Everglades National Park ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

20 Everglades National Park reiservaringen en tips

Geweldig

40%

Tof

45%

Wel oké

15%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Liesbeth
    op 21-05-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 20 waarderingen
    5

    “Super mooi! ”

    Binnen een uur rijden van Miami zit je in de Everglades. Een mooi national park, bij de ingang koop je een kaartje voor een aantal dagen. Hierna kan je met dit kaartje het park in wanneer je wil. In het park zijn meerdere trails te lopen, je kan ook op internet kijken welke trails er te lopen zijn. De website van het park is een site die je voor je bezoek aan het park even moet bezoeken. Per trail wordt er aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is en wat de lengte is. Ze zijn verdeeld in verschillende categorieën. Wij vonden de trails goed te doen, niet te lang en niet te moeilijk. Het was vrij heet toen wij er waren, maar sommige trails zijn goed overdekt door de bomen. Andere trails zijn compleet open en merk je dat de zon constant op je brandt. Er zijn bij alle trails goede parkeergelegenheden en het is op de weg goed aangegeven welke trail er komt en welke afslag je daar voor moet hebben.

    Er zijn trails die je naar een uitzichtpunt leiden, maar ook trails waarbij je door de bomen door naar het water wordt geleid. De schade van orkaan Irma was vorig jaar nog goed te zien, sommige bruggen waren nog niet hersteld en de bomen lagen geknakt in het water. Doordat sommige bruggen waren verwoest kon je de trail niet afmaken, maar moest je terug. Je ziet dat de natuur zich aan het herstellen is door kleine plantjes die weer begonnen te groeien. Het is indrukwekkend om in het park, maar ook buiten het park de schade van een orkaan te zien. Je ziet dan hoe groot de kracht geweest moet zijn om zoveel bomen en stevige houten bruggen te kunnen verwoesten.

    In het park kan je alle kanten op, zorg dat je een plattegrond vraagt bij de ingang zodat je onderweg kan kijken welke activiteiten je nog meer wil bezoeken. De alligators in het park zijn enorm groot en je kan ze van zeer dichtbij zien. Ze liggen soms gewoon naast het pad zoals bij de Anhinga Trail. Volg altijd de instructies van de rangers en houd je aan de regels van het park om gevaarlijke situaties te voorkomen. Neem wat te eten mee want in het park zijn geen restaurants of andere eetgelegenheden. Zorg wel dat je dit in de auto laat, op veel trails mag je geen eten mee nemen omdat dit bepaalde dieren naar je toe trekt.

    Een aanrader is om een kano/kajak te huren in het park. Je moet vroeg zijn om te zorgen dat er nog 1 beschikbaar is, 10 uur daar zijn. Je kan ze per uur huren. Onderweg zie je volgens en alligatoren in het water om je heen liggen. Je kan een airboat tour boeken, dit is leuk maar ook meer omdat het toeristen trekt. Je ziet verder geen andere of speciale landschappen. In het park bevindt zich ook de alligator farm, waar je shows kan bekijken met slangen en alligatoren. Je moet voor jezelf kijken of je dit wil.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tara Jansen
    op 24-04-2019
    27 landen bezocht • 13 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Een ander Florida”

    Als je denkt aan Florida denk je aan stranden en Disneyland. De Everglades is verre van dit en toch in dezelfde staat. Bijzonder stukje natuur met veel alligators natuurlijk. Probeer met een camper er doorheen te rijden en te overnachten voor een nacht midden in het park op een camping. Een bijzondere ervaring aangezien je alle geluidjes van insecten hoort. Alleen de vele muggen is een groot nadeel.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sebastiaan Berswerda
    op 22-04-2019
    29 landen bezocht • 29 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Fascinerend landschap”

    Het beeld van de Everglades is waarschijnlijk wel bekend uit series zoals CSI Miami. Het is een fascinerend landschap en heeft interessante flora en fauna die je ergens anders niet tegenkomt. Behalve alligators zijn er ook ontzettend veel vogels zoals reigers, ooievaars en visarenden.
    Wij voelden ons min of meer verplicht toch een tripje met een airboat te maken (want ja, dat doen toeristen). De eerste twintig seconden (bij het eerste bochtje) zijn leuk, je zweeft echt over het water, maar de resterende 40 minuten zijn eigenlijk een hels kabaal en waarschijnlijk zie je vrij weinig.

    Tip: Probeer ook het Myakka State Park te bezoeken. Dit is een stukje kleinschaliger, maar ook goedkoper en minder toeristisch en er is minstens zoveel te zien!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Charlotte de Vries
    op 17-04-2019
    21 landen bezocht • 13 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Sanibel”

    Sanibel is een eiland aan de westkant van Florida. Je bereikt het door door de Everglades te rijden vanaf Miami (+/- 3 uur) en het is bereikbaar met een brug. Het eiland is een geweldige plek om schelpen te vinden. Veel wat oudere Amerikanen hebben hier een tweede huis. De dolfijnen zie je eigenlijk dagelijks vanaf het strand, soms springende roggen. Oh ja, en alligators, echt grote! Het is een heerlijk relaxed eiland waar je ook lekker kunt fietsen! Zeker een leuke plek om naartoe te gaan voor een paar daagjes als je in Florida bent!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daphne Smit
    op 23-11-2017
    28 landen bezocht • 52 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Varen over de swamp”

    Met een prachtige boot, aangedreven door een grote ventilator glijdt je over het water in de Everglades. Opzoek naar alligators. Wij hadden een privéboot met zijn vieren. Erg leuk, onze gids vertelde veel over de natuur en de dieren die in het moeras leven. En natuurlijk ook over de alligators. Hij had wat brood meegenomen om te voeren en hiermee de alligators te lokken. Heel bijzonder om deze dieren van zo dichtbij te zien. Daarnaast was de tocht zelf al geweldig.

    Tip: Neem zelf oordopjes mee, is erg fijn tegen de herrie

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mathieu van Vlijmen
    op 21-11-2017
    20 landen bezocht • 14 reviews • 20 waarderingen
    4

    “Erg mooi”

    Niet te vergelijken met de Nationale parken in het westen van het land, maar Everglades National Park heeft zijn eigen charme. Het is groot, vergeet dus niet op tijd te tanken want in het park zijn wij maar één keer een tankstation tegen gekomen.

    Er zijn ook veel muggen in het park. Tijdens een tocht door de mangrove van 30 minuten heb ik (ja zelf 's avonds geteld) 114 muggenbulten opgelopen! Vergeet je dus ook niet héél goed in te smeren/sprayen met Deet. Maak een tour met een Airboat. Adrenaline op en top!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Melissa Hensbroek
    op 19-11-2017
    22 landen bezocht • 25 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Florida trip must do”

    Als je dan een trip door florida doet ga dan zeker naar de everglades. Wij hadden maar 1 volle dag. te weinig denk ik om alles te zien. We zijn met een propeller boot het water op geweest op zoek naar krokodillen. De trip zelf was tof maar daarna met zo'n kleine krokodil op de foto is niet aan ons besteed. Ze in het wild zien is wel heel gaaf.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nicole
    op 16-11-2017
    29 landen bezocht • 39 reviews • 17 waarderingen
    5

    “Op avontuur in Everglades National Park”

    Het Everglades National Park is ontzettend uitgebreid. Hier kun je met gemak meerdere dagen vullen. Wij hebben de eerste dag besteed bij het visitors centre Shark Valley. Hier kunnen vele wandelingen gemaakt worden (kort of lang) en hier kan er ook een fiets gehuurd worden om een loop te fietsen. Het leuke hieraan is dat er in het midden een observatietoren staat. Het uitzicht vanuit deze toren is echt waanzinnig. Let wel goed op dat je muggenspray gebruikt en meeneemt (het stikt hier van de muggen!).
    De loop is leuk en mooi om rond te fietsen. Daarnaast is er ook veel wildlife te zien. Wij hebben diverse schildpadden, vogels en zelfs een alligator gezien.

    Behalve fietsen is het Everglades National Park ook een goede plek om een boottocht te maken. Door diverse organisaties wordt een Airboat tour aangeboden. Dit is een must! Geweldig om zo door de mangrove te gaan. Het gerucht dat een airboat dieren afschrikt, dat is niet waar.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Danny van Engeldorp
    op 16-11-2017
    40 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    3

    “Florida”

    Een must voor als je naar Florida gaat! Een leuke tip om met je huurauto te doen: The Loop Road. Een route van 1,5 uur door de Everglades en je komt hier veel krokodillen in het wild tegen. Super gaaf!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tom Hagendoorn
    op 13-11-2017
    27 landen bezocht • 26 reviews • 35 waarderingen
    4

    “Het avontuurlijke gezicht van Florida”

    Het was in de maand maart dat we Florida bezochten, en de Everglades stonden al een tijdje op ons verlanglijstje. Tijdens een rit van de westkust van Florida, passeerden we de Everglades waar we verschillende tours hebben gedaan. Meteen op onze hoede voor alligators reden we het national park in, en begonnen na een niet al te lange rit vanuit Naples aan een bezoek aan het ‘Corkscrew Swamp Sanctuary’, waar men over houten ‘boardwalks’ kan lopen door een prachtig natuurpark, en waar men alligators van grote formaten kan bekijken, vogels kan spotten en kan genieten van een wandeling door de natuur van Florida. Bij het informatiecentrum aan het begin kan je een plattegrond vragen welke handig is om te weten wat er allemaal te zien is tijdens deze wandeltocht.

    Hierna vervolgden we onze reis naar het centum van het nationale park. Onderweg zagen we aan de overkant van de riviertjes al wat alligators in het wild aan de rand van het water liggen! Later hoorden we dat deze beesten rond de maand maart, waarin het voor lokale begrippen nog wat koud kan zijn (een graad of 15), de zon opzoeken en weinig bewegen om zo warm te blijven.

    Uiteindelijk kwamen we aan bij Wooten’s, het bedrijf waarbij we een Grassland Airboat Tour hebben gedaan. Dit vonden we een bijzondere en leuke ervaring! Je krijgt gehoorbeschermers mee welke je ook echt op moet doen, het kabaal wat zo’n airboat maakt is namelijk enorm! We hebben mede door het koude weer helaas amper alligators en anaconda’s, welke hier ook zitten, gezien maar desondanks hadden we geen spijt van het deelnemen aan deze leuke tour! We eindigden onze dag met een Swamp Buggy Tour waarbij je met een soort hoge jeep door de natuur wordt gereden, heuvels op en af en soms het water door. Ook hier vanwege het weer weinig dieren gezien maar ook deze tour was leuk om eens mee te maken!

    Kortom, een dag of twee de Everglades bezoeken is zeker een aanrader. In de ‘koude’ maanden moet je er dus wel rekening mee houden dat het aantal dieren die je zou willen zien beperkt kan zijn, maar desondanks maakt de algehele ervaring dit vanzelf goed!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Everglades National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Everglades National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?