Parijs ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

129 Parijs reiservaringen en tips

Geweldig

34%

Tof

53%

Wel oké

9%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

 • Profiel Nienke
  op 06-04-2019
  28 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
  4

  “Saint michel”

  Deze studententijd is leuk om te bezoeken vooral rond een uur of 5 rond het avondeten is het hier erg gezellig en beleef je echt de Franse gezelligheid. Lekker eren tegen niet hele hoge prijzen op leuke terrasjes.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Bob van den Broek
  op 05-04-2019
  33 landen bezocht • 52 reviews • 15 waarderingen
  4

  “Iedere keer iets nieuws te zien”

  Parijs blijft me verrassen. Iedere keer als ik er ben, zie en doe ik weer nieuwe dingen. Iets dat echt wel bekend is bij de toeristen, maar wat ik iedere keer weer doe, is een wandeling maken vanuit de Sacre Coeur naar het plein Montmartre. Er is een heel leuk restaurant waar je een heerlijk taartje kunt eten. Wij zijn er ook een keer met kerst geweest. Dat was vooral op de champs elysees erg leuk. Er stonden heel veel leuke kraampjes en ook was er een schaatsbaan.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Sophie
  op 01-12-2017
  12 landen bezocht • 15 reviews • 30 waarderingen
  4

  “Bucketlist stad”

  Ook al weet iedereen waarschijnlijk al dat Parijs een mooie en een klassieke stad is, toch moet je het zelf een keer gezien hebben. Laat de clichés je niet stoppen om deze stad toch een keer te bezoeken. Naast de bekende trekpleisters als de Eiffeltoren en het Louvre heb je in Parijs namelijk heel veel leuke straatjes met schattige winkeltjes waar je een beetje kunt rondslenteren. Zorg zeker ook dat je Parijs een keer 's avonds hebt gezien, want door alle lichten van de gebouwen en bijvoorbeeld de Eiffeltoren is Parijs dan misschien nog wel mooier dan overdag. Tip: zoek eens op internet de aanraders van locals. Zo kun je op de leukste "geheime" plekken terecht.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Tim de Vries
  op 30-11-2017
  47 landen bezocht • 26 reviews • 25 waarderingen
  4

  “Mooie stad”

  Parijs is echt een hele mooi stad. Wat ik wel heel jammer vond is dat de touristische plekken enorm druk zijn. Bij Louvre of Eifeltoren moet je echt rekening houden met lang in de rij staan. En de Mona Lisa konden we bijna geeneens zien zo druk was het daar. Over de Champs Elysee lopen naar Arc de Triomphe is echt leuk om te doen, maar probeer wel restaurantjes op de Champs Elysee te vermijden, die zijn echt heel erg duur. Daarbuiten zijn de restaurants er lekker en je kun ook nog eens goed shoppen in Parijs.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Lieke van der Heiden
  op 30-11-2017
  19 landen bezocht • 26 reviews • 45 waarderingen
  3

  “Regen en te jong”

  Mijn ervaring met Parijs is niet zo goed. Ik ben er een dag geweest en het regende veel en was koud. Ook was ik nog jong. Ik raad aan om goed op het weerbericht te letten, vooral met kinderen. De Eiffeltoren en de wijk Montmartre vond ik erg leuk, maar ik vind Parijs echt een stad waar je het meest van geniet als je in parkjes en op terrassen kan zitten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Deborah
  op 29-11-2017
  29 landen bezocht • 26 reviews • 36 waarderingen
  4

  “Paris!! Altijd top”

  Normaal niet zo’n museum fan maar omdat ik al meerder keren in Parijs was geweest maar nog nooit in het Louvre vond ik het tijd worden, en het is gewoon echt heel mooi. Daarnaast hoe vaak je deze ook ziet, de EiffelToren is gewoon echt heel imposant. Dan maar de standaard foto maar ik vind dat iedereen een keer een selfie met de Eiffeltoren gemaakt moet hebben. Ook de dinner Cruise over de Seine, ’s avond terwijl heel Parijs is verlicht is bijzonder. Een boottocht door elke stad is altijd leuk, het uitzicht is dan toch anders.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel J. Jaspers
  op 29-11-2017
  28 landen bezocht • 52 reviews • 19 waarderingen
  4

  “Citytrip om de hoek”

  Wellicht heb ik een aantal tips die niet zo voor de hand liggen als de Eiffeltoren en de Arc de Triomph (hoewel deze natuurlijk ook wel de moeite waard zijn.) Bezoek bijvoorbeeld eens het Museé des Egouts, het rioolmuseum, waar je echt kunt rondwandelen door de Parijse riolen, en kunt zien op welke manieren het riool werd zuiver gehouden. Als je bang bent van ratten kun je er wellicht beter wegblijven. Ga eens iets verder uit het centrum en bezoek het kasteel van Vincennes. Een prachtig middeleeuws bouwwerk met een gigantische donjon, waar onder andere Marquis de Sade heeft vastgezeten. Met de metro is er prima te komen. Ga ook eens naar La Defense, het zakelijk district in Parijs, waar je je kunt vergapen aan mooie moderne architectuur.
  Ook het museé des armeés is bijzonder de moeite waard. Een ongeëvenaarde collectie middeleeuwse harnassen en wapens. Wat mij tegenviel waren het Centre Pompidou (niet veel te doen) en Versailles, waar je door het hele paleis in een wachtrij lijkt te staan.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Igor
  op 29-11-2017
  14 landen bezocht • 28 reviews • 6 waarderingen
  5

  “Rondtoeren met de taxi”

  Wij waren met de trein naar Parijs gegaan, waar we vervolgens de taxi (dachten) nodig te hebben om naar ons hotel te kunnen. Eenmaal een taxi gevonden bij de taxistandplaats, vroegen wij waar het hotel was. Waarop de taxichauffeur doodleuk zei “ik weet het niet precies, maar ik zal het zoeken voor u”. Na een mooie rit door de stad van 30minuten, kwamen we aan bij ons hotel. Aan de andere kant van het station (dit wisten wij niet doordat we geen Google maps hadden gebruikt). Om een lang verhaal kort te maken. Kijk uit voor de taxi’s in Parijs, tenzij je de stad vanuit de auto wilt zien ;)

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Robin
  op 28-11-2017
  13 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
  5

  “Love is in the Air”

  De Eiffeltoren, die moet je natuurlijk gezien hebben! Wat een gaaf ding is dat. En 's avonds is hij over het algemeen ook prachtig verlicht. Ook de Notre Dame, Arc de Triomphe zijn natuurlijk een bezoekje waard! Wij combineerden Parijs met Disney, wat via ov vanuit de stad prima te doen is.

  Erg leuke tip: we gingen naar het Paleis van Versailles, echter we waren vlak voor sluitingstijd (ja... blond..). Maar: de tuinen zijn vlak voor sluitingstijd gratis! Dus mocht je graag de tuinen van Versailles willen zien en rond het Paleis willen struinen zonder te moeten betalen, ga dan vooral vlak voor sluitingstijd. Ontzettend leuk! En stiekem een beetje extra leuk omdat we niets hoefden te betalen :)

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Rob
  op 28-11-2017
  25 landen bezocht • 13 reviews • 72 waarderingen
  4

  “Paris the city of love and art”

  Parijs is een leuke stad met veel charme. Niet de mooiste stad van Europa maar zeker een stad waardoor je gecharmeerd word.
  Bezoek de Eiffeltoren die je van uit elk deel van de stad kan zien. Loop vanuit de Arc de Triomphe naar de Champs Elysee. Ga het Louvre in en je dwaalt daar zo drie uur rond alle schilderijen en sculpturen te bewonderen. Schilderijen zo groot die gehele muren in beslag nemen. Verwacht echter niet veel van de Mona Lisa, ik vond het totaal niet bijzonder of interessant, de zaal was bom vol toeristen die de Mona Lisa wouden bewonderen ik vind de Mona Lisa overrated.
  Ga naar Montemarte (de wijk die mij het meeste trekt) de wijk van kunst en muziek, de mooie knusse warme cafeetjes, bezoek de Sacré-Cœur als je toch door Montemarte loopt.
  Wil je even ontspannen na al het lopen ga dan naar het park Le Jardin du Luxembourg waar je meteen kan genieten van het mooie paleis de Luxembourg.

  2 waarderingen

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

Parijs stedentrip boeken – onze tips!

Top 5 Parijs stedentrip aanbieders

Deel jouw Parijs reiservaring en tips!

Ben jij in Parijs geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief