27 Vakantiedagen

Reizen binnen Vietnam – openbaar vervoer & transport

Zelf rondreizen door Vietnam? Reizen met het openbaar vervoer is in Vietnam goed te doen. Veel reizigers ontdekken Vietnam per bus of vliegen tussen steden die ver uit elkaar liggen. Het land tot in detail ontdekken, kan het beste gedaan worden per motor.

Bussen

Er zijn veel comfortabele dag- en nachtbussen te boeken in hostels, hotels en reisbureaus vanuit bekende toeristische plaatsen. De minder bekende plekken hebben lokale busstations van waaruit eenvoudig naar andere bestemmingen kan worden gereisd.

Vliegen

Vanuit Ho Chi Minh City en Hanoi is het mogelijk om naar bijna alle bekende en grote steden te vliegen. Binnenlandse vluchten worden verzorgd door Vietjet Air, Jetstar Pacific, Air Asia en Vietnam Airlines. Vietnam Airlines is de duurste maatschappij om mee te vliegen; Air Asia de goedkoopste. Voor een paar tientjes boek je al een binnenlandse vlucht in Vietnam. Vliegen van Ho Chi Minh City naar Hanoi kost gemiddeld €50.

Treinen

De trein van Hanoi naar Sapa

De trein van Hanoi naar Sapa.

In Vietnam is het comfortabel en eenvoudig om je te verplaatsen tussen toeristische plekken per trein. Het is zelfs mogelijk om van Ho Chi Minh City naar Hanoi te reizen met de trein. Deze rit duurt maximaal 35 uur en kost tussen de €35 en €85. Dit hang af van de klasse waarin je reist en of je een stoel of ‘berth’ neemt. Vermijd op deze lange rit de ‘basic’-klasse. Op lange trajecten is het fijner om te reizen in de meest luxe klassen (soft en hard sleeper).

Auto & motor

Het wegennetwerk in Vietnam is door zijn langgerekte noord-zuid-vorm vrij overzichtelijk. Sinds de jaren ’90 wordt er weer hard gewerkt aan de verbetering van de infrastructuur. Vietnam per motor ontdekken is erg populair. Het is mogelijk dit individueel te doen maar je kunt er ook voor kiezen om bij een local achterop de motor te springen. Er zijn veel betrouwbare organisaties die motorreizen aanbieden, zoals de originele ‘Easy Riders’. Deze organisatie is in verschillende delen van Vietnam actief.

Lokaal vervoer

Binnen de grote steden kun je reizen per taxi of achterop een brommer. Let er wel op dat je dit niet doet tijdens de spits. De kans is groot dat je vast komt te staan en betaalt terwijl je niet rijdt. Met de brommer reizen, is goedkoper dan met de taxi. Een brommerrit kost, mits je goed afdingt, gemiddeld €2. Een taxirit kost gemiddeld €5.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Vietnam specialisten

ANWB

ANWB

De ANWB heeft een ruim aanbod Vietnam rondreizen, zowel in groepsvorm als individueel met privéchauffeur.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee is gespecialiseerd in groeps- en familiereizen en heeft meer dan 10 verschillende Vietnam in zijn assortiment, waaronder ook een speciale reis voor 22-35ers.
Bezoek website


333 Travel

333 Travel

Een echte Vietnam-specialist met tientallen individuele Vietnam-rondreizen, ook naar de minder bekende hoeken van het land. Met bouwstenen of op aanvraag stellen ze ook privéreizen op wens samen!
Bezoek website

Meer Vietnam reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groeps- en gezinsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen Vietnam.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat.
Bezoek website

Riksja Vietnam
Riksja Vietnam

Zelf samenstellen.
Bezoek website

TUI
TUI

Ruim aanbod.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel & op maat.
Bezoek website

SRC
SRC Reizen

Cultuur reizen
Bezoek website

Better Places
Better Places

Lokale specialisten.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Vietnam

ANWB
1. ANWB

Groeps- en privéreizen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groeps- en familiereizen.
Bezoek website

333 Travel
3. 333 Travel

Individuele reizen.
Bezoek website



Bekijk Vietnam rondreizen
Vanaf €113 incl. vliegticket

Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 457