De Filipijnse keuken is een mengelmoes van Indische, Chinese, Maleisische, Spaanse, Europeaanse en Amerikaanse invloeden. Van alle Aziatische keukens is het ook de minst pikante, want ze gebruiken vooral knoflook, uien en gember om smaak toe te voegen aan hun gerechten.
De populairste Filipijnse gerechten zijn lechon (een geheel geroosterd varken), adobo (kip of varkensvlees dat in knoflook, azijn en sojasaus wordt gesmoord), kalderetang kambing (geitenstoofpot), kare-kare (ossenstaart, rundvlees en soms pens in een pindasaus), longganisa (Filipijnse worst), pata (gefrituurde varkenspoot), pancit (noedels) en lumpia (loempia’s). Ook halo-halo (een ijsgerecht met fruit en allerlei toppings) mag je zeker niet missen.
In veel steden kun je ook in Westerse fastfoodketens eten of in de Filipijnse versie van McDonalds: Jollibee. Een snelle hap in Sizzle King (gebakken rijst met vlees of vis) is ook altijd lekker; de Amerikaanse invloeden hebben tevens gezorgd voor talloze donutketens.
Qua drinken zijn er tal van heerlijke fruitshakes (zoals calamansi, een kleine limoen) en ook buko (jonge kokos) is heel lekker en populair. Als je een fruitshake op straat koopt, zorg er dan voor dat het fruit voor jouw ogen wordt gesneden. Vermijd ook ijsblokjes in minder ontwikkelde delen van het land. Meest gedronken bier op de Filipijnen is San Miguel, met zijn typische dikkere flesje.
Lees verder: Geld & kosten >
Specialist in Nederland voor individuele rondreizen naar de Filipijnen. Uitzonderlijke belevingen op bijzondere locaties; weg van de massa en geheel naar jouw wens!
Bezoek website
Verre reizen specialist Shoestring biedt verschillende scherp geprijsde Filippijnen groepsreizen, waaronder een 16-daagse groeps- én singlereis langs de highlights van Luzon en Palawan.
Bezoek website
Koning Aap biedt een avontuurlijke rondreis naar de Filipijnen aan waarbij je o.a. de eilanden Luzon en Palawan aandoet.
Bezoek website