Grand Canyon ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

49 Grand Canyon reiservaringen en tips

Geweldig

76%

Tof

20%

Wel oké

2%

Niet zo

2%

Vreselijk

0%

  • Profiel Ivette Koot-van Amelsfort
    op 18-02-2021
    12 landen bezocht • 5 reviews • 1 waardering
    5

    “In 1 woord, Prachtig!”

    We hebben de Grand Canyon 2 dagen bezocht en zaten aan de kant van de South rim. We verbleven in Yavapai lodge, simpel hotel, schoon, goede bedden, prima verblijf. Helaas was het bij ons niet zo’n geweldig weer, maar dat mocht de pret niet drukken! We hebben een stukje van de Bright angel trail gelopen naar beneden. Prachtig uitzicht, maar helaas werd het weer slechter en moesten we terug. Daarna bij hotel El Tovar op een bankje zitten genieten van het uitzicht, voordat we weer naar ons eigen hotel gingen. Een prachtige ervaring, echt iets wat je ooit eens gezien moet hebben!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marc
    op 07-05-2019
    16 landen bezocht • 26 reviews • 19 waarderingen
    5

    “Een echte grote Canyon :)”

    De Grand Canyon heeft zijn naar niet voor niets gekregen. De uitgestrektheid ervan kun je goed aanschouwen vanaf bijna elke plek op het plateau. De canyon reikt verder dan je kunt kijken en dat geeft een heel bijzondere ervaring. De kleuren zijn prachtig en een wandeling de canyon in is pittig (zowel dalend als terug omhoog), maar geeft je wel echt weer een heel ander gevoel in dit nationale park. Wat wij erg leuk vonden is dat je met een shuttelbusje mee kon rijden, waar je steeds even uit kon stappen, en net zo makkelijk weer in de volgende bus kon meerijden. Je kan er zelfs voor kiezen om af en toe van de ene halte naar de andere te lopen en dan later weer met de bus te gaan. Als je van vogels spotten houdt kun je je hier helemaal uitleven, aangezien deze relatief laag over je hoofd heen scheren. Geen verrekijker nodig zou ik zeggen!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marielle Hartog
    op 24-04-2019
    27 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Ga alsjeblieft wandelen!”

    De Grand Canyon, als je er langs komt moet je ook stoppen! MAAR, de meeste mensen lopen langs de rim of vliegen een rondje met een helikopter. Wij niet! Als je van wandelen houdt, ga dan ook echt wandelen! Er zijn prachtige wandelingen en het mooiste is om helemaal bij de rivier uit te komen!

    Héél erg sportief? Je kunt dit in één dag doen! De ene kant naar beneden, naar de overkant en dan weer omhoog.
    Sportief? Je kunt ook in één dag naar beneden en weer omhoog. Alleen dan ga je dezelfde kant weer omhoog via een andere route (totaal 27 kilometer), begin op tijd en neem genoeg eten en drinken mee! Drinken kan op sommige plekken bijgevuld worden, maar is vooral chloor..
    Minder sportief? Je kunt van te voren ook een overnachting in het dal boeken (dit moet zeker 6 maanden van te voren), dan kun je de ene dag naar beneden wandelen, daar slapen en de volgende dag weer naar boven!
    Wel willen wandelen, maar niet te lang? Je kunt ook vanaf de rim een wandeling doen van 3-5 uur. Je gaat naar beneden en keert op den duur weer om. Er zijn twee mooie wandelingen die je kunt doen.

    Bereid je voor!! Dat is het allerbelangrijkste. Vergis je niet in de afstanden en begin op tijd, hoe eerder hoe minder warm het is als je weer omhoog moet klimmen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annie Buster
    op 12-04-2019
    35 landen bezocht • 26 reviews • 21 waarderingen
    5

    “Grand Canyon: het kan er ook mistig zijn...”

    Let op: een bezoek aan de Grand Canyon kan ook op een teleurstelling uitlopen. Wij bezochten de North Rim in september 2013. We werden met onze camper al tegengehouden bij de ingang van het park, op zo'n dikke 7 km van de North Rim. De ranger vertelde ons dat de camping vol was en dat we dus beter buiten het park iets konden zoeken. We vonden gelukkig een campsite in het bos vlakbij. De dag erop wij naar de North Rim vol goede moed, maar bij aankomst bleek het mistig te zijn: niets te zien!! Wat een teleurstelling. We besloten om naar een ander punt te rijden: wederom mist. We besloten om in te checken op de camping in het park voor 2 nachten. Uiteindelijk brak op enig moment de bewolking open, wij hollen naar de "Rim", naar het uitzichtpunt, en met ons vele anderen, om de Grand Canyon te bekijken. Prachtig uitzicht! Het duurde al met al nog geen half uur, toen was het weer dichtgetrokken. De weersverwachting voor de dagen daarna waren dramatisch, dus na 1 nacht weggegaan. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Er waren mensen die echt overstuur waren, want als je dat half uurtje had gemist, had je nog steeds niks gezien. Bij de souvenirwinkel zei een dame tegen mij: 'we verkopen niet voor niets zoveel soorten regenjassen hier in de winkel. Het regent hier namelijk heel vaak'. Tja.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Naomi Den Ouden
    op 11-04-2019
    32 landen bezocht • 52 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Must see in the USA”

    Als je deze kant op gaat is het zien van de Grand Canyon wel echt een must. De plek is prachtig en de zonsopgang en ondergang wil je niet missen. Wij hebben ook de tijd genomen om de Grand Canyon in te gaan. Om eerlijk te zijn viel dit een beetje tegen. Bij de Canyon kan je vanaf de viewpoints al genieten van een waanzinig uitzicht als je de canyon inloopt loop je naar beneden, in de ochtend is het nog wat kouder en waar wij liepen schaduw. Eenmaal een stuk beneden heb je een iets ander uitzicht en dan begint pas het harde werk. In de brandende zon en hitte weer naar boven lopen. Wij vonden dit ten opzichte van de andere parken waar we zijn geweest toch wat tegenvallen. Ik doe liever heel veel moeite en als cadeautje een adembenemend uitzicht krijgen, dan het al zien en dan nog een stuk lopen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bob Arnoldus
    op 08-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Grand canyon”

    Het is niet te beschrijven hoe groot en mooi de grand canyon is. Wij zijn met de helikopter boven de canyon gevlogen. Als je de mogelijkheid hebt dit te doen MOET je dat echt doen. Ook een tocht door de canyon is de moeite waard. Je kan je natuurhart hier laten gaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nienke
    op 06-04-2019
    28 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    4

    “North rim”

    Het is mooi om te zien. Echt een wereldwonder. Maar de Amerikanen hebben die vanuit commercieel oogpunt goed uitgebuit. Als je op het verkeerde moment komt kost het je veel geld en zie je maar een klein stukje. Je kan een fiets huren en op eigen gelegenheid rondfietsen. Dit was wel erg mooi.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Helma Mittertreiner
    op 29-11-2017
    31 landen bezocht • 27 reviews • 20 waarderingen
    5

    “In het echt nog mooier dan gedacht”

    Ons hotel lag aan de Grand Canyon. Hiervandaan konden we gewoon in en naar de Grand Canyon kijken. Wanneer het mogelijk is zou ik zeker proberen om hier een kamer te boeken. De prijs ligt hoger dan "beneden in het park" te verblijven, maar het is zeker de prijs waard om hier te verblijven. Het is namelijk best nog wel een eind/tijdje rijden om vanaf de andere hotels naar de Grand Canyon te komen. Het uitzicht is fenomenaal. Wij hebben geen wandelingen naar de Colorado gemaakt maar zijn langs de Canyon blijven lopen. We zijn met de bus naar het verste punt gereden en zijn terug gelopen. Dit is rustiger en goed te doen. Wanneer je wilt, dan kun je gemakkelijk weer op de bus stappen. De busrit wordt door het park zelf geregeld.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel ivonne
    op 27-11-2017
    17 landen bezocht • 14 reviews • 60 waarderingen
    5

    “Ga vooral de Grand Canyon in!”

    We hadden 2 dagen ingepland voor de Grand Canyon. Dat was ook absoluut nodig. De eerste dag zijn we de uitzichtpunten gedeeltelijk langsgereden. De Grand Canyon is enorm indrukwekkend om te zien vanuit deze punten. Neem vooral de tijd om goed te kijken en te genieten van het moment. Maar de meeste uitzichtpunten lijken wel veel op elkaar.
    De tweede dag zijn we vroeg weer op pad gegaan naar de Grand Canyon, nu op de Bright Angel Trail te lopen. We zijn om half 10 gaan wandelen, maar eigenlijk hadden we, om echt de hele route te lopen om 6 of 7 uur al moeten beginnen. Maar wat een gave wandeling. We zijn tot en met Indian Garden gelopen, ongeveer 15 kilometer naar beneden. Hoe lager je komt, hoe warmer het wordt. Er zijn geen voorzieningen onderweg, behalve 2x een primitieve WC en een dakje voor wat schaduw. Het is dan ook erg belangrijk om goed voor te bereiden. Lagen kleding aan, goede wandelschoenen en veel drinken en eten (ook zout eten!), ook doe je er goed aan om zaklampen mee te nemen voor het geval je niet voor donker weer boven bent.
    Als je naar afdaalt loop je langs de verschillende aardlagen, de verschillende kleuren die je ziet, erg bijzonder. En als je dan ongeveer bij Indian Garden staat, daar is een stuk best vlak, en je draait je om... Dan zie je canyon rand wat zo ontzettend indrukwekkend is. In het eerste stuk lopen nog wel wat meer mensen maar druk is het niet te noemen. Ben je eenmaal voorbij het tweede rustpunt, dan ben je hele stukken alleen in de machtige natuur. We gingen op een rots zitten iets van het pad af om even uit te rusten en iets te eten en voor we het wisten stonden 2 herten op een 2 meter afstand ons te bekijken.
    Valkuil; doordat je eerst afdaalt, kan het zijn dat je verder doorloopt dan je misschien aankan. Je kan ieder moment omdraaien dus wees je ervan bewust hoeveel water je bij je hebt, hoeveel tijd je hebt nog met licht en of je fysiek het aankan.
    Indian Garden is trouwens niet het laatste punt, je kan nog verder lopen, zelfs tot aan de rivier.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne-Marie de Ridder
    op 23-11-2017
    4 reviews • 19 waarderingen
    2

    “super toeristisch”

    Wow wat een mooi avontuur was dit. We hebben gekampeerd aan de noordzijde van de Grand Canyon, je moet dan iets verder rijden met de auto, maar wel goed voor je budget. Wel een nachtje van te voren boeken, anders is de camping vol. Wij waren er op een bewolkte dag met veel regen. maar wat prac htig was dat de wolken als een sort van regen in de Canyon viel. en dat zie je niet zo vaak. Zeler de moeite waard om te bezoeken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Grand Canyon reiservaring en tips!

Ben jij in Grand Canyon geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?