Reizen binnen Vietnam – openbaar vervoer & transport

Reizen met het openbaar vervoer is in Vietnam goed te doen. Veel reizigers ontdekken Vietnam per bus of vliegen tussen steden die ver uit elkaar liggen. Het land tot in detail ontdekken, kan het beste gedaan worden per motor.

Bussen

Er zijn veel comfortabele dag- en nachtbussen te boeken in hostels, hotels en reisbureaus vanuit bekende toeristische plaatsen. De minder bekende plekken hebben lokale busstations van waaruit eenvoudig naar andere bestemmingen kan worden gereisd.

Vliegen

Vanuit Ho Chi Minh City en Hanoi is het mogelijk om naar bijna alle bekende en grote steden te vliegen. Binnenlandse vluchten worden verzorgd door Vietjet Air, Jetstar Pacific, Air Asia en Vietnam Airlines. Vietnam Airlines is de duurste maatschappij om mee te vliegen; Air Asia de goedkoopste. Voor een paar tientjes boek je al een binnenlandse vlucht in Vietnam. Vliegen van Ho Chi Minh City naar Hanoi kost gemiddeld €50.

Treinen

De trein van Hanoi naar Sapa

De trein van Hanoi naar Sapa.

In Vietnam is het comfortabel en eenvoudig om je te verplaatsen tussen toeristische plekken per trein. Het is zelfs mogelijk om van Ho Chi Minh City naar Hanoi te reizen met de trein. Deze rit duurt maximaal 35 uur en kost tussen de €35 en €85. Dit hang af van de klasse waarin je reist en of je een stoel of ‘berth’ neemt. Vermijd op deze lange rit de ‘basic’-klasse. Op lange trajecten is het fijner om te reizen in de meest luxe klassen (soft en hard sleeper).

Auto & motor

Het wegennetwerk in Vietnam is door zijn langgerekte noord-zuid-vorm vrij overzichtelijk. Sinds de jaren ’90 wordt er weer hard gewerkt aan de verbetering van de infrastructuur. Vietnam per motor ontdekken is erg populair. Het is mogelijk dit individueel te doen maar je kunt er ook voor kiezen om bij een local achterop de motor te springen. Er zijn veel betrouwbare organisaties die motorreizen aanbieden, zoals de originele ‘Easy Riders’. Deze organisatie is in verschillende delen van Vietnam actief.

Lokaal vervoer

Binnen de grote steden kun je reizen per taxi of achterop een brommer. Let er wel op dat je dit niet doet tijdens de spits. De kans is groot dat je vast komt te staan en betaalt terwijl je niet rijdt. Met de brommer reizen, is goedkoper dan met de taxi. Een brommerrit kost, mits je goed afdingt, gemiddeld €2. Een taxirit kost gemiddeld €5.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Vietnam specialisten

Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Stel jouw eigen rondreis op maat samen naar Vietnam met onze reisspecialisten. Zij helpen je graag met advies en ideeën.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Hong maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Meer Vietnam reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groeps- en gezinsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen Vietnam.
Bezoek website

333Travel
333Travel

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Riksja Vietnam
Riksja Vietnam

Zelf samenstellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX

Groeps, individuele -en singlereizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel & op maat.
Bezoek website

Kras
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook fietsreizen!
Bezoek website

Better Places
Better Places

Lokale specialisten.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Vietnam

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Van Verre
2. Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Voordelig boeken bij een lokaal reisburo.
Bezoek websiteBekijk Vietnam rondreizen
Vanaf €749 incl. vliegticket

Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 457