• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Parijs ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

130 Parijs reiservaringen en tips

Geweldig

35%

Tof

53%

Wel oké

9%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

  • Raymond op 21-04-2019

    “Je moet er echt van houden”

    Meerdere keren in Parijs geweest en je moet er echt van houden, ikzelf ben meer fan van een stad als Berlijn. Frankrijk heeft veel meer te bieden dan de hoofdstad. Het kan gewoon simpelweg niet tippen aan een stad als Berlijn of Rome.

    Velen houden toch van Parijs, ik zou Parijs dan ook zeker niet overslaan als je eraan denkt. Iedereen moet ooit de eiffeltoren gezien hebben en het paleis van de zonnekoning. Een tocht langs alle hotspots is erg leuk!

  • miranda op 16-04-2019

    “La ville lumiere”

    La ville lumiere: lichtstad, zoals Parijs ook wel wordt genoemd...de stad zelf, met zijn vele bouwwerken, vind ik echt prachtig. Al moet ik eerlijk zeggen,dat de Eiffeltoren me wel beetje tegenviel. Maar gebouwen zoals Sacre Coeur en Notre Dame waren erg indrukwekkend. Het heeft allemaal zijn charme. Ik was er met een groep, maar denk dat je de stad beter op eigen houtje kunt bezoeken, zodat je alle tijd hebt om de dingen te zien die jij graag wilt. De gezelligste wijk vind ik zeker Montmartre, met alle cafeetjes, etc.
    Let wel heel goed op je portemonnee, voor je het weet, is deze weg. Dit is mij helaas overkomen, wat toch wel beetje schaduw over mijn tripje trok. Parijs heeft voor mij prachtige gebouwen, alleen erg jammer van de Parijze mentaliteit. Ik vind de mensen niet al te vriendelijk, zelfs beetje tegen het arrogante aan. Maar misschien kunnen ze zich dat dan ook makkelijk veroorloven, het is en blijft tenslotte een wereldstad.

  • Eefje Beulen op 16-04-2019

    “De stad van de liefde”

    Parijs, een stad met een heel aantal 'highlights. Leuk om van dichtbij te bezoeken maar ook zeker een aanrader om dit vanaf het water te doen. Met een boottocht over de Seine vaar je onder andere langs de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame. Als je dit nog geen prachtige plaatjes oplevert, dan bekijk je juist de kronkelende Seine vanaf de Eiffeltoren die je kunt beklimmen via de trappen of een deel met de lift en verder met de trappen. Verder vind je tal van leuke restaurantjes en koffiezaakjes. Sla ook een bakkerij niet over voor een heerlijke croissant of pain au chocolat!

  • Laura op 15-04-2019

    “Ondanks de drukte blijft het een geweldige stad”

    Leuke stad met veel highlights. De Eiffeltoren zelf beklimmen is een van de hoogtepunten. Verder lekker slenteren door montmartre en naar het louvre.

    Wat ook leuk is om parijs zelf te combineren met disney land paris, leuke afwisseling. Aan te raden is om niet in het weekend te gaan ivm lange wachtrijen

  • Suze op 14-04-2019

    “De stad van de liefde”

    Natuurlijk de stad van de liefde! Ik vond Parijs iets minder indrukwekkend dan op alle plaatjes deed lijken. Het nadeel van Parijs vond ik dat niet alles op loopafstand was. Desondanks heeft Parijs wel zijn charme om de mooie gebouwen. Vooral rond de wintermaanden kleurt Parijs mooi door zijn vele lichtjes etc.
    Hier moet je wel een keer zijn geweest, maar zou hier niet nog een keer naar toe willen.

  • Amy op 13-04-2019

    “parijs”

    ik ben één dag met mijn oude schoolgenootjes naar parijs geweest. veel te zien. de eifeltoren was erg leuk in het donker. ik ben deze ook omhoog geweest. je kan er ook leuk shoppen. voor herhaling vatbaar

  • Daphne Smit op 13-04-2019

    “Gave stad”

    De Eiffeltoren is voor mij het hoogtepunt geweest van ons bezoek aan Parijs. Helaas was het een regenachtige dag, maar dat kon de pret niet drukken. De vele straatartiesten in Parijs waren ook een bijzondere gewaarwording, vooral de vele tekenaars die de prachtigste portretten tekenden binnen 5 minuten.
    En ook zeker de overige toeristische trekpleisters zijn de moeite waard, zeker een keertje doen.

  • Sanne op 11-04-2019

    “Leuke stedentrip”

    Leuke stad om een paar dagen door te brengen. Met de metro kun je overal naar toe. De stad is zowel in de winter als in de zomer mooi. Zelf ga ik het liefst in de lente/zomer omdat Parijs veel heerlijke plekjes kent om lekker buiten te zitten. Diverse stad met natuur, musea, mooie gebouwen, kerken/moskeeën en ook leuk om te winkelen. Tip: met een studentenpas krijg je bij een aantal grote bezienswaardigheden korting of mag je zelf gratis naar binnen.

  • Jeffrey kapteijns op 11-04-2019

    “Parijs en zijn veelzijdigheid ”

    Wie wil er nu niet boven op de eiffeltoren staan, ontworpen door Gustav Eiffel. Het is ontworpen voor de wereldtentoonstelligen, de franse vonden het maar niks! Maar later wisten ze het stalen bouwwerk steeds meer te waarderen. Ook een boodtrip op de seine is geweldig om te doen, je kunt dan mooi de eiffeltoren zien liggen. Ga ook zeker even langs het Louvre, met al die kunstschatten die daar liggen kijk je je ogen uit! Verder kun je geniet van de kunststroming art nouveau, met als voorbeeld de ingang van sommige metrostations. Overal een heerlijke stad!

  • Naomi Den Ouden op 09-04-2019

    “Perfecte auto citytrip ”

    Een weekendje weg met de auto? Dan is Parijs de perfecte locatie. Vertrek zaterdagochtend vroeg en rij zondagmiddag weer naar huis en je hebt nog steeds meer dan genoeg tijd om de hot spots te bezichtigen. Wij hebben in Parijs veel met de metro gereisd en daarnaast veel gelopen. In twee dagen kan je meer doen dan je denkt zo hebben wij het Louvre bezocht (tip. dit is gratis als je onder de 26 bent en je passport kan laten zien)en ook binnen een kijkje genomen bij de mona lisa, vervolgens zijn we via de Champs-Élysées naar de Arc de Triomphe gelopen en daarna naar de eiffeltoren gelopen, in de buurt wat gegeten om s' avonds nog de lichtshow te kunnen zien. De volgende dag zijn we eerst naar de Notre-Dame gegaan. Hier kan je via de app JeFile online in de rij gaan staan waardoor je niet aan het einde hoeft aan te sluiten als je ook naar boven wilt (tip. dit is gratis als je onder de 26 bent en je passport kan laten zien). Vervolgens geluncht in Montmatre en een bezoekje gebracht aan de Sacré-Cœur. Met een korte wandeling langs de moulin rouge hebben we de trip afgesloten en weer terug gereden naar Nederland.

Parijs stedentrip boeken – onze tips!

Top 5 Parijs stedentrip aanbieders

Deel jouw Parijs reiservaring en tips!

Ben jij in Parijs geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief