    5

    “wolken, bos en dieren”

    Maar heel kort geweest in dit prachtig gebied. Een wandeling gemaakt door een van de bossen, wat door de mist precies Jurasic Park was. 's Avonds een nacht toer gedaan met Kinkajou Night Walk, waar we met 50 toeristen in kleine groepjes het woud in gingen. Voor mijn gevoel met zijn allen op een postzegel, dus ik had er weinig vertrouwen in. Maar tijdens deze toer enorm veel dieren gezien, kinkajou, wasberen, slangen, vogelspinnen, kikkers, toucan etc. Een geweldige plek.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Megan
    Megan op 01-11-2017
    19 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Een droomplaats om te verblijven”

    3 dagen lang zijn wij in Monteverde geweest, om preciezer te zijn: in Monteverde-Inn. Dit ho(s)tel ligt aan de rand van Monteverde rainforest en biedt verschillende wandelroutes op hun priveterrein waar genoeg 'wildlife' te zien is. Monteverde zelf is een leuk dorpje, maar verder niet bijzonder. Wat wel bijzonder is, is de natuur. Ga hiken door de verschillende parken, loop over de hangende bruggen terwijl je door de wolken loopt en slinger als tarzan door de jungle wanneer je aan het ziplinen bent. Kort samengevat: Prachtige locatie, en een ontzettend gaaf hotel. Maar vergeet niet je regenjas en droge sokken mee te nemen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tamara V Leeuwen
    Tamara V Leeuwen op 29-10-2017
    5 reviews • 1 waardering
    5

    “Heerlijk dorp, even bijkomen na je lange vlucht”

    3 dagen zijn wij in Monteverde geweest, wat een geweldige ervaring om "in de wolken" te zitten. Naar het rain en cloud forest geweest om te ziplinen en de hangende bruggen te bezoeken, adembenemend. En die brulapen!! Wat een geluid. Wij hadden zeker nog en paar dagen langer kunnen blijven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Britt Jespers
    Britt Jespers op 28-10-2017
    33 landen bezocht • 55 reviews • 25 waarderingen
    4

    “De grootste kick van mijn leven”

    Als je gaat ziplinen en van een kick houdt, boek dan zeker de canopy tour bij 100% Aventura. Wat er zo mega gaaf was aan deze tour, was de tarzan swing. Dit was het spannendste moment uit mijn leven, maar wauw, wat was dat geweldig. Voor de rest waren er twee superman lijnen, ook echt vet. Dan lag je 1,5 kilometer op je buik en ‘vloog’ je over prachtige natuur. Je voelde je op dat moment ook echt superman. We hebben de foto’s besteld en zelf de tour gefilmd met een GoPro. Wel aan te raden om een GoPro mee te nemen, maar de foto’s waren niet goedkoop en niet super spectaculair. In het stadje Monteverde kun je voor een leuke prijs Casado eten, waarbij je er alles op en aan krijgt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariska
    Mariska op 27-10-2017
    54 landen bezocht • 74 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Prachtige wandelingen!”

    Dit park mag je niet missen als je in Costa Rica bent. Wel een poncho mee (het is tenslotte nevelwoud), maar oh wat mooi is het er! De beesten maken het af maar ook zonder dat is de natuur zo mooi, ik wist niet dat er zoveel tinten groen waren. Doe hier ook een zipline als je de kans krijgt!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Manouk Goettsch
    Manouk Goettsch op 25-10-2017
    23 landen bezocht • 16 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Canopy!!”

    Canopy in Monteverde vonden wij echt een aanrader. Magisch om zo over het cloudforest te zweven. Het is wel wat toeristisch, maar dit vonden we niet storend. Een andere leuke activiteit in Monteverde is een bezoek aan de koffie + cacao plantages. Leuk ook voor souvenirs! Mijn schoonouders hebben het nog steeds over de heerlijke koffie die we vanuit Monteverde meegenomen hebben.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Donna
    Donna op 22-10-2017
    31 landen bezocht • 54 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Night safari en ziplinen”

    Monteverde is een heel mooi regenwoud! Ga vooral ziplinen, een fantastische ervaring! Fantastische uitzichten en een ware adrenaline stoot. Daarnaast is een night safari ook een aanrader, je ziet hele andere dieren dan je overdag zou zien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Costa Rica reis boeken – onze tips!

Top-5 Costa Rica reisaanbieders
  1. TUI – diverse rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Monteverde reiservaring en tips!

Ben jij in Monteverde geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief