Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor een bezoek aan Vietnam. Inentingen die worden aangeraden, zijn die tegen DTP, Buiktyfus en Hepatitis A. In sommige gebieden in Vietnam komt malaria voor. Daarom zal je misschien malariatabletten moeten slikken. Door het hele land kun je apotheken vinden die je verder kunnen helpen met kleine problemen en kwalen. In de grote steden, zoals Ho Chi Minh City en Hanoi, vind je apotheken waar goed Engels en Frans wordt gesproken. Het is aan te raden medicijnen (zoals aspirines en diarreeremmers) van huis mee te nemen, omdat er veel namaakmedicijnen in omloop zijn in Vietnam. Het is belangrijk om het medicijn te checken op verpakking en vervaldatum. In ernstige noodgevallen wordt aangeraden naar ziekenhuizen in Hanoi of Ho Chi Minh City te gaan. De hygiëne in Vietnam is ‘Aziatisch’. Door de lokale bevolking wordt er op straat gespuugd, wc’s langs de weg en in dorpen zijn in de vorm van hurkwc’s en wc-papier dient in prullenbakken gegooid te worden. In de grote steden worden de straten schoongehouden. Vooral Ho Chi Minh City heeft veel weg van een moderne internationale metropool.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Vietnam specialisten

Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Stel jouw eigen rondreis op maat samen naar Vietnam met onze reisspecialisten. Zij helpen je graag met advies en ideeën.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Hong maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Vietnam

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Van Verre
2. Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Voordelig boeken bij een lokaal reisburo.
Bezoek websiteBekijk Vietnam rondreizen
Vanaf €749 incl. vliegticket

Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 457