27 Vakantiedagen

Eten & drinken

De Vietnamese keuken is wereldwijd bekend en geliefd. Iedereen kent de Vietnamese loempia wel, die overigens in Vietnam iets anders wordt gemaakt. Hier geen kapot gefrituurd en gloeiend heet staafje, maar vooral veel ‘fresh spring rolls’: een in rijstblad gerolde mix van vlees, koriander en groenten, een stuk gezonder dan de versie die wij kennen. Maar de Vietnamese keuken is zeer gevarieerd en biedt veel meer dan alleen de spring rolls. Er wordt veel gebruik gemaakt van varkensvlees, vissaus, verse groenten en rijst. De Vietnamezen houden van verrassen en experimenteren. Kijk niet raar op wanneer je slangen- of hondenvlees op de menukaart ziet staan.

Vietnamese Pho

Vietnamese Pho.

In het noorden neigt de keuken wat meer naar de Chinese keuken. Hier is de Pho (noodlesoep) erg beroemd. In het midden van Vietnam is het eten wat pittiger. In het zuiden zijn de Franse invloeden nog steeds te zien. Hier kun je ’s ochtends een stokbroodje bestellen. In de steden rondom de Mekong Delta kun je ook verse paling en krab vinden. De mensen dineren hier uitgebreider dan in de rest van het land. Qua drinken zijn de Vietnamezen ook Bourgondiërs en houden ze van bier en koffie. Vietman is een van de grootste koffie-exporteurs ter wereld. De traditionele koffie ‘Ca Phe Phin’ is sterk en een beetje zoet. Probeer ook de wezel-koffie uit Dalat. Deze koffie is geselecteerd door wezels die alleen op zoek gaan naar de beste koffiebonen.

Lees verder: Geld & kosten >

Top 3 Vietnam specialisten

ANWB

ANWB

De ANWB heeft een ruim aanbod Vietnam rondreizen, zowel in groepsvorm als individueel met privéchauffeur.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee is gespecialiseerd in groeps- en familiereizen en heeft meer dan 10 verschillende Vietnam in zijn assortiment, waaronder ook een speciale reis voor 22-35ers.
Bezoek website


333 Travel

333 Travel

Een echte Vietnam-specialist met tientallen individuele Vietnam-rondreizen, ook naar de minder bekende hoeken van het land. Met bouwstenen of op aanvraag stellen ze ook privéreizen op wens samen!
Bezoek website

Meer Vietnam reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groeps- en gezinsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen Vietnam.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat.
Bezoek website

Riksja Vietnam
Riksja Vietnam

Zelf samenstellen.
Bezoek website

TUI
TUI

Ruim aanbod.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel & op maat.
Bezoek website

SRC
SRC Reizen

Cultuur reizen
Bezoek website

Better Places
Better Places

Lokale specialisten.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Vietnam

ANWB
1. ANWB

Groeps- en privéreizen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groeps- en familiereizen.
Bezoek website

333 Travel
3. 333 Travel

Individuele reizen.
Bezoek websiteBekijk Vietnam rondreizen
Vanaf €113 incl. vliegticket

Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 457