Alanya ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

13 Alanya reiservaringen en tips

Geweldig

31%

Tof

46%

Wel oké

23%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Petra
    op 10-01-2021
    12 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Alanya een prachtige stad met veel mogelijkheden ”

    Alanya is een grote kustplaats aan de Turkse Rivièra. Twee lange stranden (Kleopatra strand en het Ooststrand) met daartussen de burcht van Alanya. Sinds kort is het mogelijk per kabelbaan naar de burcht te gaan (laatste trappen nog wel zelf beklimmen). In Alanya kun je heerlijk shoppen en erg lekker uit eten bij één van de traditionele eethuizen Locantasi staat er dan op de gevel (bijvoorbeeld Ravza bij de haven).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeanine Cox
    op 28-12-2019
    1 review • 2 waarderingen
    5

    “Alanya”

    Alanya is heel mooi ik kom er al 18 jaar , en is een tweede thuis voor mij . De bevolking is er echt vriendelijk , en gastvrij . Ik ga altijd naar 2 hotels Riviera of Gardenia hotel . Het is een prachtige ligging aan het strand en kort bij het centrum . Heb er al veel vrienden gemaakt , en veel gasten leren kennen . Je kan er echt genieten , van al het moois wat je daar kunt ontdekken . Ook de Dim çay is een aanrader , die kan je op elke straathoek boeken . Het is in de bergen en het water is lekker een verkoeling. In de haven is er altijd wel wat te beleven , het centrum en de vrijdagmarkt (bazaar ) is het ook altijd gezellig met vele terrasjes en eetgelegenheden. Ik wens iedereen veel plezier die naar Alanya op vakantie gaat , het is zeker de moeite van. Mvg Jeanine.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J. van Kooy
    op 06-05-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    3

    “Mooie all-in stad”

    Alanya is perfect voor families die zich nergens druk over willen maken, lekker luieren aan het zwembad of strand en voor de rest niet zo veel uitvoeren. Er is echter, op wat marktjes en kleine kraampjes na, niet bijzonder veel te zien dus daar moet je wel rekening mee houden.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marrit van Esch
    op 26-04-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Alanya”

    Alanya staat bekend om zijn party-huishouding, al hebben we daar gelukkig weinig van meegekregen. Alanya biedt ruimte om een gave jeeptour te doen, waarbij je met meerdere jeeps de bergen in gaat, door het stof, met flesjes water, waterpistolen etc. om maar lekker af te koelen. Een andere favoriet was zeker de boottour om de punt van Alanya heen, waar je kon snorkelen, zwemmen, klifspringen en een lekkere barbecue kreeg. Het kasteel op de rots is een mooie wandeling waard en je kunt de druipsteengrot bezoeken, dat schijnt erg prettig te zijn voor mensen met astma! Het is erg vochtig binnen. Alanya zelf is gezellig, heeft een mooi strand, genoeg hamams en turkse baden, winkels, kraampjes en neppe tommy hilfigers. Je kunt er heerlijk eten en de temperaturen in de zomer zijn heerlijk hoog.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Raymond
    op 21-04-2019
    24 landen bezocht • 27 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Heerlijk in een resort”

    Je hebt hier te gekke resorts waar alles kan en niks te gek is. Je kan hier heerlijk tot rust komen terwijl je nog naar je wenken bedient wordt ook. Wil je toch even het resort verlaten? Ga dan een dagje shoppen of doe een andere leuke excursie!

    Wel is Alanya een van de drukkere badplaatsen... mocht je naar een resort gaan dan is 'handdoekje leggen' echt bittere noodzaak. Vind jij het niet erg om naar de mooie zonsopkomst te kijken terwijl je een handdoekje over het ligbedje legt? Sla Alanya dan vooral niet over!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeffrey kapteijns
    op 11-04-2019
    13 reviews • 1 waardering
    4

    “Hotels”

    In Alanya kun je mooie dingen bezoeken, ga de stad in en ga er op los, deed ik ook. Feestje zijn daar geen uitzondering. Liever iets wat rustiger is? Pak een boottocht en geniet van het lekkere weer!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Johanna Muskee
    op 22-08-2018
    1 review • 6 waarderingen
    5

    “Alanya”

    Ga al heel wat jaartjes naar Alanya en ben nog steeds onder de indruk over wat er allemaal te zien is. Dus zeker een aanrader, vooral de haven en dan een dagtocht met de boot de zee op met het geluk dat je dolfijnen of waterschildpadden ziet. En voor de prijs hoef je het niet te laten want je bent een hele dag weg.

    6 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annet De Reiziger
    op 02-12-2017
    27 reviews • 23 waarderingen
    4

    “Dalmatas grot, klein maar fijn.”

    Deze grot ligt bij de kabelbaan in Alanya. Leuke kleine grot. Entree 6TL en de temperatuur is constant 20,3 graden. Verwacht geen grote grot en binnen een half uur ben je weer buiten.
    Naar het fort gaat een kabelbaan maar is ook zeer makkelijl te lopen. Eerste stukje over de weg ( niet druk) en einde snijden trappen de weg steeds af. Mooi uitzicht, maar entree van fort vond ik te duur.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marielle Hartog
    op 15-11-2017
    27 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Feesten kun je hier wel!!!”

    Feestvakantie met vriendinnen! Enige ellende is de 4uur durende busrit vanaf het vliegveld, pfff.... Maar een onwijs mooie week gehad! Vooral het nachtleven er mee gekregen en overdag het strand/zwembad van het hotel. Via Beachmasters geweest en leuke week gehad!

    We hebben overal lekker gegeten en de mensen waren erg vriendelijk.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Melissa
    op 03-11-2017
    23 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    3

    “Zonvakantie”

    Een van de bekendste plekken bij de Nederlandse bevolking is toch wel Alanya. Het kent vele stranden waar genoeg activiteit op het water te vinden is of de gezellige terrassen waar er voor ieder wat wils op de menukaart staat. De hamam mag ook zeker niet vergeten worden en kan prima toegevoegd worden aan een vakantie in Turkije. Als goede tip kan het volgende genoteerd worden: Vlieg op Antalya en niet op Alanya (want dat is nog een stuk verder met de bus).

    3 waarderingen


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 28 december 2017 04:40

      wij gaan in juni 2018 voor de 4 keer naar Alanya en vliegen altijd op gazzipaza minder dan 1 uur Antalya is 2.5 uur

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Alanya vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Alanya reiservaring en tips!

Ben jij in Alanya geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?