Antalya ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

10 Antalya reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

30%

Wel oké

60%

Niet zo

10%

Vreselijk

0%

  • Profiel Petra
    op 12-01-2021
    12 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Mooi historisch centrum en prachtig strand”

    Antalya is voor veel Turkije reizigers voornamelijk bekend als plaats waar je landt, zo enorm zonde want deze stad is zeker een bezoek waard. Het heeft een prachtig historisch centrum met nauwe straatjes en erg mooie kleinschalige hotels en restaurants. Ook heeft de stad een modern shoppingcenter en een prachtig strandgedeelte met grote luxe hotels.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 02-05-2019
    40 landen bezocht • 79 reviews • 121 waarderingen
    3

    “Prachtige natuur verschuild achter all-inclusive resorts”

    Antalya heeft twee gezichten: de een is die van massatoerisme met heel veel all-inclusive resorts, de andere die van bezienswaardigheden en prachtige natuur buiten de hoteldorpen.

    In mei 2017 was ik op studiereis in Antalya, met het doel om de stroom van Nederlandse en Duitse toeristen naar Turkije weer op gang te krijgen. Op dat moment waren er weinig vakantiegangers, maar de resten van het massatoerisme van de vele jaren ervoor waren nog goed voelbaar. Lara en Kemer enzovoort zijn samen met Antalya één heel groot vakantiedorp dat volgebouwd staat met grote hotels, van standaard 3-sterren tot luxe 5-sterren en vrijwel allemaal all-inclusive.

    Een paar jaar geleden ging het slecht met het toerisme in Turkije en dat merkte je echt in de badplaatsen aan de Turkse Rivièra. Hotels raakten in verval, medewerkers werden niet (op tijd) betaald en hierdoor bleef het minder gekwalicificeerde personeel over. Heel jammer, want de basis van alles was prima. Het enige wat mij erg heeft gestoord in de restaurants van de all-inclusive resorts, waren de Russische toeristen zonder tafelmanieren die een puinhoop van grote hoeveelheden niet opgegeten gerechten achterlieten nadat zij van tafel gingen.

    Gelukkig is er meer dan alleen de grote resorts. Antalya zelf is een interessante stad om te bezoeken; je vindt er een verrassende mix van oud en nieuw. Vanuit de haven kun je een leuke boottocht maken en nog iets van de prachtige natuur bewonderen. Hoogtepunt was voor mij een bezoek aan de Manavgat watervallen. Shopliefhebbers kunnen terecht in de vele outlet malls, maar let op: hier worden vooral imitaties van de grote merken aangeboden.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Amy
    op 13-04-2019
    14 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    3

    “turkije”

    ik ben twee weken op zomervakantie geweest naar turkije. het was er echt leuk. lekkere warme terperaturen en lekker aan het zwembad hangen en s avonds wat doen. het was leuk om een keer naartoe te gaan, maar niet voor herhaling vatbaar

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Danny van Engeldorp
    op 30-11-2017
    40 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    3

    “Antalya”

    Voor mijn werk 1,5 jaar in deze stad gewoond. Bezoek zeker eens de oude stad: Kaleici. Hier heb je veel smalle straatjes met allerlei winkeltjes die bij de gezellige haven uitkomen. Antalya heeft zoveel meer dan alleen maar resorts. Perge en Olympos zijn mooie oude stadjes om te bezoeken vanuit Antalya.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sophie
    op 30-11-2017
    12 landen bezocht • 15 reviews • 28 waarderingen
    4

    “Sla die resorts eens over”

    Tijdens een uitwisseling met school ben ik naar Antalya geweest en verbleef ik in een appartement midden in de stad. Ik vond de stad een leuke mengeling tussen modern en oud. Ik zou iedereen aanraden om niet naar de grote resorts te gaan, maar eens echt de stad in te gaan, want Antalya heeft meer te bieden dan veel mensen denken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roderick
    op 27-11-2017
    48 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    2

    “Jammer van de toeristen”

    Wij zijn er doorheen gereden toen we uit Syrië kwamen. We zijn er ook zo snel mogelijk weer weg gegaan. In het seizoen wemelt het er van de toeristen. De omgeving is echt prachtig. De kustroute van en naar Antalya is echt super met achter iedere bocht weer een nieuwe vergezicht met de azuurblauwe zee. Maar de stad zelf is veel te toeristisch geworden. Jammer.....

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daisy
    op 13-11-2017
    10 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    3

    “Turkse zon en all-inclusive”

    Twee jaar geleden ben ik met familie naar Grand Park Lara geweest in Turkije, regio Antalya. Een heerlijk all-inclusive hotel en zeker betaalbaar in de herfst, het is dan nog steeds rond de 30 graden. Wat ik wel een nadeel vind is dat de hotels erg groot zijn en er staan veel in de buurt van elkaar. Daardoor is het niet geschikt voor als je veel cultuur wilt zien, maar meer voor een luie vakantie om van de zon en de zee te genieten. Excursies zijn wel prijzig, maar het duiken viel mee qua prijs. Voor mij was dit de eerste ervaring met duiken, maar oh wat was het prachtig.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Megan
    op 03-11-2017
    19 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    3

    “Te massaal! ”

    De hotels zijn hier gigantisch groot en hoog waardoor je het idee hebt dat je in een drukke stad loopt. Het strand is overigens wel heerlijk, en vaak op loopafstand van het hotel. Wanneer je excursies wilt doen moet je er rekening mee houden dat dit aardig prijzig is en er niet super veel afwisseling is.
    Wanneer je meer een cultureel persoon bent is Antalya niet echt aan te raden, wil je tien dagen op het strand of aan de rand van het zwembad liggen dan is Antalya (en wellicht Turkije) de perfecte bestemming.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lies Schmitz
    op 28-10-2017
    10 landen bezocht • 13 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Side”

    wij zijn 1x in turkije geweest, voor ons niet de ideale vakantie. de meeste hotels zijn erg massaal en je moet hier van houden. ik weet wel zeker dat je niks te kort komt in de resorts want ze dragen je op handen en voeten. erg luxe allemaal! wij maken liever een excursie en gaan dingen ondernemen. in de zomer is het voor ons te warm hier.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mirjam Duijmelinck
    op 28-10-2017
    10 landen bezocht • 29 reviews • 23 waarderingen
    4

    “ Zon, zee en strand”

    Lara is een mooie badplaats met heel veel mooie resorts. Ik heb 2 keer in hotel Miracle geslapen. Wat een superdeluxe hotel! Je komt daar niets te kort. Zelfs 's nachts is het restaurant open zodat je gewoon kan gaan eten. Er zijn een aantal shoppingmalls maar verder is er niet veel te doen in Lara. Je gaat daar echt naartoe voor een weekje zon, zee en strand. Niks mis mee, want je komt echt uitgerust terug!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Antalya vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Antalya reiservaring en tips!

Ben jij in Antalya geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?