Petra ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

35 Petra reiservaringen en tips

Geweldig

86%

Tof

11%

Wel oké

3%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Boaz
    op 13-05-2019
    59 landen bezocht • 40 reviews • 60 waarderingen
    5

    “Kijk vooral ook voorbij ‘de’ gevel!”

    Iedereen kent hét beeld van Petra: de uitgehakte ‘gevel’ van het mausoleum dat je ziet na het doorgaan van de smalle kloof. Dit ís een prachtig gezicht, maar ik was verrast dat Petra veel meer is dan dat, het is (was) een complete stad. Neem daarom de tijd, écht de tijd. Koop een 3 dgn ticket (koop VOORAF! een Jordan-pass, want je hebt het geld er bijna direct al uit met alleen het bezoek aan Petra en je kan de pas NIET daar kopen!!) en laat jezelf verdwalen in het enorme gebied. Het is ook raadzaam om op verschillende tijden op dezelfde plekken te zijn, want hoe het zonlicht speelt met de gekleurde rotsen is een highlight op zich.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Teun
    op 12-05-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    5

    “De stenen stad”

    Een stad gemaakt uit de bergen.
    De stad is jaren geleden door mensen gemaakt, de stad is uitgecarft uit de bergen!
    De hele stad is een wereld wonder op zich, het eerste gebouw wat je tegen komt is al meters hoog.
    Zo heb je daar een paar van, wat ik zeker aanraad is het verste gebouw waar je door de bergen heen moet lopen het Monastery.
    Het Monastary is het mooiste van alles, zeker de moeite waard om daar heen te lopen, de drempel bij de ingang is al 2 meter hoog.
    Zeker de moeite waard om hier rond te lopen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Richard Tronco
    op 11-05-2019
    35 landen bezocht • 45 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Wereldwonder”

    Iedereen die naar Jordanië gaat, komt langs Petra. De stad waar 1 van de wondwonderen achter verscholen gaat. Vergeet alleen niet om de stad beter te bezoeken en niet alleen de Treasury. Wij hebben 2 volledige dagen besteed om overal naar toe te lopen. De kleuren, de stenen, de mensen die daar wonen, alles vonden wij geweldig.
    Jordanie is tot op heden nog steeds een van de betere landen die ik bezocht hebt. Het heeft een geweldige indruk achtergelaten en dat komt mede door Petra.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annet van der Stel
    op 10-05-2019
    37 landen bezocht • 56 reviews • 32 waarderingen
    5

    “3 dagen gelopen en genoten ”

    Geweldig dit te hebben kunnen zien. Ongelooflijk dat sommige georganiseerde reizen er maar een paar uur doorbrengen. Je wilt hier toch minstens een volle dag rond kijken. Wij hadden een fijn hotel in Wadi Musa, en zijn drie keer 's ochtends vroeg Petra in gegaan om er de hele dag op ons gemak rond te lopen. Het hotel regelde lunchpakketjes, dat zou ik zeker aanraden. Je kunt dan heerlijk op eigen gelegenheid een mooi plekje zoeken om te lunchen. Er staan her en der ook banken in de schaduw, vonden wij heerlijk.
    Er zijn diverse wandelroutes, het is enorm groot. Bij een theehuis hogerop hoorden we dat je daar ook in een grot kon overnachten. Superleuk voor wie avontuurlijk is. Ik had het zelf geweldig gevonden als ik wat jonger was en beter kon klauteren/klimmen. En neem alsjeblieft geen ezeltje in Petra. Het is zo zielig als je die dieren ziet zeulen met vaak toch wel zware mensen op hun rug. En dan allemaal trappen op, wiebelend en wegglijdend. Doe er wat langer over en loop gewoon zelf. We hebben ter plekke een fotoboek over Petra gekocht en gebruikten foto's daaruit om bij stalletjes te vragen waar we die plaatsen konden zien. Werkte prima. Als je een Jordan Pas hebt dien je tevoren aan te geven hoeveel dagen je naar Petra wilt, bedenk dat dus goed van tevoren. Het kan 's ochtends heel fris zijn en later op de dag erg warm. Kleding in laagjes is dan het fijnst.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Donna
    op 07-05-2019
    31 landen bezocht • 54 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Geweldig!”

    Petra is een must als je in Jordanië bent! Een echte aanrader is om te gaan slapen bij een bedouine camp en vanaf daar te regelen dat ze je bij de 'achteringang' van Petra afzetten. Ze lopen een stuk met je mee dan, echt prachtig uitzicht! Zeker een aanvulling op je bezoek aan Petra. Je loopt vervolgens van achter naar voren, waardoor je het hele stuk maar een keer hoeft af te leggen en in een dag heel veel van Petra kunt zien!! Vergeet ook niet naar Petra by Night te gaan, heel bijzonder! Ook al ben je al overdags geweest.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Shanna de Klerk
    op 28-04-2019
    41 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Petra by night”

    Het is een fantastisch om de laatste bocht van de canyon door te lopen en Petra op te zien doemen. Nóg mooier was om het van boven te zien, na een lange klim/wandeltocht (maar wel zéér de moeite waard). Echter, het aller mooiste was de nachtwandeling. De canyon was verlicht met zakken en kaarsjes en eenmaal bij de schatkamer stonden er honderden kaarsjes voor. Check van tevoren even op welke avond dit plaatsvindt, want je mag het niet missen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Christel Lakeman
    op 27-04-2019
    14 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Wereldwonder Petra”

    Wat een schitterende plaats is Petra. Een mooie wandeling door de kloof en daarna het adembenemende uitzicht op de schatkamer. Wandel daarna zeker door. Als je het aandurft naar het klooster te gaan.... Dit is een bijzondere en soms best wel pittige wandeling, maar als je het doel hebt bereikt, ben je trots op jezelf ;-)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeroen
    op 21-04-2019
    37 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    5

    “De schatkamer”

    De schatkamer van Petra is geweldig om te bezoeken. Alleen zorg ervoor dat je heel vroeg in de ochtend of laat in de middag hier bent. De toeristenbussen zijn dan al vertrokken en dan heb je de plaats iets meer voor jezelf.

    Tip: Petra bij night is mijns inziens ook een aanrader. In het donker loop je de lange weg naar de schatkamer. De weg wordt gesierd met vele echte kaarsen. Eenmaal aangekomen bij de schatkamer zie je vele kaarsen staan. Een prachtig gezicht. Het verhaal stelt echter niet heel veel voor.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel dinuccia
    op 21-04-2019
    29 landen bezocht • 26 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Petra”

    De toegang tot de stad is indrukwekkend te noemen. El Siq is een smal, kronkelend pad van 8 km dwars door een smalle kloof.
    Met aan het eind een schitterend uitzicht op de schatkamer van de Farao.een in rode stenen uitgehouwen tempel.
    56 v Chr. Hoe dan......... niet te bevatten!!
    Tip, doe goede wandelschoenen aan

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Denise van der Oord
    op 17-04-2019
    30 landen bezocht • 45 reviews • 56 waarderingen
    4

    “Wereldwonder uit steen ”

    Petra is een must see als je in Jordanië bent!

    Het is een van de 7 wereldwonderen en volledig uit de rotsen gehouwen door het nomadenvolk de Nabateeërs. Je bereikt Petra door ongeveer anderhalve kilometer door een indrukwekkende kloof te lopen sommige stukjes zijn breed, andere slechts 2 meter.. Achter elke bocht verwacht je het beroemdste aanzicht van Petra te zien, de schatkamer. Je loopt over een rotsachtige ondergrond en pas wanneer die veranderd in zand weet je dat het niet lang meer duurt.

    Petra is echter veel meer dan de beroemde schatkamer het is een heel erg groot terrein en je kunt er makkelijk de hele dag dwalen. Er is een hele stad uit de rotsen gehouwen, woningen en graven. Ad Deir lijkt erg op de schatkamer en is nog een flink stuk lopen, niet veel mensen gaan zo ver Petra in en dus is de kans groot dat je er helemaal alleen zult staan! Door de spanning in het midden oosten wordt Petra een veel minder bezocht dan de andere wereldwonderen en is het er relatief rustig.

    Tip: 2x in de week gaat Petra 's avonds open het is echt een aanrader om je bezoek aan Petra op deze dagen te plannen en 's avonds als het donker is nog eens door die mooie kloof te lopen die verlicht wordt door honderden kaarzen en dan voor de schatkamer te staan je te verbazen over deze bijzondere plek onder de duizenden sterren.

    Een echt wereldwonder!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Jordanië reis boeken – onze tips!

Deel jouw Petra reiservaring en tips!

Ben jij in Petra geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?