Miami ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

30 Miami reiservaringen en tips

Geweldig

17%

Tof

40%

Wel oké

30%

Niet zo

10%

Vreselijk

3%

  • Profiel Evelien Breidel
    op 16-11-2019
    27 landen bezocht • 17 reviews • 21 waarderingen
    4

    “Miami - From The Glades To The Keys”

    Wij logeerden op South Beach, Miami's bekendste strand en dan ook nog eens aan Ocean Drive, South Beach bekendste straat. Als je rust zoekt kun je hier beter niet verblijven want het is er altijd gezellig druk. Overdag kun je naar het strand en het Art Deco district bekijken. Dit zelfde gebied is 's avonds met neonverlichting verlicht. Er rijd een gratis trolly door Miami Beach waardoor je je makkelijk kunt verplaatsen om een dagje te gaan winkelen bijvoorbeeld.

    Voor de andere gebieden in Miami hebben we gebruik gemaakt van een Uber. We bezochten Wynwood met zijn beroemde Wynwood Walls. Ookal ben je geen kunstliefhebber, je kunt hier goed een paar uurtjes besteden want er eerst een fijne relaxte sfeer en er zijn genoeg gelegenheden om te zitten, een hapje en/of drankje te doen. Little Havana is ook zo een wijk. De bekendste straat, Calle Ocho biedt veel leuke tentjes en winkeltjes om de toerist uit te hangen. Wat ook leuk is om te zien zijn de oude van dagen die Domino spelen in het Máximo Gómez Park. Je waant je even in Cuba.

    Een auto is geen overbodige luxe om de gebieden rond Miami te verkennen. Wij reden naar de Everglades waar we op een airboat stapte. Dit is een leuke beleving en een must do als je Florida bezoekt. Naast planten, vissen, schildpadden en vogels zagen we uiteraard ook een paar aligators. Het enige nadeel is dat de operators met name de volgens voeren. Deze komen dan naar de boot maar ik ben van mening dat dit hun natuurlijke habitat verstoord.

    Verder zijn we naar Key West gereden. We vertrokken om 6 uur vanuit Miami. Voor een ontbijtje stopte we bij Mrs. Mac's Kitchen op Key Largo. Hier moet je toch ook echt een stukje Key Lime Pie proberen. Morada Bay Beach Cafe op Isla Morada is een leuke plek aan het water om te lunchen of te dineren. Rijden over de de Seven Mile Bridge is een hele beleving. Het lijkt of je over water rijd. Uiteraard kun je helemaal door rijden naar Key west en lopen naar Southernmost Point of the Continental US. Vanaf dit punt is het nog maar 90 mijl naar Cuba. Verder heb je op de Key's mooie parken waar je lekker kunt zwemmen en snorkelen. Zoals John Pennekamp Coral Reef State Park en Bahia Honda State Park. Ik zou adviseren om twee dagen uit te trekken voor The Keys met een overnachting op Key West, Isla Morada of een een anders eiland.

    Tip: Als je een bezoekt brengt aan een Mc Donalds en Ice Tea besteld, wordt er gevraagd of je de zoete of ongezoete versie wilt. Kies dan nooit de ongezoete versie want dit is gewoon koude zwarte thee en niet te zuipen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Miami:
    South Beach - Everglades - Key West

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liesbeth
    op 21-05-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 20 waarderingen
    4

    “Veelzijdige stad voor jong en oud ”

    Miami heeft meerdere gedeelten, je hebt duidelijk een stuk voor de wat jongere generatie, South Beach en het centrum voor de mensen die niet alleen maar willen feesten of aan het strand zitten.
    Op South Beach is het leuk om de Ocean Drive over te rijden, zowel ’s middags of ’s avonds heb je voldoende te zien om je ogen uit te kijken. De mensen die er alles aan willen doen om op te vallen zijn zeer vermakelijk om naar te kijken. Zij laten zien wie zij zijn door dure vervoersmiddelen, bijzondere vervoersmiddelen, hun kleding, muziek, bezigheden en ga zo maar door. ’s Avonds verandert dit stuk van het ‘eiland’ in een goot feest met overal muziek. Restaurantjes zijn er genoeg, ze zitten allen langs elkaar en het personeel doet hard hun best om iedereen naar binnen te halen. Ze hebben speciale menu’s waarbij je uit een aparte kaart voor een klein prijsje een driegangenmenu krijgt. Op de Ocean Drive zitten ook leuke burgerrestaurants, de porties die je krijgt zijn echt op zijn Amerikaans. Voor een cocktail van 1,5 liter zit je op South Beach en de Ocean Drive ook goed, je kan hier de hele dag door mega grote cocktails krijgen. Daarnaast is er een happy hour waarbij je 2 voor de prijs van 1 krijgt.
    Naast het eten en de feestjes zijn er op South Beach heerlijke stranden waar je op kan zonnen en gemakkelijk een duik in zee kan nemen.

    Naast South Beach heeft de stad nog vele leuke wijken die je moet ontdekken! Twee aanraders zijn de Wynwood Walls en Little Havana. Je hebt een klein parkje waar je de Wynwood Walls hebt staan maar door heel de wijk vind je prachtige muurschilderingen. Je kan er uren doorbrengen. Tijdens het lopen door de wijken zijn er vele restaurantjes en bakkerijen waar je iets lekkers voor onderweg kan halen. Je kan natuurlijk ook even gaan zitten om wat te eten en te drinken. Ze hebben in dit gedeelte van de stad veel verse sapjes van fruit en groenten. Deze krijg je helaas in kleinere hoeveelheden dan de grote Amerikaanse porties.

    Little Havana is zeker ook leuk om een dag door te brengen. Het is niet groot maar er is genoeg te doen. In de parkjes of op straat speelt de lokale bevolking domino, iedereen is vrij om mee te kijken. De bevolking maakt ook graag een praatje met iedereen. ’s Avonds kan je heerlijk eten in één van de vele restaurants. In deze straat zit ook een ijszaak die de hoorntjes zelf bakt. De winkel is te vinden als je de geur volgt. Na het eten kan je nog een dansje doen in één van de restaurants waar ze salsamuziek opzetten.

    Vanuit Miami is het als je vroeg vertrekt goed aan te rijden naar het national park. Aan te raden is om in één van de omliggende (kleine) steden te overnachten zodat je meerdere dagen in het park kan doorbrengen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dion Koesoemo Joedo
    op 04-05-2019
    29 landen bezocht • 26 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Zon strand en mooie dingen”

    Voor de korte tijd dat ik in Miami ben geweest heeft het wel een hele leuke indruk achtergelaten. Vooral leuk om de plekken te zien die je wel eens op televisie ziet of in nummers voorbij hoort komen. Zo is Calle 8 een leuke straat met restaurants die Latijns Amerikaans eten serveren. Vanuit de stad kun je met de fiets richting Miami Beach. Je passeert dan Biscayne Bay en meerdere prachtige villa's. Eenmaal op het strand is er altijd wel iets te zien. Of het nu de lifeguard towers zijn, de dure sportauto's of excentrieke mensen. Leuk voor een paar dagen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Alex
    op 03-05-2019
    46 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Miami per rental bike”

    Miami hebben we verkend middels Citi bike: zo'n fietssysteem waarbij na aanmelding (creditcard vereist!) op diverse punten in de stad een fiets kunt lenen en inleveren. Ideale manier om deze stad te doorkruizen. Met name de weg over de Venetian Islands vonden wij leuk vanwege het "eiland hoppen", mooie huizen en boten en het is prettig rijden (weinig verkeer).
    Bijzonder zijn de art deco gebouwen langs de boulevard (in de lonely planet staat een wandeling langs deze iconische gebouwen). Langs de kust zijn diverse fiets inleveren en ophaalpunten, zodat je na een stukje fietsen een duik kunt nemen en vervolgens weer verder fietsen. Ideaal!

    South Beach is zien en gezien worden: dure auto's, opgedofte mensen: leuk om te zien! Prijzen zijn echter erg hoog: voor koffie betaal je makkelijk 6 dollar en voor een smoothie 10 dollar.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hein van Wijngaarden
    op 01-05-2019
    27 reviews • 32 waarderingen
    3

    “Luxe, duur en vooral gezien willen worden”

    De stad Miami en zijn boulevard is er een om te kijken en gezien te worden. Voor een dagje leuk maar niet langer. Strand is mooi lang en breed, maar dat heb je op meer plaatsen. Zoals gezegd prima voor 1 a 2 dagen, dan je weg vervolgen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lesley Nieuwenhuis
    op 25-04-2019
    23 landen bezocht • 44 reviews • 21 waarderingen
    2

    “Veel geld voor weinig plezier”

    Vooraf had ik hoge verwachtingen van Miami, maar in werkelijkheid viel de stad erg tegen. Vlakbij de kust is het prachtig, maar zodra je een paar blokken daar vandaan is de glamour snel weg. De prijzen liggen extreem hoog en de feestjes, het eten en de cocktails waren niet van hoogstaande kwaliteit. Ik zal niet zo snel meer teruggaan.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Danny van Engeldorp
    op 30-11-2017
    40 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Miami”

    Altijd een goed klimaat en dus een aanrader om in de winter te bezoeken! Ik ben er diverse malen voor de kerst geweest. In Miami zelf zijn de Wynwood Walls een aanrader als je van kunst houdt. Buiten Miami is Fort Lauderdale leuk en bezoek zeker de Sawgrass Shopping Mall.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tim de Vries
    op 30-11-2017
    47 landen bezocht • 26 reviews • 25 waarderingen
    5

    “Miami: Relaxen op South Beach”

    De vibe die in Miami hangt is echt super relaxt. Wij verbleven op South Beach tijdens Miami Music Week in Maart. Als je van rust houdt moet je in deze periode niet naar Miami gaan, wat een drukte met alleen maar feestjes. Maar wat is Miami tof, lekker eten, mooie stranden. Hou je van feesten dan moet je zeker een avondje naar LIV of Mynt gaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jordy (JOAT Travel)
    op 30-11-2017
    21 landen bezocht • 34 reviews • 38 waarderingen
    3

    “grote stad, niet spectaculair”

    Miami is niets speciaals opzich, het is een grote stad en staat vooral bekend om zijn nachtleven rond miami beach ( south beach) waar alles duur en overpriced is. ten zuiden van miami Key Biscayne is wel erg leuk om te bezoeken voor een dagje strand. Daarnaast is een 1 of 2 daagse trip naar de Keys ook zeker de moeite waard. persoonlijk vind ik de boulevard van Ft Lauderdale ook gezelliger dan de resorts op south beach. Ook omzeil je op deze manier steeds het drukke verkeer in Miami als je noordelijk van de stad een hotel neemt waar je overal ook zeker makkelijk toegang hebt tot goede stranden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nathalie Nagtegaal
    op 30-11-2017
    21 landen bezocht • 18 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Halloween, levende parade”

    Rond Halloween waren wij in Miami. De dag van Halloween zijn wij naar een verkleedwinkel gegaan omdat wij toch mee moesten doen met deze rage. Maar man o man, die winkel was zo druk dat de rij door de hele winkel in stond, wij waren blijkbaar niet de enige. In ons hotel ons omgekleed om naar Arlington road te gaan, daar zou alles plaatsvinden.
    De meest bizarre outfits zie je daar, alle mensen dienen daar als parade. Geweldig.
    Op alle straathoeken staan barren en DJ's te draaien, een groot feest. Houdt er wel rekening mee dat het erg duur is. Klein biertje en een water kosten ongeveer 18 dollar, dus zorg dat je genoeg geld bij je hebt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Miami reiservaring en tips!

Ben jij in Miami geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?