27 Vakantiedagen

De veiligheid in de Filipijnen

In het merendeel van de Filipijnen kan zonder problemen gereisd worden. Desalniettemin moet je altijd op je hoede zijn voor straat- en andere criminaliteit. In de buurten Malate, Burgos en Ermita in Manilla zijn toeristen regelmatig het doelwit van zakkenrollers en andere straatcriminelen. Gebruik je gezond verstand en loop niet te koop met uiterlijke tekenen van rijkdom en loop ook niet rond met te veel cash geld op zak.

Deelname aan politieke manifestaties (zeker na de verkiezing van president Duterte) wordt ten zeerste afgeraden. Alleen in de zuidelijke gebieden gelden de reisadviezen ‘niet reizen’ en ‘alleen noodzakelijke reizen’. Hieronder valt de provincie Zamboanga en de Sulu-archipel ( denk aan de eilanden Basilan, Tawi-Tawi en Jolo). Deze gebieden dienen koste wat het kost gemeden te worden vanwege de aanwezigheid van rebellen en terroristische groeperingen zoals Abu Sayyaf (die verantwoordelijk zijn voor het ontvoeren en vermoorden van buitenlandse toeristen en hulpverleners).

Ook in delen van het eiland Mindanao vinden nog altijd gewapende confrontatiestussen het leger en radicale rebellengroepen plaats. Vermijd deze regio dan ook absoluut.

Sinds Duterte president is geworden is er ook een heuse (en gewelddadige) ‘war on drugs’ aan de gang. Zolang je je niet begeeft in de sloppenwijken en geen drugs op zak hebt, heb je hiervan echter niets te vrezen.

Lees verder: Feestdagen >

Boek je rondreis naar Filipijnen

Undiscovered
1. Undiscovered

Individuele rondreizen .
Bezoek website

Shoestring
2. Shoestring

On a budget.
Bezoek website

Koning Aap
3. Koning Aap

Avontuurlijke rondreis.
Bezoek websiteBekijk Filipijnen rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Filipijnen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar de Filipijnen
V.a. 445
t>