• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Bangkok ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

108 Bangkok reiservaringen en tips

Geweldig

36%

Tof

52%

Wel oké

8%

Niet zo

4%

Vreselijk

0%

  • Chantal van Beek op 20-11-2017

    “Druk, maar zeker de moeite waard.”

    Als je net in Bangkok bent, zal je vooral de drukte heel erg opvallen. Overal waar je kijkt rijden scooters en auto's en je staat contant in de file. Dat is misschien wel iets minder aan de stad, maar toch is deze stad echt heel erg leuk en fascinerend. De cultuur hier is zo bijzonder en fascinerend om te zien. De marken waar wij zijn geweest stonken soms verschrikkelijk, maar het was wel een hele beleving. Maak ook zeker een fietstocht door de stad, je kijkt echt je ogen uit! Ook het rijden in een tuktuk is een bijzondere ervaring. Je rijdt zo met je tuktuk tussen alle auto's door, echt een ervaring.

  • M. op 19-11-2017

    “Wereldstad Bangkok”

    Mensen die je aanraden om Bangkok z.s.m. te verlaten hebben het naar mijn mening bij het verkeerde eind. Bangkok is dan wel druk en chaotisch, het is zeker het bezoeken waard. Voor de toeristische hectiek zoek je Khao San Road of Rambuttri Road op. Eet bij de vele straattentjes en maak een fietstour met Co van Kessel. Deze tour brengt je naar rustigere verborgen plekken en laat je zo Bangkok van een andere kant bekijken. De gids was erg aardig en kon veel vertellen over de verschillende locaties en de Thaise cultuur.

  • Sieneke de Wit op 15-11-2017

    “The city that never sleeps”

    Drie keer geweest. Iedere keer opnieuw verbaasde deze stad mij. Evenveel inwoners als heel Nederland en toch gaat er een bepaalde rust van uit. Skytrain is ideaal om te gebruiken als vervoer en om de meter heb je street food in overvloed.

  • Eva Koops op 15-11-2017

    “Prachtig metropool”

    Al heb ik niet veel van de stad gezien, mijn indrukken die ik wel heb gekregen zijn goed! De kwaliteit van het ziekenhuis (Pyathai hospital) was echter uitstekend. Door een blindedarmontsteking moest ik het eerste deel van mijn vakantie verblijven in het ziekenhuis. Alles is goed gekomen en heb genoten van de rest van het land.

  • Kay Roedelof op 15-11-2017

    “Hectisch en heet Bangkok”

    Bangkok is een avontuur, waar je in stapt zodra je het vliegveld verlaat en de vochtige hitte op je afkomt.
    De georganiseerde chaos, de geuren, de kleuren, de stank, de lieve mensen, de totaal andere levenswijze, hectisch Chinatown, de prachtige tempels en de hippe rooftopbars (waar het nog steeds warm is zelf op de 80e verdieping) zijn allemaal tekenend voor wereldstad Bangkok. In november 2016 zes volledige dagen in Bangkok geweest en nog steeds niet alles gezien, volgend jaar voorafgaand aan onze reis naar Cambodja eerst dus nog 2 dagen Bangkok!!

  • Lydia op 15-11-2017

    “Indrukwekkend!”

    Wat een ervaring!
    Als je voor het eerst in zo'n wereldstad komt is het behoorlijk indrukwekkend. De drukte, de chaos, het verkeer, de kleuren, alle geluiden en de geuren. Het is véél! Maar het went snel.
    Bangkok is de ideale plek om even bij te komen van de reis vanuit Nederland en het tijdverschil.
    Een aanrader is het Chillax Resort. Kost (zeker voor Thailand) wat meer geld, maar is erg luxe en een heerlijk begin aan je backpackavontuur. Het hotel ligt centraal gelegen en ook dicht bij Koh San Road, dé backpackersstraat van Thailand.

    Breng een bezoek aan:
    - Wat Pho (tempel van de liggende boeddha)
    - China Town
    - Wat Arun
    - Het Koninklijk Paleis
    - De skybar van het Banyan Tree hotel
    - Een muy tai wedstrijd

    De tuktuk is het ideale vervoersmiddel. En een goed moment om je voeten even rust te gunnen in deze grote stad.
    Doe ook een boottocht over de Chao Phraya River. Geniet van het mooie uitzicht en laat je ondertussen brengen van de ene naar de andere plek.

    Bangkok is ook een ideale uitvalsbasis om naar Kanchanaburi te gaan of (met het vliegtuig of de nachttrein) te reizen naar Chiang Mai.
    Ondanks dat het een grote stad is heb ik me geen moment onveilig gevoeld. Uiteraard moet je (zoals in elke stad) goed op je tas letten. En in het begin is het even lastig inschatten om iemand 'gewoon erg vriendelijk/behulpzaam is' of je (in verhouding) een hoop geld wil aftroggelen om je een bezienswaardigheid te laten zien.

    Even wennen dus, maar zeker de moeite waard!

  • Roald op 14-11-2017

    “Overweldigend”

    Chaos is het eerste waar ik aan denk als ik over Bangkok nadenk. Het is er vooral ontzettend druk en smerig. Niet mijn favoriete stad. Een fietstocht door de stad is wel aan te raden en de liggende boedha is indrukwekkend, net als het paleis. Er is genoeg te doen en te zien en als je eenmaal aan de chaos en de hitte gewend bent is het er prima vertoeven.

  • op 13-11-2017

    “Indrukwekkend, vies maar toch leuk”

    De eerste kennismaking met Azië was Bangkok voor mij. We hadden via vlucht inclusief de eerste 2 overnachtingen geboekt bij Kilroy. Dit vonden wij een goede aanbieding, echter is het goedkoper om deze los van elkaar te boeken. Wel was het fijn om dit niet meer te hoeven regelen toen we eenmaal in Bangkok waren. De ideale manier om van het vliegveld naar de stad te komen is de skytrain, hierdoor ben je zo in de stad. Lumpini park is een leuke plek in Bangkok om even de chaos te ontvluchten, ook is het hier tenminste wel schoon, in tegenstelling tot andere plekken in de stad. Dit grote park, midden in de stad, is een paradijs voor mensen die van sporten houden. Ook is het leuk om de skybar, bekend van Hangover, te bezoeken.

  • Michelle van Beek op 13-11-2017

    “Gave stad ”

    Wat drukke stad, maar wat leuk! Een aanrader is het Baiyoke Sky hotel, wij kregen hier een gratis upgrade van onze 'hotelkamer'. Het was een ongelofelijk groot appartement met geweldig uitzicht over Bangkok. Beneden staan de Chinezen zelfs in de rij om (betaald) boven het uitzicht te kunnen bewonderen. Volgens mij was het zelf het hoogste hotel van Bangkok. Verder is het erg leuk om een fietstocht door Bangkok te doen, je fietst hierbij midden door markten, leuke plekjes en je gaat ook met de fiets de boot op.

  • Marloes op 13-11-2017

    “Bangkok”

    Als eerste onmoeting met Azie, is Bangkok best intens om alleen aan te komen. In een hostel in de buurt van Khao San Road (Nappark), was het echter goed toeven. Veel leuke mede reizigers ontmoet. Ook is het leuk om de gekte van Khao San Road te ervaren, een massage te boeken en een bezoekje aan Wat Arun te brengen. Ook kun je op elke hoek van de straat de lekkerste curry's (masamam curry vind ik heerlijk) eten, pad thai eten en de lekkerste mango halen! Heerlijk! Je moet vooral niet de bang zijn om streetfood te proberen!

Thailand reis boeken – onze tips!

Top-5 Thailand reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Bangkok reiservaring en tips!

Ben jij in Bangkok geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief