• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Rajasthan ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 Rajasthan reiservaringen en tips

Geweldig

78%

Tof

22%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Willem
    Willem op 10-05-2019
    26 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Roze & blauwe stad”

    Jaipur wordt niet voor niets de roze stad genoemd. Vooral vanaf een uitkijkpunt of dakterras oid is dit goed zichtbaar. Vergeet niet naar Fort Amber te gaan. Een prachtig fort met een nog mooier uitzicht. In de stad zelf heb je veel leuke straatjes en winkeltjes, waar je je prima kunt vermaken.

    Jodhpur - Vanaf het fort Mehrangarh heb je een prachtig uitzicht over de hele stad, waarbij je duidelijk een blauwe waas in de stad ziet. Veel leuke restaurantjes en dakterrassen om vooral lekker te genieten van wat er allemaal op straat gebeurd.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liselot Van Der Laan
    Liselot Van Der Laan op 09-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Prachtige Provincie ”

    Rajasthan is prachtig! De meeste dorpjes lijken net uit sprookjes te komen. Ik ben als eerst in Pushkar geweest, een hippie dorpje. Je heb hier een schattig pleintje waar mannetjes met eetkraampjes staan, in het midden van het drop is het heilige lake waar allemaal rituele plaats vinden. Daarna ben ik door gegaan naar Jaisalmer, een aanrader is om hier een hostel te zoeken in het fort voor de ultieme ervaring. Je kan hier uren door het fort wandelen en elke keer zie je weer wat nieuws.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rachel
    Rachel op 26-11-2017
    21 landen bezocht • 31 reviews • 25 waarderingen
    5

    “Duizend-en-één-nacht”

    Wij hebben 5 weken door India gereisd waarvan 3 weken door Rajasthan. Het lijkt net Aladdin waar je binnenstapt. De eindeloze woestijnen, forten die uit het zand herrijzen, totaal afgelegen dorpen en de prachtige natuur maken Rajasthan echt een must visit. Met de trein hebben we een mooie rit gemaakt door deze staat en hebben we veel verschillende steden bezocht (Jodhpur, Udaipur, Bikaner, Jaisalmer, Pushkar en nog meer). Er staan prachtige paleizen waar je je ogen uitkijkt en je het gevoel krijgt in een sprookjeswereld terecht te komen. Het is een magische plek waar je het echte India heel goed leert kennen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Myrthe
    Myrthe op 16-11-2017
    34 landen bezocht • 13 reviews • 25 waarderingen
    5

    “Sprookjesachtig mooi”

    Waar New Delhi en Agra nogal sketchy aan kunnen doen, geeft Rajasthan een totaal andere kant van India weer. Wat een sprookjesachtige droomwereld! In Jaipur (de 'roze stad') zijn er een aantal dingen die je absoluut niet mag missen: de Hawa Mahal, het City Palace (neem trouwens overal in India je studentenkaart mee als je die hebt voor studentenkorting), het Amber Fort (adembenemende uitzicht) en de Albert Hall (heel magisch met duizenden vliegende vogels eromheen). De stad doet heel veilig aan en er zijn geweldige markten waar je heerlijk kunt rondsnuffelen en je je tussen de lokale inwoners bevindt. Vergeet je camera niet mee te nemen, want het is een onvoorstelbaar fotogeniek geheel!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Katinka Kosters
    Katinka Kosters op 30-10-2017
    38 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Pushkar”

    Radjastan is makkelijk te zien per trein. Je kan heel veel zien en bekijken in dit gedeelte van India, Agra, Jaipur, Pushkar, Udaipur, Jailsamer. Alle steden hebben een andere kleur. Mijn favoriet was Pushkar om de gezellige sfeer en het heilige water waar pelgrims naar toe komen vanuit heel het land. Ook het fort in Jailsamer vond ik prachtig het is een zandkleurige stad. Ook kan je hier in de woestijn overnachten en een tocht per kameel maken. Het eten is overal heerlijk!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolein
    Jolein op 28-10-2017
    28 landen bezocht • 25 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Veel India in één provincie”

    Rajasthan is erg veelzijdig en geeft je heel veel India in een relatief korte tijd. Je kunt er makkelijk met de trein reizen, wat we dan ook veel hebben gedaan. Met name de nachttrein is ideaal om grote afstanden te overbruggen en geen dagen te verliezen. Daarnaast is het vrij goedkoop. Het is wel aan te raden om de iets duurdere klasse te boeken, met name voor de nachttrein, zodat je een eigen bed hebt dat je door middel van gordijntjes kunt afsluiten.
    Ik heb 3 weken door Rajasthan gereisd en ben begonnen in Delhi. Vandaar reisden we door naar Agra, voor de Taj Mahal, om daarna echt Rajasthan in te gaan. De route was; Delhi, Agra, Jaisalmer, Jodhpur, Puskar, Jaipur, Varanasi.

    Delhi; een goed begin van je reis aan India, maar ik zou hier niet te veel tijd aan besteden. Het is 'gewoon' een hele grote stad, en India heeft veel mooiere plekken.
    Agra; niet te missen door de Taj Mahal. Moet je daar nou echt voor omreizen? Ja zeker weten, het is het driedubbel waard. Gewoon gaan.
    Jaisalmer; is een plaats in de woestijn waar het relatief rustig is. Vanaf hier kun je de trekking in de woestijn doen, waarmee je per jeep en later per kameel de woestijn in reist om daar, onder de sterren de nacht door te brengen. En die sterren, wauw, dat zijn er veel. Je kunt het je niet voorstellen.
    Jodhpur; schijnt leuk te zijn, maar ik vond er zelf niets aan. Een vieze stad waar we ons niet prettig voelden, dus we zijn een dag eerder dan gepland doorgereisd naar Pushkar.
    Pushkar; een leuk hippiestadje, lekker chaotisch. Je komt hier veel backpackers tegen en kunt er leuk uit eten gaan. Het meer en de omliggende huisjes en tempels zijn erg mooi, vooral 's avonds met alle lichtjes.
    Jaipur; grote, maar erg leuke stad. Breng hier zeker een bezoekje aan de bioscoop; ga naar een Bollywood film! Je kunt hier ook goed winkelen. Bezoek ook het grote Amber fort.
    Varanasi; heel bijzonder, een erg spirituele plaats aan de Ganges, waar men lichamen van overleden dierbaren verbrandt. Indrukwekkend om te zien en om veel te leren over de Indiase cultuur. Dit is India to the max.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marijn Driesen
    Marijn Driesen op 21-04-2017
    30 landen bezocht • 7 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Kleurrijke chaos!”

    In 2011 ben ik samen met een vriendin 2,5 week in Rajasthan geweest. In plaats van te gaan backpacken hadden we er voor gekozen om een auto met chauffeur te huren en ik vond dat prima te doen in India. We hebben de volgende route gedaan:
    Delhi - Mandawa - Bikaner - Jaisalmer - Jodphur - Udaipur - Pushkar - Jaipur - Agra - Delhi.
    Ik ben vaker in Azië geweest maar India vind ik met geen enkel ander Aziatisch land waar ik geweest ben te vergelijken! Het is er druk, een chaos en het is er nooit stil, maar ik vond het geweldig. Rajasthan is zo ontzettend kleurrijk en sommige plekken zijn heel sprookjesachtig. Hou er daarna rekening dat heel veel lokale mensen graag met je op de foto willen! En dan niet 1 foto, nee soms wel 10 foto's met allemaal verschillende familieleden. De meesten vragen gewoon aan je of je met hen op de foto wil maar het kwam ook voor dat er stiekem foto's van ons werden gemaakt.

    Het mooiste aan de regio Rajasthan is dat alles zo ontzettend kleurrijk is, zoals het Rode Fort in Delhi en de prachtige naveli's en fresco's in Mandawa. In Jaisalmer waan je je echt helemaal in een sprookje. Het hotel waar we sliepen had vanaf het dakterras een fantastisch uitzicht op de stad en de vestingsmuur. Deze muur is hier en daar aan het afbrokkelen en dat wil nog weleens blokkades veroorzaken. Binnen in de stad is het net een sprookje van 1001 nacht, echt geweldig! Een wirwar van straatjes waar kooplui met kraampjes en winkeltjes hun waar verkopen. Tijdens ons verblijf in Jaisalmer hebben we ook een woestijntocht per kameel gedaan en wat gaaf was dat! Je ziet alleen maar woestijn met heel af en toe kom je een groep vrouwen in gekleurde gewaden tegen met waterkruiken op hun hoofd. Vervolgens gaat onze reis dwars door de woestijn naar de stad Jodphur, ook wel de 'blauwe stad' genoemd. Dit omdat de huizen in de oude binnenstad een mooie blauwe kleur hebben. Hier hebben we het Mehrangarh fort bezocht en wat rondgelopen in de stad. Hierna door naar Udaipur, omgeven door 3 meren. Erg mooie stad met veel mooie gebouwen en leuke straatjes en steegjes met van alles te koop, zoals zilveren sieraden en schapenleren tassen. Na 2 dagen Udaipur gingen we door naar Pushkar, gelegen aan een meer. Elk jaar wordt hier de grootste kamelenfestival van India gehouden. Vergeleken met de andere steden in India die wij tijdens deze reis bezocht hebben, is Pushkar klein en rustig. In Jaipur, ook wel de 'roze stad' genoemd hadden we 2 dagen vrij het City Palace en en het Paleis der Winden bezocht. Ook brachten we een bezoek aan Fort Amber. De laatste stop in India voordat we naar Delhi teruggingen was Agra en de Taj Mahal. Ik had niet gedacht dat ik een gebouw zo ontzettend mooi en fascinerend zou kunnen vinden. De Taj Mahal is echt schitterend, ik kon niet stoppen met ernaar te kijken. Probeer tijdens zonsopgang of zonsondergang te gaan, dan zijn de kleuren het mooist.

    Al met al vond ik India erg mooi en kleurrijk en was het eten er ontzettend lekker. Wel was het heel druk en vond ik het vervelend wanneer in winkels het personeel de hele tijd achter je aan loopt en dat gidsen bij bezienswaardigheden best opdringerig kunnen zijn. Maar dit zijn kleine dingetjes en zeker geen reden om India niet te bezoeken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Christel van der Locht
    Christel van der Locht op 17-04-2017
    21 landen bezocht • 13 reviews • 6 waarderingen
    5

    “1001 nachten in Nahwalgar”

    In de Indiaase woestijnen van Rajastan ligt het kleine woestijndorpje Nahwalgar waar we verbleven in een oud paleis van de lokale maharadja. In de smalle straatjes waan je je het decor van een film. We lopen tussen de straat verkopers door en worden ingehaald door kamelenkarren als we van Havelli naar Havelli lopen. We worden aangesproken door de de vele enthousiaste schoolkinderen die graag een praatje willen maken. Ons paleishotel (Roop Niwas Palace) met zijn mooie tuin en verkoelden zwembad is een oase van rust in dit hectische dorp.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy van Staaij
    Roy van Staaij op 14-01-2017
    25 landen bezocht • 66 reviews • 19 waarderingen
    5

    “De Roze stad Jaipur”

    Prachtige paleizen in Jaipur, wanneer je in Noord India bent vergeet deze stad dan echt niet! Het Amber Fort met heel veel kleine details op het mooie gebouw en duizenden spiegeltjes. Dit is wat je van India verwacht! Bezoek ook het paleis van de winden, een mooi rood gebouw middenin de chaos en drukte van India. Wij hebben hier geslapen in een voormalig paleis, een hele leuke ervaring!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

India reis boeken – onze tips!

Top-5 India reisaanbieders

  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Shoestring – privé- & groepsreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Rajasthan reiservaring en tips!

Ben jij in Rajasthan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief