• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Turkse Rivièra ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

8 Turkse Rivièra reiservaringen en tips

Geweldig

13%

Tof

63%

Wel oké

13%

Niet zo

13%

Vreselijk

0%

  • Profiel Joyce
    Joyce op 08-05-2019
    37 landen bezocht • 13 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Oludeniz: Heerlijk sfeertje en mooiste strand”

    Oludeniz is een klein kustplaatsje aan de Turkse riviera en zegt je qua naam misschien niet zoveel. Wanneer je op Google zoekt, zal je de foto’s, voornamelijk van het strand, waarschijnlijk direct herkennen. Het is namelijk verkozen als één van de mooiste stranden ter wereld. En inderdaad; het is wonderschoon.
    Het mooie zand (en kiezels) maar vooral de kleur van de zee is licht en donker blauw maar ook met tinten groen, wat door het zonlicht soms wel doorzichtig lijkt.

    Langs het strand loopt een kleine boulevard met meerdere restaurantjes, tourbureau’s, winkeltjes en terrasjes, zodat je met een drankje kan genieten van alles om je heen.
    De sfeer is bijzonder goed; een beetje hippieachtig te noemen (a la Byron Bay) doordat het zo relaxt is. Het bijzonderen is dat de boulevard ook gebruikt wordt als landingsbaan voor de paraglider. Ik heb zelf niet het lef om dit te doen maar het is echt fantastisch te zien hoe deze in vele aantallen naar beneden zweven en landen op de boulevard of op het strand. Vlak voor je neus. Een kleurrijk geheel.

    Wanneer je aan de linkerkant van het strand de trap omhoog en verderop de weg omhoog volgt, wel wat inspanning vanwege de stijgende weg, zie je de omgeving vanaf een hogergelegen plek. Enorm fotogeniek en zeker even de moeite waard.

    Vervoer naar het dorp gaat via de bekende Dolmus-busjes en kost je bijna niets. Het stadje is niet groot, maar heeft een heerlijke sfeer. Zeker even gaan kijken! Veel plezier.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joyce
    Joyce op 07-05-2019
    37 landen bezocht • 13 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Fethiye: Kleinschalige, gezellige badplaats zonder massatoerisme.”

    Fethiye is een kleinschalige, gezellige badplaats aan de Turkse riviera waar het massatoerisme (nog) niet van toepassing is. Dit omdat er (bijna) geen all inclusive hotels en grote resorts zijn, wat zorgt voor een rustigere sfeer. Verwacht daarom geen boulevard met wel 100 (dezelfde) souvenirswinkels maar een mooie wandelboulevard langs het prachtige meer met hier en daar een restaurantje, een parkje en een terrasje.

    In de oude binnenstad vind je kleine straatjes met eetgelegenheden en winkeltjes met leuke en lekkere spullen. Natuurlijk spreken de verkopers je aan, maar als je aangeeft geen belangstelling te hebben, blijven ze niet doorgaan.
    Er is een ruime keuze aan restaurantjes waar je lekker en nog heel goedkoop eet.
    De nieuwe jachthaven, Ece, is gezellig om langs te wandelen en ligt in de buurt van de oude haven, waar vele boten klaarliggen voor een georganiseerde tocht. Ook daarvan is de prijs laag in vergelijking met Nederland.
    Verder vind je in het centrum een oud badhuis/hammam, diverse salons voor spa-behandeling en door de luxe hotels verzorgden wellness-arrangementen (voor meer dan de helft van de prijs in vergelijking met Nederland).
    In de rotsen van het hogergelegen deel van het dorp, zijn nog enkele overblijfselen van lang geleden te vinden.

    Tip: Mocht het vervoer van luchthaven naar Fethiye niet inclusief in je reis zitten, boek dan vooraf een shuttlebus via internet. Ik kwam aan bij 14 graden en regen en ging op zoek naar de vele door internet beloofde bussen maar deze waren niet te vinden (en ik heb toch echt een hele tijd staan wachten). Een taxi is dan een kostbare aangelegenheid.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 24-04-2019
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Mooie resorts voor een relaxede familievakantie”

    De Turkse Riviéra is de plek om een familievakantie naartoe te plannen. Ouders hebben niks om zich zorgen over te maken en de kids zijn elke dag onder de pannen bij het plaatselijke animatieteam van het resort.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel dinuccia
    dinuccia op 21-04-2019
    29 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    3

    “Lara”

    prima bestemming om een weekje te relaxen.
    Ik zat in Hotel Royal HolidayPalace . Behulpzame medewerkers, super mooi zwembad je kunt zo doorlopen naar het strand.
    Overal genoeg bedjes, het eten is heerlijk. De kamers zijn zeer ruim, netjes en schoon.
    Wat ook een pluspunt is dat het hotel op 20 minuutjes rijden van het vliegveld ligt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Richina
    Richina op 18-04-2019
    15 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Zon vakantie”

    Een mooie bestemming wanneer je wil genieten van een zonvakantie. Er worden vanaf hier veel raft excursies aangeboden en dit is zeker leuk om te doen, kan geregeld worden vanuit het hotel. Verder is geen bestemming die je kiest wil je het land en de bevolking leren kennen want je komt hier meer toeristen dan Turken tegen. Maar om lekker niks te doen kan je hier het best een al inclusief hotel nemen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jo C.
    Jo C. op 27-11-2017
    25 landen bezocht • 29 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Erg toeristisch”

    Ik ben zelf nu een aantal keer op vakantie geweest naar Turkije, om precies te zijn naar Side.
    Het is hier erg toeristisch en het "echte Turkije" zul je hier ook niet zien. Als je dit wilt dan moet je de binnenlanden in.
    Maar voor een zon vakantie ben je hier wel aan het goede adres. De all-inclusive hotels zijn hier erg goed, maar je moet er natuurlijk wel van houden.
    Ik ga altijd in het najaar naar Turkije omdat het dan niet zo warm meer is, maar precies goed genoeg om nog heerlijk te kunnen genieten. De temperatuur ligt dan rond de 28 à 30 graden.
    In de zomer periode kan de temperatuur wel oplopen naar boven de 45 graden, dat is voor mij iets te warm.
    De stad Side is een leuk stadje om 's avonds doorheen te slenteren en je kunt hier ook leuk shoppen (voornamelijk nep merkkleding) Denk er altijd om dat je wel goed onderhandeld over de prijs en dus nooit de eerst genoemde prijs betaald.
    De markt van Manavgat is zeker een aanrader om naartoe te gaan. Informeer van tevoren even wanneer de markt is, dit weten ze wel in het hotel waar je zit. Ook is een bezoekje aan de moskee van Manavgat zeker de moeite waard, houd hierbij wel rekening met de kleding die je draagt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Yorben Schulpen
    Yorben Schulpen op 26-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 44 waarderingen
    2

    “Te toeristisch”

    Alhoewel ik echt een boontje voor Turkije heb, vind ik dit toch de iets mindere kant van Turkije. De authenticiteit is volledig zoek en overal zie je goedkope all-inclusive hotels. Het binnenland van Turkije is nog veel authentieker en is daarom meer de moeite waard om te bezoeken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 26-10-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Olympos”

    Olympos is alleen nog maar bij de lokale bevolking bekend en deze plaats staat bekend om haar tree-houses. Hippie badplaats waar veel jongeren zijn en werkelijk schitterend gelegen. Op ca. 1,5 uur rijden van Antalya maar zeker een bezoek waard.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Turkse Rivièra vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Turkse Rivièra reiservaring en tips!

Ben jij in Turkse Rivièra geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief