Edinburgh ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

24 Edinburgh reiservaringen en tips

Geweldig

46%

Tof

50%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Richard Tronco
    op 11-05-2019
    35 landen bezocht • 45 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Geweldige stad”

    Vanaf het grote kasteel op de berg kan je de gehele stad overzien met een geweldig uitzicht. Loop de Royal Mile naar beneden. De stad in.Wij hebben een whiskey proeverij gehad en zijn ondergrond geweest om mee te maken hoe men vroeger heeft geleefd. In de avond een kroeg opzoeken.
    De mensen zijn heel vriendelijk.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annette
    op 11-05-2019
    61 landen bezocht • 27 reviews • 15 waarderingen
    5

    “Terug in de tijd”

    Denk de auto's en asfalt weg en het lijkt alsof je terug bent gegaan naar de Middeleeuwen. De Royal Mile geeft je dat gevoel meteen. Edinburgh Castle is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je hebt er een prachtig uitzicht over de stad en je leert meer over het leven in dit kasteel. Om 13.00 uur wordt er traditiegetrouw een kanonskogel in de lucht geschoten. Holyrood Palace is de officiële verblijfsplaats van de koninklijke familie van het Verenigd Koninkrijk in Schotland. Het deel dat te bezoeken is, is werkelijk prachtig. Grote kamers die zijn ingericht geven je een blik terug in de tijd. Je kunt zelfstandig de kamers rond door middel van een telefoon die (Nederlandse) geluidsfragmenten geeft. Wij sliepen buiten het centrum van de stad, omdat parkeren daar gratis is. Je kunt dan makkelijk een bus nemen richting het centrum toe. Zorg voor contant geld als je de bus neemt (1.70 pond p.p.) wat je krijgt geen wisselgeld.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mark Janssen
    op 10-05-2019
    26 landen bezocht • 39 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Oude gezellige stad ”

    Mooie oude stad met gezellig pubs en clubs. Edinburgh Castle is prachtig en vanuit hier heb je een mooi uitzicht over de stad. Je kan ook in de avond een soort ghost tour door de stad in, soms flink schrikken maar er wordt ook wat verteld over de oude stad. Leuk om te horen. Verder zijn er genoeg leuke pubs en clubs om lekker een biertje te doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annemijn
    op 10-05-2019
    18 landen bezocht • 39 reviews • 37 waarderingen
    4

    “Veel levendigheid in Edinburgh”

    Edinburgh is een ontzettende leuke stad om naar toe te gaan. Het is ook zeker een mooie uitvalbasis voor een roadtrip door Schotland heen. In Edinburgh is genoeg te zien en te beleven. Op veel verschillende plekken in de stad is vermaak op straat. Hier kun je je al uren vermaken. Ook is het lekker om te wandelen of te zitten in het park. Met mooi weer zit het park zo vol met jong en oud.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marc
    op 09-05-2019
    16 landen bezocht • 26 reviews • 19 waarderingen
    5

    “Middeleeuwse stad met veel leven in de brouwerij.”

    Edinbrugh is wellicht de mooiste stad die ik ooit bezocht heb. Het was voor ons het start en eindpunt van een reis door schotland en als sluitstuk op de prachtige natuur die we in Schotland gezien hebben, was Edinbrugh zeker meer dan de moeite waard. Het is een hele oude stad waar de meeste middeleeuwse gebouwen nog goed in tact zijn. Naast alle prachtig authentieke gebouwen zijn vooral de verhalen die erbij horen erg spectaculair. Het is dan ook zeker aan te raden om een stadstoer te doen, als je even goed op internet zoekt zul je snel achterhalen dat er veel gratis stadswandelingen worden aangeboden. Deze worden gegeven door studenten die achteraf hopen op een leuke fooi en daar doen ze dan ook zeker hun best voor. Wat ook echt uniek is, is dat wanneer je net buiten de stad komt je jezelf direct kunt onderdompelen in de Schotse natuur. 1 van de heuvels/bergen om de stad heen beklimmen zou ik dan ook zeker aanraden. Niet alleen heb je dan een leuke wandeling, je krijgt ook nog eens een spectaculair uitzicht over de stad. Voor een lekker hapje en drankje hoef je niet ver te zoeken, de stad wemelt van de leuke kroegjes en tentjes om wat te eten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjolein Pistoor
    op 27-04-2019
    14 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Edinburgh ideaal als citytrip”

    Wat mij betreft is Edinburgh een ideale stad voor een citytrip. De stad is heel divers en heeft voor iedereen wat te bieden. Vanuit de stad loop je direct de natuur in en kun je heerlijk wandelen en klimmen bij Arthur's Seat: meteen een prachtig uitzicht op de stad! Ook worden er vanuit de stad diverse dagtochten naar de Highlands aangeboden, leuk om te doen als je van de natuur houdt! Tip voor Edinburgh is het doen van een stadstour met gids, hier hebben wij veel geleerd over Edignburg in de middeleeuwen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joke Vos
    op 21-04-2019
    27 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Genoten!”

    Het centrum van Edinburgh is niet heel groot. De Royal mile is wel echt gezellig met heel veel leuke kroegjes. Ook de whisky en fudge winkels zijn erg leuk. Het mooie kasteel en het koninklijk paleis, die het begin en eind zijn van de Royal mile, zijn prachtig. Vanuit Edinburgh kun je leuke bustochten maken de high lands in. Ook loch ness is met een Tour te bezoeken.
    Geweldig leuke stad waar je met gemak een paar dagen door kunt brengen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Pieter Jaspers
    op 13-04-2019
    49 landen bezocht • 52 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Een koddige, gezellige stad”

    Ik bezocht Edinburgh als een bezoek aan een vriendin. Alles is goed te blopen. Ga ook eens voor een wandeling langs het stroompje aan de noordkant van het centrum. Heerlijk rustig daar. Of beklim de groene heuvel buiten de stad, die je vanuit alle hoger gelegen punten goed kunt zien.

    Ga zeker een kroeg in, ook voor je avondeten. Lekkere frietjes en vis op een krant. Of haggis uiteraard. Op een burger, of in een gepofte aardappel, bijvoorbeeld.

    Zelf vond ik het Scottish National Museum erg leuk. Interactief, veel verschillende dingen te zien. Het eerste gekloonde schaap ter wereld bijvoorbeeld. Verder vond ik het Anatomical Museum erg de moeite waard. Een mooie geschiedenisles over geneeskunst en allerlei afwijkingen van het menselijk lichaam, en hoe hiermee werd omgegaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Martine de Kruif - van der Woning
    op 12-04-2019
    20 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Net uit een Harry Potterfilm”

    Edinburgh is geweldig als citytrip! Je kunt er lekker een biertje (wijntje) drinken in een van de vele pubs. Het Edinburgh Castle is net alsof het uit een Harry Potter film komt of Game of Thrones. Daarnaast is een bezoek aan de Dungeon ook echt een aanrader! Het enige nadeel wat de UK heeft is dat goed weer ver te zoeken is maar als je een droge dag hebt dan is het echt de moeite waard en zo niet zoek je gewoon een volgende pub uit voor weer een ander lokaal gebrouwen biertje.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Helma Mittertreiner
    op 29-11-2017
    31 landen bezocht • 27 reviews • 20 waarderingen
    5

    “Een bezoek aan MaryKingsClose is een must”

    Een rondwandeling in Edinburgh is geweldig. Je kunt een wandeling maken via de “Royal Mile” naar “Holyrood Palace”. Verder is “Camera Obscura” hier kun je over de stad heen kijken en zie je allerlei visuele illusies en natuurlijk Edinburgh Castle.
    Maar de echte aanrader is “Queen’s Mary’s Close” (die ondergrondse attractie). Dit zijn een aantal straten uit de 17e eeuw onder de huidige straten van Edinburgh. De huizen zijn zo hoog en dicht op elkaar gebouwd dat er nooit zonlicht op de straten kon komen. Het is een heel bijzondere gewaarwording om te realiseren dit dit allemaal echt is. Het hedendaagse leven is hier gewoon bovenop gebouwd!!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Schotland vakantie boeken – onze tips!

Top-5 Schotland reisaanbieders

Deel jouw Edinburgh reiservaring en tips!

Ben jij in Edinburgh geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?