Siem Reap ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

30 Siem Reap reiservaringen en tips

Geweldig

30%

Tof

50%

Wel oké

17%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

  • Profiel Annette
    op 11-05-2019
    61 landen bezocht • 27 reviews • 15 waarderingen
    3

    “Toeristisch”

    You love it or you hate it. Siem Reap is de uitvalsbasis voor Angkor Wat. Eigenlijk is er niet zoveel te doen. Er is een lange toeristische straat met kroegen waar je kunt drinken en dansen en je vindt er eettentjes, massagesalons en souvenirshopjes. En als je wilt kun je er gefrituurde vogelspin en schorpioen op een stok krijgen. Een tip: ga naar de eetkraampjes langs de kant van de straat. Voor 1 dollar krijg je bijvoorbeeld een bord nasi en voor 1 dollar een verse fruitshake. Een goedkope maaltijd en het is nog lekker ook!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sylvia Bouwknegt
    op 10-05-2019
    21 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Siem Reap tour”

    Vanuit het hostel hebben we een tour geboekt om langs een aantal tempels te reizen met een tuktuk. Siem Reap was daarbij wel de grootste tempel. Hier ook de eerste stop gemaakt. We hadden alle tijd om de gehele tempel te bekijken. Daarna nog een 6-tal andere tempels bezocht, maar die waren niet meer zo imposant.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Willem
    op 10-05-2019
    26 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Leuk stadje”

    De meeste mensen gaan naar Siem Reap om de Angkor Wat te bezoeken. Wat je uiteraard ook moet doen, maar het stadje zelf is ook de moeite waard. Omdat het zo toeristisch is, is er ook van alles te beleven. Je hebt er een leuke Night Market, restaurantjes en bars. Dit is vooral leuk om naartoe te gaan, nadat je de Killing Fields en Tuol Sleng hebt bezocht.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 09-05-2019
    22 landen bezocht • 54 reviews • 22 waarderingen
    4

    “Toeristisch maar gezellig”

    Siem Reap is een echte toeristische trekpleister vanwege het naastgelegen Angkor Wat. Let goed op wanneer je Cambodja binnen wil, je kan enkel een visum voor meerdere dagen krijgen, het is niet toegestaan om bijvoorbeeld voor 1 dag het land in en weer uit te gaan. Siem Reap zelf is wel aardig, de nachtmarkt is leuk en het centrum heeft genoeg leuke restaurants en bars. Uiteraard moet een bezoek aan Angkor Wat niet overgeslagen worden, om 5 uur 's morgens de zon boven het complex op zien komen is werkelijk fantastisch. De andere tempels en steden zijn eveneens de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Patrick van der Linde
    op 27-04-2019
    40 landen bezocht • 31 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Druk en gezellig”

    Siem Reap is een fijne backpackersplek in het noorden van Cambodja. Het is natuurlijk de perfecte uitvalsbasis voor het indrukwekkende tempelcomplex Angkor Wat maar Siem Reap is zelf ook een leuk plekje. Er zijn veel backpackers maar ook genoeg keuze als je in duurdere hotels wilt zitten. Het hoogtepunt is de Pub Street. Het lijkt hier alsof je terug gaat naar Europa want je ziet alleen maar toeristen. Maar de cocktails zijn goedkoop dus alles is prima. Een unieke ervaring van Cambodja ga je zeker wel beleven in Angkor Wat maar Siem Reap is wel echt overgenomen door de toeristen. Maar ach, dat heeft ook wel weer z'n charmes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel debbie
    op 14-04-2019
    34 landen bezocht • 84 reviews • 13 waarderingen
    3

    “Uitvalsbasis voor Angkor”

    Wij zijn vanuit bangkok geland in Siem Riep airport. Het vliegveld hier is echter maar 1 baans. Eenmaal aangekomen op het vliegveld mag je een stukje over de landingsbaan lopen naar de aankomsthal, waar een hele rij belangrijke mensen zitten. 1 voor 1 worden de visums uitgedeeld. Dit duurt dus een hele poos. Eenmaal buiten werden we opgewacht door onze taxichauffeur die ons naar ons hotel ging brengen. Al snel zagen we dat auto’s hier niet harder van 40 km p/u rijden en na een tijdje kwamen we er ook achter waarom. Hier zijn geen wegen. De weg is een grote stoffige boel. Hierover rijd en loopt iedereen op elk vervoersmiddel. Je ziet hier dat Cambodja geen welvarend land is. Mensen zitten langs de weg en bedelen. Het is armoedig. Let op als je hier wil gaan pinnen. Wij verbleven buiten de hoofdstraat in een iets luxer hotel met een zwembad. Dat beviel ons prima. Het eten is ook niet zoals in Thailand; veel Khemr eten. Hier moet je van houden. Siem Reap is wel de ideale uitvalbasis voor een bezoek aan het tempelcomplex van Angkor. Wij hebben een tuktuk geregeld die ons bij ons hotel kwam ophalen en ook de hele dag door Angkor zou vervoeren. Wij zijn vanuit bangkok geland in Siem Riep airport. Het vliegveld hier is echter maar 1 baans. Eenmaal aangekomen op het vliegveld mag je een stukje over de landingsbaan lopen naar de aankomsthal, waar een hele rij belangrijke mensen zitten. 1 voor 1 worden de visums uitgedeeld. Dit duurt dus een hele poos. Eenmaal buiten werden we opgewacht door onze taxichauffeur die ons naar ons hotel ging brengen. Al snel zagen we dat auto’s hier niet harder van 40 km p/u rijden en na een tijdje kwamen we er ook achter waarom. Hier zijn geen wegen. De weg is een grote stoffige boel. Hierover rijd en loopt iedereen op elk vervoersmiddel. Je ziet hier dat Cambodja geen welvarend land is. Mensen zitten langs de weg en bedelen. Het is armoedig. Let op als je hier wil gaan pinnen. Wij verbleven buiten de hoofdstraat in een iets luxer hotel met een zwembad. Dat beviel ons prima. Het eten is ook niet zoals in Thailand; veel Khemr eten. Hier moet je van houden. Siem Reap is wel de ideale uitvalbasis voor een bezoek aan het tempelcomplex van Angkor. Wij hebben een tuktuk geregeld die ons bij ons hotel kwam ophalen en ook de hele dag door Angkor zou vervoeren.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nicole
    op 13-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 10 waarderingen
    3

    “Niets bijzonders, alles gericht op Angkor Wat”

    Ik vond Siem Reap weinig bijzonder. Alles is gericht op toeristen die naar Siem Reap gaan. Maar ik heb ook weinig tijd gehad om meer te zien dan de tempels van Angkor Wat. Mijn tip is om iig een fiets te huren, zodat je gemakkelijk en snel veel kunt verkennen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolanda van Efferen
    op 09-04-2019
    22 landen bezocht • 40 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Angkor Wat”

    Natuurlijk sla je de Angkor Wat niet over als je naar Siem Reap gaat. Het is zo bizar groot! Je kan je hier meerdere dagen vermaken. Siem Reap zelf is ook leuk, al is het uiteraard wel heel toeristisch. Bijvoorbeeld in het centrum waar je een drukke straat hebt met allemaal barretjes en restaurants. Leuk voor een avond uit. In Seam Reap kun je ook naar het Apopo Centrum waar ze ratten leren om mijnen op te sporen. Mocht je tijd over hebben, dan is het leuk om meneer Proeung te bezoeken. Een oude man die in zijn achtertuin Angkor Wat heeft nagebouwd. Verwacht geen mooi museum, het is dus echt in zijn achtertuin. Hij vertelt hier graag over en hij laat je niet gaan voordat je zijn fotoboeken en diploma's hebt bekeken. Mocht je een uurtje over hebben, dan is dit zeker leuk om te doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Veerle Schellen
    op 08-04-2019
    28 landen bezocht • 28 reviews • 1 waardering
    5

    “Homestay”

    Een van mijn beste ervaringen in Cambodja was een homestay via localpackage. De homestay was in een dorp ongeveer een half uur van Siem Reap. De kamers waren basic, maar we zijn hier liefdevol opgevangen door een gezin en er werd goed voor ons gezorgd met heerlijk eten! Vanuit hier hebben we ook een dag Angkor Wat bezocht. Verder was het fijn om het 'echte' Cambodjaanse leven hier te ervaren en meer te weten te komen over het land.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lisa
    op 28-11-2017
    26 reviews • 35 waarderingen
    4

    “Levendige stad om Angkor wat te zien”

    Het was zeker en vast een fijne stad waar je goedkoop in een leuk hotelletje met zwembad kan slapen, er zijn veel restaurants en bars, maar alles begint wel heel erg voor toeristen te zijn.. Nog weinig lokale dingen of moeilijk om niet 'afgeript' te worden..

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Cambodja reis boeken – onze tips!

Top-5 Cambodja reisaanbieders
  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Siem Reap reiservaring en tips!

Ben jij in Siem Reap geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?