Washington D.C. ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

25 Washington D.C. reiservaringen en tips

Geweldig

28%

Tof

60%

Wel oké

12%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Fabienne Ceyhan- de Weijer
    op 17-05-2019
    26 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Moeite waard! ”

    Washington DC heeft mij aangenaam verrast. Met name het park met alle memorial monumenten is zeer indrukwekkend. De beste tip die ik kan geven is het huren van een fiets en de buitenwijken in te gaan! De stad is veel rustiger als NYC of Philadelphia en leent zich hartstikke goed om je per fiets voort te bewegen. Op die manier krijg je een beter beeld van de stad en alle verschillende wijken die er zijn. Het Pentagon viel tegen, daar je weinig kunt zien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariska Van Vooren
    op 02-05-2019
    34 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    5

    “De stad van de gratis musea”

    Voor musea liefhebbers is Washington een perfecte stad om te bezoeken. Voor sommige musea moet je van te voren een kaartje halen met daarop het tijdstip waarop je terugkomt. Zelf ben ik in het Smithsonian Air and Space museum geweest. Hier zie je de geschiedenis van de luchtvaart. Ook voor mensen die hier niet veel om geven leuk om te zien. Het Hirshhorn Museum and Sculpture Garden museum waar je als kunstliefhebber je hart kan ophalen. Een absoluut hoogtepunt vond ik het Holocaust museum. Krijg nog steeds kippenvel als ik er aan terugdenk.

    Naast musea kan je ook andere iconische's gebouwen/monumenten zoals the White house, Lincolm memorial, Washington monument etc etc. Impressive!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacquelijn
    op 27-04-2019
    53 landen bezocht • 14 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Statig en plezierig”

    Langs de Mall zie je de diverse symbolen van de amerikaanse macht: het witte huis, het capitool, maar ook library of congress en historische figuren. Er is veel aandacht voor de diverse oorlogen waar Amerika aan deel nam (en de veteranen uit die oorlogen). Gratis musea met als hoogtepunt het Afro-American history museum. Ga eind april dan bloeien de kersenbomen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wil Oomen
    op 17-04-2019
    15 landen bezocht • 52 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Tof!!”

    Ik had niet zulke hele hoge verwachtingen van Washington, omdat we daarvoor in New York zaten, maar uiteindelijk was het echt wel een fijne stad waar genoeg te zien en te doen is. Natuurlijk hoort een bezoek aan het witte huis erbij, maar ga ook zeker naar de National Mall. Daar heb je een hoop musea, waar je gratis naar binnen kunt gaan. Je hebt bijvoorbeeld kunstmusea, maar ook geschiedenismusea. Voor iedereen is er wel wat te zien. Ook is de nationale kathedraal erg mooi om naar toe te gaan. Washington DC heeft mijn verwachtingen echt wel overtroffen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jordy (JOAT Travel)
    op 30-11-2017
    21 landen bezocht • 34 reviews • 38 waarderingen
    4

    “ultieme city trip in je rondreis”

    Washington DC is erg leuk als een soort city trip toe te voegen aan je rondreis. naast uiteraard de highlights als het Witte Huis , Washington Monument en het Lincoln Memorial heb je hier op de National Mall ontelbare gratis musea te bezoeken.
    Daarnaast heeft DC van alle grote amerikaanse sporten ook een team , Ijshockey, basketball, american football en baseball. en het is toch altijd leuk om zo'n wedstrijd in de amerikaanse sport en entertainment sfeer mee te maken. Na een goed uur rijden buiten de stad zit je alweer in de Appalachen en heb je geweldige uitzichten op de rimdrive door Shenandoah National Park. je hebt dus een geweldige mix van stad en natuur, wat bijvoorbeeld bij New York City niet zo dichtbij te vinden is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Manouk
    op 27-11-2017
    27 landen bezocht • 1 review • 0 waarderingen
    4

    “De groene stad ”

    In de zomer heb ik een aantal weken in Washtington doorgebracht. Wat mij verbaasde is dat de stad veel groener is dan dat ik had verwacht, dit zorgt ervoor dat het een aangename en toch vrij rustige stad is om doorheen te lopen. Ook zijn de gebouwen niet zo hoog als in bijv. New York. Mijn tip voor Washington zijn toch zeker wel alle gratis musea die je er kunt bezoeken, juist als het heel warm is of het regent zijn de gratis musea een ideale plek om even te schuilen. De musea liggen voornamelijk op loopafstand bij elkaar en zijn duidelijk aangegeven met bordjes. Mijn favoriet was het Hishorn museum met moderne kunst. Normaal ben ik geen fan van moderne kunst en zou niet zo snel geld voor een museumticket neerleggen, maar dit was een aangename (gratis) verrassing. Er waren veel interessante en ook grappige stukken tentoongesteld. Daarnaast zijn er in alle musea ook wisselende tentoonstellingen zoals bijvoorbeeld in het Museum of Natural History een fototentoonstelling over Ijsland. Ik zou The National Portret Gallery persoonlijk overslaan, omdat dat voornamelijk echt alleen maar portretten waren, en dat begon na een tijdje te vervelen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 27-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Even indrukwekkend als NYC”

    Washington DC doet niet onder voor NYC: het is echter rustiger, maar dat maakt het prettiger vertoeven. Met name wanneer het zonnetje lekker schijnt is het heerlijk om een wandeling te maken door het memorial park, waar indrukwekkende memorials getoond staan. Wat ik erg leuk vond aan Washington DC was het rondstruinen in de buitenwijken, waar gezellige cafe's zitten en mooie koloniale huizen zijn. Een bezoek aan het Pentagon viel tegen en op de wensenlijst staat nog het huren van een fiets om door Washington te fietsen (ooit)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Suzanne Thomasson
    op 26-11-2017
    27 landen bezocht • 26 reviews • 24 waarderingen
    4

    “White House DC”

    Washington vond ik vooral heel cool voor het witte huis. Dit beroemde gebouw komt namelijk in tientallen series en films terug. Geweldig om er dan een keer zelf te staan! Op aanraden van onze hotelmanager, zijn wij in het donker nog een keer naar het witte huis gaan kijken, dat leverde ook super mooie beelden op.

    Een aanrader in Washington is ook Chinatown. Na ruim een week in USA, had ik wel weer genoeg ''vette hap'' op. Toen wij eenmaal in Chinatown waren, konden wij het ook niet laten om hier lekker te gaan eten. Een keer geen friet, haha.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Richard Piersma
    op 22-11-2017
    13 reviews • 1 waardering
    4

    “The White House”

    Washington is een hele mooie stad met veel dingen om te bekijken. Zo kan het witte huis natuurlijk niet vergeten worden! Daarnaast heb je nog tal van musea in de stad, neem bijvoorbeeld het air en space museum.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nicole
    op 16-11-2017
    29 landen bezocht • 39 reviews • 17 waarderingen
    4

    “De stad waar het gebeurt!”

    Het bezoeken van de politieke hoofdstad van de VS vond ik wel bijzonder. De stad waar de belangrijke dingen voor alle staten worden beslist. Daarnaast vond ik het wel apart om voor het witte huis te staan. Het huis dat zo vaak op tv voorbij komt en in zoveel films.
    Behalve het Witte huis is er nog veel meer te zien en te doen in Washington D.C.
    De memorials voor de Vietnam en de Korean War zijn erg indrukwekkend.
    Daarnaast zijn er tal van leuke musea. Degene die het meeste indrukwekkend is, is het Smithsonian National Air & Space Museum. Hier hangen hele vliegtuigen in het museum.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Washington D.C. reiservaring en tips!

Ben jij in Washington D.C. geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?