27 Vakantiedagen

Geografie

De Filipijnen zijn een land en tegelijk een eilandengroep in Zuidoost-Azië, dus grenst het niet aan land met andere landen. Taiwan ligt in het noorden, China in het noordwesten, Vietnam in het westen en ten slotte heb je Brunei, Indonesië en Maleisië in het zuiden en zuidwesten.

De republiek Filipijnen bestaat uit 7107 eilanden waarvan bijna de helft (3144) daadwerkelijk een naam hebben en amper een zevende bewoond is. Luzon en Mindanao zijn de grootste eilanden en nemen bijna twee derde van de gehele oppervlakte (in totaal 300.000 km2) in beslag. Het landschap van de Filipijnen wordt voornamelijk gekenmerkt door heuvels en bergen (waaronder een aantal actieve vulkanen); slechts een derde van het land is vlak. Daarbovenop zijn er tal van betoverende stranden wat het tot een uiterst gevarieerd landschap maakt.

De hoofdstad is Manilla en de officiële talen zijn het Filipijns en Engels met daarbovenop negentien erkende regionale talen.

Lees verder: Vervoer >

Top 3 Filipijnen specialisten

Undiscovered

Undiscovered

Specialist in Nederland voor individuele rondreizen naar de Filipijnen. Uitzonderlijke belevingen op bijzondere locaties; weg van de massa en geheel naar jouw wens!
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Verre reizen specialist Shoestring biedt verschillende scherp geprijsde Filippijnen groepsreizen, waaronder een 16-daagse groeps- én singlereis langs de highlights van Luzon en Palawan.
Bezoek website


Koning Aap

Koning Aap

Koning Aap biedt een avontuurlijke rondreis naar de Filipijnen aan waarbij je o.a. de eilanden Luzon en Palawan aandoet.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Filipijnen

Undiscovered
1. Undiscovered

Individuele rondreizen .
Bezoek website

Shoestring
2. Shoestring

On a budget.
Bezoek website

Koning Aap
3. Koning Aap

Avontuurlijke rondreis.
Bezoek websiteBekijk Filipijnen rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Filipijnen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar de Filipijnen
V.a. 445