Florida Keys ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

28 Florida Keys reiservaringen en tips

Geweldig

43%

Tof

32%

Wel oké

21%

Niet zo

4%

Vreselijk

0%

  • Profiel Liesbeth
    op 21-05-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 20 waarderingen
    5

    “Een autoreis over de eilanden”

    De eilandengroep van Florida die je niet mag overslaan als je Florida bent. De weg er naartoe ademt vakantie. Je rijdt de highway 1 op en je volgt 1 lange weg naar het allerlaatste eiland. Onderweg rijd je over een grote brug die de bekendste en langste brug op die weg is. Onderweg kan je op elk eilandje stoppen om hier een bezoek aan te brengen. Op het enen eilandje is meer te doen dan op het ander. Op sommige eilandjes is er een plaatselijke markt waar je naast de lokale producten ook leuke souveniers kan vinden. Op andere eilanden is er vrij weinig te doen en staan vooral resorts of huizen van de bevolking. Je ziet op de eilanden nog wel veel bouwwerkzaamheden aan de huizen en aan de stranden, de orkaan is hier flink over heen gegaan.

    Vergeet ook niet de groene key lime pie te proeven. Er zijn winkels waar ze alle producten uit de winkel het limoensmaakje hebben gegeven, van snoepjes tot pinda’s.

    Het verblijf op de key eilanden is duur. Je ziet vele resorts die langs de stranden liggen. Je kan hierom ook niet op elk strand, sommige stranden zijn gekocht door het hotel en is dan alleen voor de bezoekers van het hotel. Een dagje in Key Largo aan de haven slapen is leuk, je hebt bij het hotel ook een leuk restaurant waar (live) muziek wordt gespeeld en waar je tot ’s avonds cocktails en hapjes kan bestellen. Vanuit Key Largo kan je ook weer alle kanten op. Het handige en leuke van de Key eilanden is dat je ondanks dat het 1 weg is, je je eigen route kan bepalen.

    Eén van de eilanden die je niet mag overslaan is Key West. Je bent niet te enige die dit eiland niet overslaat want het is er erg druk met toeristen. Dit eiland heeft naar ons inzicht ook de meeste activiteiten. Zo heb je hier het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten, dit is ook aangegeven met een grote boei. Het heel Southernmost Point of the Continental US, bekend van de foto’s. Daarnaast heb je meerdere gezellige straten waar je bijvoorbeeld kleding of souveniers kan kopen. De meest bekende zijn Duval street en Mallory Square.

    Naast winkelen kan je in de stad verschillene historische bezienswaardigheden zien zoals het huis van Ernst Hemingway, de bekende vuurtoren (Key West Lighthouse), een botanische tuin, kasteelmuren en ga zo maar door.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sebastiaan Berswerda
    op 22-04-2019
    29 landen bezocht • 29 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Bijzonder gedeelte van Florida”

    De Florida Keys zijn een bijzonder gedeelte van Florida. Het is een strook eilandjes onder aan de kust die met elkaar verbonden zijn. Zelf vond ik de reis over de Overseas Highway een stuk interessanter dan de eindbestemming Key West. Er zijn onderweg mooie stopplekjes of zijwegen richting stranden die minder druk zijn dan in Key West. Het is de moeite waard om een tussenstop te maken bij Robbie's. Daar kun je tarpons voeren (of haaien!), zijn pelikanen te zien en er hangt een gemoedelijk sfeertje.
    Het nadeel van de Keys is dat je er wel een stuk voor moet rijden. Als je de tijd er voor hebt, is deze bestemming zeker de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel wil
    op 19-04-2019
    37 landen bezocht • 30 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Vijf dagen Florida-Keys”

    We reisden vijf dagen over de Florida Keys, voorafgaand aan onze reis naar Cuba. Voor mijn man was dit altijd al een droom, sinds we eerder een keer een stukje over de Keys gereden waren. Toen waren we op een prachtig strand geweest. De stranden vielen nu echt tegen, vanwege de orkaan die zoveel vernield heeft een tijd terug. Bij de stranden lagen enorme hoeveelheden wier, waar je eerst doorheen moest. Alleen in Key west werd het wier verwijderd. Voor de rest liet men het liggen. Key west was wel leuk, maar erg toeristisch. De hotels waren erg duur. Onder de €100 voor een nacht kun je niet terecht. Het weer was natuurlijk heerlijk en de uitzichten soms prachtig, maar ook wel veel moderne bouw aan de kanten van de highway.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjolein Versteeg
    op 15-04-2019
    28 landen bezocht • 15 reviews • 1 waardering
    5

    “Het paradijs van Amerika”

    Wij zijn in 1 dag vanuit Miami naar Key West gereden en terug. Dit is te doen, maar doet eigenlijk geen recht aan al het moois dat de Keys te bieden hebben. We zijn onderweg nog gestopt voor een wandeling en een bezoek aan Anne’s beach (zeer aan te raden)! Ook kom je onderweg veel leuke eetplekken tegen. Bekijk ook zeker de zonsondergang op Key west die ze elke avond vieren.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jordy (JOAT Travel)
    op 30-11-2017
    21 landen bezocht • 34 reviews • 38 waarderingen
    4

    “Bounty Islands van Amerika”

    de Keys mogen eigenlijk niet ontbreken op een reis naar Florida. om te beginnen is het een prachtige scenic byway die geheel doorgaat de Key West. dit is een gezellig stadje waar je zeker een leuke avond kunt doorbrengen. de keys zijn kleine eilandjes alle met helder blauw water en prachtige witte stranden. zoek ergens een rustig plekje op en geniet van deze paradijselijke schoonheid.
    aan te raden is vanuit miami naar Key west te rijden dit is zon 3,5 uur maak op de heenweg de nodige stops, en spendeer 1 nachtje in Key west om alvorens de volgende dag terug te rijden richting miami.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Peter Buster
    op 29-11-2017
    35 landen bezocht • 39 reviews • 26 waarderingen
    4

    “"Flipper, here we come" !!”

    Heerlijk met je cabrio langs de Keys rijden. Het blijft een onvergetelijke ervaring. Naast hysterische namen zoals De "African Queen" of Key Largo uit de filmwereld kun je ook Tarpons uit je hand laten eten of op zoek gaan naar het Key Deer, een hert wat alleen hier voorkomt. OP terrassen met een heerlijke I.P.A. zal iedere bierliefhebber zich niet laten ontgaan. Maar het meest fantastische blijft toch dat heerlijke gevoel van vrijheid waarbij je haren in de wind wapperen en je in de verte flipper hoort.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 27-11-2017
    27 landen bezocht • 53 reviews • 33 waarderingen
    2

    “Sunset key west”

    Hoewel de sunset op Key west prachtig is, bekijk je deze niet in je eentje. De hele boulevard stond vol met toeristen en ook in het water lagen tientallen bootjes/ jachten om de zon in de zee te zien zakken.
    Het is grappig om mee te maken, maar niet zo romantisch als een zonsondergang je doet denken. Iedereen op de boulevard begon te joelen toen een jacht het zicht belemmerde van de onderzakkende zon. Een sfeertje was het wel :)

    Duval street is een gezellige en levendige straat in de avond en weekenden met veel restaurantjes en barretjes.

    In Napels en Clearwater kun je ook prachtig de zonsondergang zien; de lucht kleurt heel mooi.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 25-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Zon, zee, shoppingmalls”

    Op ongeveer 4 uur afstand van Miami liggen de keys waarbij alleen de route al indruk maakt. Middels een lange brug die de verschillende eilanden aan elkaar verbindt zijn we naar Key West gereden. Ondanks dat het toeristisch is, was het zeker de moeite waard. De natuur is schitterend, de oudheid van de huizen en de gezelligheid ongekend. Op de Keys hebben we gesnorkeld met wilde dolfijnen: dit was een ervaring om nooit te vergeten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daphne Smit
    op 23-11-2017
    28 landen bezocht • 52 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Zon, zee, strand en shoppingmalls”

    The Keys bestaat uit vele kleine eilanden die allemaal met elkaar worden verbonden door middel van bruggen. Het is een prachtige route om van het ene naar het andere eiland te rijden. Overal heb je weer een ander prachtig uitzicht. En vergeet niet af en toe te stoppen om een lekkere duik te nemen in de warme zee. En boek ook een heerlijk hotel lekker aan het strand, heerlijk in je hangmat genieten van het uitzicht.
    Naast de natuurpracht zijn er ook overweldigende shopping malls. Hier kun je echt alles vinden wat je maar kunt bedenken en ook een heerlijk hapje eten op het foodcourt.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Danny van Engeldorp
    op 23-11-2017
    40 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    5

    “The Keys”

    Helemaal top! In ca. 4 uur van Miami naar Key West. Ondertussen mooie tussenstops maken voor foto's. De prijzen voor accommodaties zijn wel hoog. Duval Street is erg gezellig en s'avonds druk. Mooie cottages en bed en breakfasts om te verblijven op Key West.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Florida Keys reiservaring en tips!

Ben jij in Florida Keys geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?