Kanchanaburi ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

27 Kanchanaburi reiservaringen en tips

Geweldig

26%

Tof

70%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Sylvia Bouwknegt
    Sylvia Bouwknegt op 10-05-2019
    21 landen bezocht • 12 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Bridge over the river Kwai”

    Tijdens een backpack vakantie ook Kanchanaburi bezocht om de 'Bridge over the river Kwai' te zien. In de plaats een scooter gehuurd om de plaats te bezoeken en ook de omgeving te verkennen. In de plaats zelf zit ook een klein museum over het ontstaan van de brug. Maar dit is wel beetje vergane glorie.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kelly van Kollenburg
    Kelly van Kollenburg op 24-04-2019
    20 landen bezocht • 28 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Historisch stad”

    Veel histoie en natuurschoon in de omgeving. Kanchanaburi ligt aan de thai-burma spoorlijn die tijdens de japanse overheersing door gevangene (ook nederlanders) gebouwd is. Het hoogtepunt van deze lijn is de hellfire pas. Ook de brigde over the river kwai is het bezoek waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel debbie
    debbie op 14-04-2019
    34 landen bezocht • 84 reviews • 14 waarderingen
    5

    “River Kwai Jungle Rafts”

    Vanuit Bangkok zijn wij naar Kanchanaburi gegaan met een excursie. Dit kun je ook prima zelf reizen. Wij hebben een de Brug over de River Kwai gezien en de dodenspoorlijn. Daarna hebben we geslapen op de meest bijzondere plek van Thailand: River Kwai Jungle Rafts. Dit zijn drijvende huisjes op de river kwai waar geen electriciteit aanwezig is maar olielampen gebruikt worden voor verlichting. Er wordt een lekkere maaltijd voor je gekookt en er is een geweldige Thaise massagesalon. Je huisje bestaat uit een bed, douche, toilet en een grote vlonder aan het water met een hangmat. In het primitieve dorpje achter de jungle rafts leven de locals. Wij hebben een korte tour door het dorpje gedaan en hier mochten we ook olifanten voeren. Een douche nemen hier is erg koud maar als je dan een olifant in de rivier naast je ziet badderen, maakt dat een hoop goed! Echt een prachtige ervaring. Deze accommodatie moet je echt boeken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lieke van der Heiden
    Lieke van der Heiden op 30-11-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 45 waarderingen
    3

    “Erg toeristisch, mooie watervallen, griezelige visjes”

    Kanchanaburi vond ik minder leuk dan ik verwacht had. Het plaatsje en de brug waren heel toeristisch en naar mijn idee niet heel bijzonder. De watervallen in de buurt waren mooi, maar ook erg druk. Je kan er zwemmen, maar je moet wel weten dat de poeltjes vol zotten met knabbelvisjes. Ook best grote vissen die op je af komen. Als je daar geen probleem mee hebt kun je er heerlijk zwemmen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Elle
    Elle op 27-11-2017
    15 landen bezocht • 14 reviews • 35 waarderingen
    4

    “Lekker relaxen bij het water”

    Kanchanaburi is een leuke stadje, waar je heerlijk kan genieten aan de river. Highlights om te gaan bekijken zijn de brug de river kwai, de floating market en het Erawan national park. Dit park bestaat uit prachtige watervallen van 7 stappen en je kunt zwemmen tussen de visjes. Het is een indrukwekkende natuur, die je goed per fiets kan bezoeken.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lydia
    Lydia op 14-11-2017
    16 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Perfecte uitvalsbasis voor Erawan National Park”

    Kanchanaburi ligt op een paar uur in de trein van Bangkok. De treinreis op zich is al een hele ervaring, je rijdt dwars door een markt en langs bouwvallige hutjes van de lokale bewoners, maar hebt ook een prachtig uitzicht in de natuur.
    Breng een bezoek aan de River Kwai Bridge en het oorlogsmuseum met indrukwekkende geschiedenis.
    De belangrijkste reden om naar Kanchanaburi te gaan: breng vanaf daar een bezoek aan het Erawan Nationaal Park. 7 verdiepingen door het bos, langs watervallen omhoog klimmen. Hoe hoger je komt, hoe moeilijker begaanbaar het pad wordt. Naar verdieping 7 klim je op rotsblokken. Je ben een tijdje onderweg, maar de prachtige natuur is het meer dan waard!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dick
    Dick op 14-11-2017
    17 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Floating market bij Kanchanaburi in de buurt”

    In 2010 naar de floating market in Kanchanaburi geweest. Erg leuk om eens mee te maken, het beste kan je zorgen dat je vroeg bent, dan zijn er nog niet zoveel toeristen. Je kunt er naast etenswaren ook veel bloemen en souvenirs kopen. Verder zagen we ook een aantal van die slangenattracties dat je tegen betaling een foto kan maken met zo’n slang om je nek.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 13-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Magische treinrit”

    Kanchanaburi, maar een paar uur van Bangkok af. Grote geschiedenis heeft zich hier afgespeeld. Dit is te zien aan de grote begraafplaats, maar ook aan de mooie musea die hier zijn. Een must in Kanchanaburi is verder de treinrit, maar dat spreekt voor zich. Het is ook leuk om een boottocht te maken. Dit is vooral lekker omdat het koel op de boot is, verder is dit niet zo heel spannend.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel sammy tempels
    sammy tempels op 10-11-2017
    41 landen bezocht • 102 reviews • 133 waarderingen
    5

    “meer dan alleen de brug!”

    Wie Kanchanaburi zegt denk meteen aan de Brug over de rivier de Kwai. Debrug dankt zijn naam en faam aan de film uit 1957 maar ook aan een niet zo bijster leuk verleden. De houten brug van toen is ondertussen vervangen door een ijzeren brug. Vanaf hun deelname in december 1941 aan de Tweede wereldoorlog veroverden Japanse strijdkrachten het grootste deel van Zuid-oost Azie. Op zoek naar een kortere en veiligere route tussen Birma en Thailand besloten de Japanners in 1942 krijgsgevangenen en burgers te gebruiken om de spoorlijn aan te leggen tussen Thanbyuzayat in het westen en Bang Pong in het oosten. Twee ploegen, een gestationeerd in Thailand, de andere in Birma, werkten vanaf deze eindpunten van de beide spoorlijnen naar elkaar toe en ontmoeten elkaar in oktober 1943 in Konkuita. Door de barre werk- en leefomstandigheden en door uitputting heeft de aanleg van deze spoorweg het leven gekost aan 15000 krijgsgevangenen en 100000 burgers! De Brug is de belangrijkste bezienswaardigheid waarvoor de meeste mensen naar Kanchanaburi komen. Er rijdt nog steeds een trein door de dorpen tussen Kanchanaburi en Nam Tok. Wanneer je met de trein reist is het ongelooflijk om te bedenken dat mannen de rotsen en bebossing met pikhouwelen en schoppen begaanbaar hebben moeten maken. Voor mij was niet alleen de brug een reden om naar Kanchanaburi te trekken, ook het Erawan Nationaal Park is de moeite met zijn geweldige natuur, rivieren en watervallen. De Erawan waterval is super. De waterval bestaat uit 7 terassen met helblauw water(afhankelijk van het weer) waar je kunt opklimmen vn de ene waterval naar de andere. Op het einde kom je aan de grote waterval waar je achter kan. Het laatste meer zit vol visjes waar je tussen zwemt. Rondom je zie je de jungle en met een beetje geluk kan je hier apen zien. Super!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 06-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Historisch en indrukwekkende plaats ”

    Een mooie plaats met veel historie, hier hebben we over de bridge over the River Kwai gelopen en zijn we met de bekende trein gaan reizen. Hier hebben we ook Elephantsworld bezocht en een dag met olifanten doorgebracht. Ook hebben we nog oorlogsgraven bezocht, waar vele Nederlanders liggen.. erg indrukwekkend.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Thailand reis boeken – onze tips!

Top-5 Thailand reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Kanchanaburi reiservaring en tips!

Ben jij in Kanchanaburi geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief