Istanbul ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

42 Istanbul reiservaringen en tips

Geweldig

36%

Tof

52%

Wel oké

7%

Niet zo

5%

Vreselijk

0%

  • Profiel Leonie de Groot
    op 21-01-2021
    32 landen bezocht • 31 reviews • 21 waarderingen
    4

    “Prachtige stad”

    Istanbul is een stad met vele gezichten. De prachtige oude moskee, het paleis en de brug over de rivier die de beide delen van de stad met elkaar verbind, het heerlijke eten en de Westers aandoende winkelstraat. Stap op een boot en ga een dagje relaxen of fietsen op een van de eilandjes in de buurt of geniet van een van de mooie musea, rook een waterpijp of ga heerlijk Turks eten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Alfons Taekema
    op 12-09-2019
    32 landen bezocht • 9 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Kleurrijk Istanbul”

    Istanbul heeft mij enorm verrast en het was een feest om hier foto's te maken: zo veel mooie en kleurrijke plekken in deze stad! Het is snel één van mijn favoriete steden geworden en ik ga zeker eens terug.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 14-05-2019
    18 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Schitterende stad”

    Samen met mijn 16 jarige dochter een stedentrip naar istanbul gemaakt. Wat een mooie stad met veel mooie bezienswaardigheden. Over het algemeen waren de inwoners ook vriendelijk, alleen op de bazar werd mijn blonde, slanke dochter behoorlijk lastig gevallen door opdringerige turkse mannen. Maar mijn blik was duidelijk en ze dropen dan wel weer af! Buiten waren het meer gezinnen die vroegen of ze met mijn dochter op de foto mochtn..hahahah...

    Genoten van de vele mooie gebouwen, moskeeen en parken. Genoten van de heerlijke verse granaatappelsap en de turkse keuken. We hebben heerlijk rond gewandeld door Istanbal en geen gebruik gemaakt van het OV, dit was prima te doen!

    Om de Moskee in te mogen moeten je schouders en haren bedekt zijn, dus neem zelf een grote sjaal mee of pak er 1 bij de ingang van de moskee

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 09-05-2019
    22 landen bezocht • 54 reviews • 21 waarderingen
    5

    “Prachtige stad met veel cultuur”

    Istanbul is een prachtige stad met veel cultuur en historische bezienswaardigheden. Het Topkapipaleis, de Blauwe Moskee en de Aya Sofia moet je bezoeken. Het is wel verstandig om vroeg in de ochtend te gaan want het kan er erg druk zijn. De Egyptische en de Oude Bazaar zijn zeker de moeite waard, niet alleen vanwege de producten maar ook zeker vanwege de prachtige authentieke sfeer en karakteristieke gebouwen. Zoek in de Egyptische Bazaar naar restaurant Pandeli (huisnummer 1). Prachtig restaurant dat goed verborgen is. De sfeer is geweldig, net als het uitzicht.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bianca
    op 04-05-2019
    13 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Istanbul de stad van lekker eten en cultuur.”

    Istanbul wat een drukke en grote stad, dat is eigenlijk het eerste wat je denkt als je er aankomt. Die gedachte zal je er blijven houden maar je gaat ook zeker ontdekken hoeveel mooie dingen er zijn en de cultuur meemaken.

    Istanbul is mega groot en dit zorgt er voor dat je er dagen kan dwalen. Naast de Hagya Sofia en de Blauwe Moskee zijn er nog zoveel dingen te zien en te doen. De wijken Karaköy en Ortaköy hebben mooie straatjes waarin je uren kan dwalen. Ook de paleizen zijn echt een must-see, hier zal je aan één dag niet genoeg voor hebben en zul je veel leren over de geschiedenis van het Ottomaans Rijk.

    Qua eten is Istanbul een stad die van mij een 10 krijgt. Stoofpotjes Baklava Lokum en ga zo maar door, overal was het heerlijk en vooral goedkoop. Mijn lievelings: Künefe, bestel dit als toetje en je zult je zo vol voelen dat je denkt dat je naar huis moet rollen, maar het is het waard!!

    Shoppen kan ook tot in de eeuwigheid. De oude Bazaar is mooi en je kan er zoveel mooie en leuke dingen vinden. Zelfs al houd je niet van shoppen, dit is een must-see!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Caroline
    op 24-04-2019
    12 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Prachtige bestemming voor een stedentrip”

    Istanbul is heel modern ten opzichte van de rest van Turkije en staat boordevol met prachtige bezienswaardigheden. De mooiste is absoluut de immense blauwe moskee. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Topkapi Palace en ga lekker shoppen in de grote bazaar. Drink een lekker zoet theetje met de locals en probeer het vele lekkere eten dat Istanbul te bieden heeft.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joke Vos
    op 21-04-2019
    27 landen bezocht • 26 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Indrukwekkend mooi”

    De wijk Sultanahmet van Istanboel lijk wel een open lucht museum. Alle indrukwekkende gebouwen zoals de blauwe moskee en hagia Sophia, zijn ook echt de moeite waard om binnen te gaan. Zo mogelijk nog mooier dan de buitenkant . De grote bazaar van Istanboel is een belevenis. Zo groot, druk en veel te koop. Nadeel van Istanboel vind ik alleen de mannen die voor restaurants staan en je zo ongeveer naar binnen willen trekken. Erg opdringerig en vervelend. Als je de brug over de Bosporus over gaat sta je in een heel andere wereld. Modern, hoge gebouwen en grote winkelstraten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robbin
    op 18-04-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Mooie stad!”

    Erg leuke stad om 5 dagen in door te brengen. Een hele gave stad: interessant om de vissers op de burg te bekijken en een bootvaart over de rivier te maken. De oude trekpleisters zijn allen de moeite waard, elk op zijn eigen manier prachtig om te zien en vooral allemaal groots!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Leslie Rutten
    op 15-04-2019
    29 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Toffe stad!”

    Helaas had ik maar één vrije dag in Istanbul. De stad heeft mij zeker verbaasd, ik heb genoten van het lekkere eten en de mooie bezienswaardigheden. Een tip is het kopen van een OV-kaart, dit kan gewoon bij een automaat op het station/ bij een bushalte en je kan één kaart gebruiken met meerdere mensen, ideaal!
    Galata Toren is zeker leuk om te bezoeken, je hebt vanaf de toren een mooi uitzicht over de hele stad. En natuurlijk kan een bezoek aan Hagia Sofia, de Blauwe Moskee en de Grote Bazaar niet ontbreken tijdens je bezoek aan Istanbul.
    Ik had graag nog wat meer gezien van de stad, met name wat meer groen/ parken. Deze heb ik gemist tijdens mijn korte bezoek.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura
    op 15-04-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Mooie stad, veel geleerd van andere cultuur”

    Veel gezien in een paar dagen tijd. Hagia Sofia is echt prachtig. Verder heb je ook ondergrondse tunnels (die in davinci code voorkomt) en is het leuk om een stadwandeling te doen en dan in diverse tentjes echte turkse thee te drinken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Istanbul stedentrip boeken – onze tips!

Deel jouw Istanbul reiservaring en tips!

Ben jij in Istanbul geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?