Ho Chi Minh City ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

32 Ho Chi Minh City reiservaringen en tips

Geweldig

6%

Tof

56%

Wel oké

25%

Niet zo

13%

Vreselijk

0%

  • Profiel Sanne
    op 17-04-2019
    23 landen bezocht • 27 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Scooterterror”

    Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, jeetje wat een drukke stad. Azie staat bekend om de vele brommers in het verkeer maar Saigon slaat echt alles. Op de iet wat bredere wegen dan normaal rijden zon 1000 scooters en als het licht op groen gaat schieten de brommers alle kanten op en ik zou dus ook echt niet aanraden om hier zelf op een brommer of in de auto te stappen. De stad is leuk om te verkennen en mee te gaan in de Vietnamese cultuur. Aanrader is om 's ochtends vroeg op te staan en eens mee te doen met de Vietnamezen die ochtendgymastiek doen in het park, heel leuk en ze vinden het ook tof als jij met hun meedoet!

    Mbt de Vietnam oorlog is hier ook een museum genaamd War Museum waar ze je alles laten zien mbt de Vietnam oorlog. Er worden fotos tentoongesteld van mensen die verminkt zijn door het Napalm gas en de traps die ze zetten voor de Amerikanen worden hier ook gedemostreerd. Ook kun je hier door de zogenaamde gangen heenlopen, of betergezegd kruipen. Ze hebben ze al groter gemaakt voor ons 'grote' westerlingen maar alsnog passen er bijna alleen kinderen in.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Naomi Den Ouden
    op 12-04-2019
    32 landen bezocht • 52 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Saigon en de Vietnam Oorlog”

    Na al wat plekken in mijn reis door Vietnam te hebben bezocht kwam ik aan in mijn laatste stad Ho Chi Minh City oftewel het vroegere Saigon. Dit is naar mijn idee de stad om je meer te verdiepen in de geschienis van Vietnam en de Vietnam oorlog. Zo kan je een bezoekje brengen aan het War Remnants Museum, Reunification Palace en een tour doen naar de Cu Chi tunnels. Vooral dat laatste zou ik zeker doen als je daar bent.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Corona Baks
    op 10-04-2019
    21 landen bezocht • 17 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Ho chi minh”

    Wij houden niet zo van grote steden maar dit viel ons alles mee. Niet zo druk met scooters als in hanoi. Niet al teveel opdringerige verkopers. Leuke nette dierentuin voor ons zoontje van bijna 2. En leuke foodbars in de stad. Let op de stands met vaste prijzen in het winkelcentrum die zijn er wel degelijk en staat buuten aangegeven. De shops daaromheen zijn vele malen duurder.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel .
    op 09-04-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    3

    “Drukte in Hoi Chi Minh”

    Ho Chi Minh City is een ontzettend drukke stad. Het verkeer duizelt je en je moet goed opletten als je de wegen oversteekt. Ik vond het zelf een te drukke stad maar het is wel een goede uitvalsbasis om dingen in de omgeving te doen.
    Je kan vanuit Ho Chi Minh gemakkelijk een dagtripje maken naar de Mekong Delta of je kan kruipen door de gangenstelsels van de Viet Kong.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liselot Van Der Laan
    op 09-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Scooter stad”

    Dit was onze laatste bestemming in Vietnam en meteen heel anders als de rest van het land. Het is een westerse stad met veel grote gebouwen, maar er heerst wel een Aziatische chaos, overal scooters! Er zijn leuke markten in het centrum waar je goed kan onderhandelen. Verder is het een aanrader om vanaf hier een tour te boeken naar de Cu Chi tunnels en de Mekon delta.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariska
    op 05-04-2019
    54 landen bezocht • 74 reviews • 11 waarderingen
    3

    “East meets West”

    Ho Chi Minh City heeft aan de ene kant nog het typisch Aziatische (chaotisch verkeer met veel brommers, eetstalletjes langs de weg), maar aan de andere kant ook een moderne Westerse kant. Bezoek vooral het War Remnants museum, dat laat je ongetwijfeld even stil achter, maar is wel een belangrijk deel van de Vietnamese geschiedenis. Het Reunification palace is ook wel grappig om te bezoeken. Als je op zoek ben naar backpackersgedeelte met harde muziek en goedkoop bier dan moet je naar Bui Vien. Een dagtochtje naar de Cu Chi tunnels is ook de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Elisah Oomen
    op 29-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Ho Chi Minh”

    Op het plein van Ho Chi Minh stad, zie je een standbeeld staan van Ho Chi Minh. Daar moet je zeker even naar toe. Het is wel echt druk met scooters in deze stad, maar wij vonden het wel wat hebben eigenlijk. Om wat meer kennis te verkrijgen van de verschrikkelijk geschiedenis van Vietnam, is het oorlogsmuseum zeker indrukwekkend. De Cu Chi tunnels is een must!! Deze tunnels liggen een stukje buiten de stad, maar dit is toch weer een stukje indrukwekkende geschiedenis.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel inzedi
    op 27-11-2017
    21 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Enorme drukte”

    Ho Chi Minh City is een aparte stad. Het is enorm druk op straat, met vooral veel toeterende scooters. Daarbij zie je veel Franse invloeden en staan er een aantal moderne gebouwen. Een stukje buiten de stad liggen de Cu Chi tunnels. Ondanks dat het behoorlijk toeristisch is, kun je dit niet overslaan. Het is enorm indrukwekkend om te zien hoe slim de Vietnamezen in de Vietnam oorlog te werk zijn gegaan en hoe zij gebruik hebben gemaakt van hun omgeving. Ik heb enorm veel respect gekregen voor de Vietnamezen die jarenlang onder de grond in de tunnels hebben geleefd. Na een paar meter in deze tunnels werd ik al claustrofobisch. Bij de Cu Chi tunnels zit ook een schietbaan. Dit is misschien een beetje fout, maar wel een gave ervaring! In de stad zie je nog veel gevolgen van de Vietnam oorlog, met name van de napalm. Je ziet veel mensen die zogezegd "misvormt" zijn als gevolg van de chemische stoffen. Dit is erg naar om te zien. Bezoek ook zeker het oorlogsmuseum. Hier kom je veel te weten over de Vietnam oorlog. Verder vind je veel leuke barretjes en restaurantjes in de stad, waardoor je je hier wel een aantal dagen kunt vermaken.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rachel
    op 25-11-2017
    21 landen bezocht • 31 reviews • 25 waarderingen
    3

    “Drukke stad”

    Persoonlijk vond ik HCMC niet heel bijzonder; andere steden/dorpen in Vietnam zijn leuker. Je hebt veel leuke barretjes en rooftop restaurants waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Vanuit hier kun je tripjes naar oa de tunnels maken. Het War Museum heeft bij mij heel veel indruk achtergelaten; het laat een prachtige collectie zien van een verschrikkelijke geschiedenis.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Josefien
    op 25-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Scooters in overvloed”

    De stad is enorm druk. Dit is het eerste wat opvalt. Overal waar je kijkt zie je scooters langs elkaar heen sjezen. Let dus vooral erg goed op in het verkeer. Geniet dan van wat de stad te bieden heeft. Van musea tot de Mekong rivier. De geschiedenis van Vietnam is erg interessant en de stad biedt genoeg om hier veel over te leren. Uiteraard kun ook scootertjes huren om de stad op eigen houtje te verkennen, maar ik weet niet of dat in dit verkeer/ deze chaos een aanrader is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Vietnam reis boeken – onze tips!

Top-5 Vietnam reisaanbieders
  1. ANWB Vakanties – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Shoestring – budgetvriendelijk
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Ho Chi Minh City reiservaring en tips!

Ben jij in Ho Chi Minh City geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?