• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Schotse Hooglanden ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

2 Schotse Hooglanden reiservaringen en tips

Geweldig

100%

Tof

0%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Annemijn op 10-05-2019

  “Rijd vooral richting het noorden! ”

  De highland zijn echt ge-wel-dig! Alleen al hier met de auto te rijden is geweldig. Het aan de verkeerde kant van de weg rijden is hier ook een eitje. De weg heeft geen links of rechts. Er is om de zoveel meter een stopplek. Iedereen is zeer vriendelijk en behulpzaam en er wordt veel gezwaaid naar elkaar.
  Rijd vooral helemaal door naar de kust. Ook al is het misschien niet zulk mooi weer, de stranden in Schotland zijn ontzettend mooi. Op sommige plekken kun je zeesterren of kleine haaien tegenkomen op het strand.

 • Marc op 09-05-2019

  “Een magisch landschap!”

  De Schotse Hooglanden waren onderdeel van onze rondreis door Schotland. Alleen het rijden door het landschap heen was al een adembenemende ervaring. Je komt er behalve kuddes schapen vrijwel niemand tegen en zover je kunt kijken zie je alleen maar de ruwe, pure, uitgestrekte natuur. Het glooiende landschap wisselt zich af en toe af met hogere bergen en je ontdekt het ene meer na het andere. We hebben zowel gekampeerd als heel veel gewandeld in dit gedeelte van Schotland en dat is wat ons betreft toch wel de beste manier om van de Schotse natuur te genieten. Wandelingen die ons extra zijn bijgebleven waren de beklimming van de Ben Hope (de hoogste berg van Noord Schotland) en een wandeling rond Loch Affric. Het valt bijna niet te beschrijven hoe mooi het landschap is en hoe goed je de natuur ervaart zo ver van de bewoonde wereld (voor je gevoel). Neem vooral je tijd om dit gebied van Schotland te doorkruisen, want niet alleen heb je de nodige tijd nodig om het allemaal in je op te nemen. Het doorkruisen over de single track road gaat prima maar uiteraard niet echt snel. Een weg met een baan voor beiden richtingen zul je in de Hooglanden echt niet tegenkomen. Kortom: ga erop uit, wandel, kijk je ogen uit en geniet met volle teugen van dit prachtige stukje Europa!

Schotland vakantie boeken – onze tips!

Top-5 Schotland reisaanbieders

Deel jouw Schotse Hooglanden reiservaring en tips!

Ben jij in Schotse Hooglanden geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief