27 Vakantiedagen

Vliegen naar de Filipijnen

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar de Filipijnen via:

De belangrijkste en meest logische aanvlieghaven voor een reis door de Filipijnen is Manilla Ninoy Aquino Airport, bij hoofdstad Manilla. Hier komen bijna alle internationale vluchten aan. Vanuit Nederland zijn er diverse routes mogelijk. Alle vluchten zijn met minimaal één tussenstop of overstap. De snelste routes hebben een totale reistijd van ca. 16 à 17 uur. Reken voor de snelste vliegverbindingen op zo’n €700 à €1000 retour, afhankelijk van de maanden waarin je vliegt en/of boekt. Je kunt nog wat goedkoper uit zijn (vanaf €500-€600 retour) door met een langere of meerdere overstaps te vliegen, bijvoorbeeld met Emirates via Dubai of met Thai Airways / Lufthansa via München en Bangkok.

Ook op Mactan-Cebu International Airport op Cebu landen enkele internationale vluchten uit nabijgelegen landen. Onder meer met Hongkong, Shanghai, Doha, Seoul en Singapore zijn directe connecties. Tot slot is er een intercontinentale verbinding tussen Clark International Airport bij Angeles City (ca. 100 km boven Manilla) en Doha (Qatar). Ook hier zou je dus meteen vanuit Nederland heen kunnen vliegen. Budgetmaatschappijen Air Asia en Cebu verbinden respectievelijk Clark en Manilla met diverse andere steden in Azië.

Tips voor goedkope tickets naar de Filipijnen

  • Als je het niet erg vindt om twee keer over te stappen óf een langere overstap te hebben, kun je goedkopere tickets scoren. Maar bedenk goed hoeveel geld je die tijd waard is.
  • Zoek via ticketsites niet alleen op vertrek vanaf Amsterdam Schiphol, maar kijk ook of vliegen vanuit bijvoorbeeld Brussel, Frankfurt of Dusseldorf gunstig kan zijn.
  • Zeker in het laagseizoen kan het lonen om last minute vliegtickets naar de Filipijnen te boeken. Voor vluchten in het hoogseizoen is het juist verstandig om ruim van te voren te boeken, sowieso drie maanden van tevoren.

Vliegen vanuit andere landen in Azië

Je kunt een reis door de Filipijnen goed combineren met andere landen in Zuidoost-Azië. Vanuit bijna alle landen in Azië is het mogelijk om zonder tussenstop naar de Filipijnen te vliegen. De bekendste en meest geschikte budgetairlines die de Filipijnen met de rest van Azië verbinden zijn Air Asia en Cebu Pacific. Die laatste is het meest interessant, met onder meer directe verbindingen tussen Manilla en bijvoorbeeld Bangkok, Phuket (Thailand), Hong Kong, Shanghai (China), Siem Reap (Cambodja), Ho Chi Minh City, Hanoi (Vietnam), Kuala Lumpur (Malesië), Singapore, Jakarta en Bali (Indonesië). Air Asia vliegt vanuit diverse Aziatische bestemmingen naar Clark International Airport, dat op zo’n 1,5 uur rijden ten noorden van Manilla ligt.

Binnenlandse vluchten Filipijnen

De dik 7.000 eilanden van de Filipijnen worden niet alleen m.b.v. talloze bootroutes, maar ook via vele nationale vluchten met elkaar verbonden. Er zijn vele tientallen grotere en kleinere vliegvelden op alle grotere en toeristische eilanden. Enkele van de belangrijkste vliegvelden voor binnenlandse vluchten zijn – naast die van Manilla, Cebu en Clark – de vliegvelden van Puerto Princesa, Coron en El Nido (in Palawan), Dumaguete, Bacolod (beide op Negros), Tacloban (Leyte), Boracay / Malay, Tagbilaran Airport (Bohol) en Legazpi (voor Donsol). De goedkoopste airlines voor binnenlandse vluchten in de Filipijnen zijn Cebu Pacific, Philippine Airlines, PAL Express en Philippines AirAsia.

Vliegtickets naar de Filipijnen boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar de Filipijnen boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar de Filipijnen niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Düsseldorf en Parijs.

Bij het zoeken naar Filipijnen vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, kunnen er flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar de Filipijnen via:

Bezienswaardigheden Filipijnen

Alle bezienswaardigheden in Filipijnen

Vliegtickets naar Filipijnen


Hotels in Filipijnen zoeken

Hotels in Filipijnen zoeken

Boek je rondreis naar Filipijnen

Undiscovered
1. Undiscovered

Individuele rondreizen .
Bezoek website

Shoestring
2. Shoestring

On a budget.
Bezoek website

Koning Aap
3. Koning Aap

Avontuurlijke rondreis.
Bezoek websiteBekijk Filipijnen rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Filipijnen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar de Filipijnen
V.a. 445

Volg ons op Facebook