27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor een bezoek aan Vietnam. Inentingen die worden aangeraden, zijn die tegen DTP, Buiktyfus en Hepatitis A. In sommige gebieden in Vietnam komt malaria voor. Daarom zal je misschien malariatabletten moeten slikken. Door het hele land kun je apotheken vinden die je verder kunnen helpen met kleine problemen en kwalen. In de grote steden, zoals Ho Chi Minh City en Hanoi, vind je apotheken waar goed Engels en Frans wordt gesproken. Het is aan te raden medicijnen (zoals aspirines en diarreeremmers) van huis mee te nemen, omdat er veel namaakmedicijnen in omloop zijn in Vietnam. Het is belangrijk om het medicijn te checken op verpakking en vervaldatum. In ernstige noodgevallen wordt aangeraden naar ziekenhuizen in Hanoi of Ho Chi Minh City te gaan. De hygiëne in Vietnam is ‘Aziatisch’. Door de lokale bevolking wordt er op straat gespuugd, wc’s langs de weg en in dorpen zijn in de vorm van hurkwc’s en wc-papier dient in prullenbakken gegooid te worden. In de grote steden worden de straten schoongehouden. Vooral Ho Chi Minh City heeft veel weg van een moderne internationale metropool.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Vietnam specialisten

ANWB

ANWB

De ANWB heeft een ruim aanbod Vietnam rondreizen, zowel in groepsvorm als individueel met privéchauffeur.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee is gespecialiseerd in groeps- en familiereizen en heeft meer dan 10 verschillende Vietnam in zijn assortiment, waaronder ook een speciale reis voor 22-35ers.
Bezoek website


333 Travel

333 Travel

Een echte Vietnam-specialist met tientallen individuele Vietnam-rondreizen, ook naar de minder bekende hoeken van het land. Met bouwstenen of op aanvraag stellen ze ook privéreizen op wens samen!
Bezoek website

Boek je rondreis naar Vietnam

ANWB
1. ANWB

Groeps- en privéreizen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groeps- en familiereizen.
Bezoek website

333 Travel
3. 333 Travel

Individuele reizen.
Bezoek websiteBekijk Vietnam rondreizen
Vanaf €113 incl. vliegticket

Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 457
t>