27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Voor een bezoek aan de Filipijnen wordt het aangeraden om je te laten inenten tegen hepatitis A en DTP (difterie, tetanus en polio). Verder is een vaccinatie tegen gele koorts alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je de Filipijnen binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Als je voor langere tijd in de Filipijnen wilt verblijven, wordt het ook aangeraden om je te laten inenten tegen hepatitis B, buiktyfus, rabiës en soms ook Japanse encefalitis en tuberculose. Als je nog niet ingeënt bent tegen kinkhoest en mazelen kan je dit best ook eerst laten doen.

In grote steden zoals Manila en de centrale eilanden (o.a. de Visayas, behalve Palawan) is er geen malariarisico. In Palawan is er een matig malariarisico, waarbij antimugmaatregelen en de inname van preventieve malariatabletten worden aangeraden, zeker als je naar het ongerepte zuiden wilt.

Daarbovenop verspreiden muggen in de tropen dengue, oftewel knokkelkoorts. Er bestaat geen vaccin voor, dus het beste is omje altijd goed in te smeren met muggenmelk en te beschermen met klamboe’s (indien je geen kamer met airco hebt). Hetzelfde geldt ook voor het zikavirus. Zwangere vrouwen en vrouwen met een zwangerschapswens worden dan ook afgeraden om naar de Filipijnen te reizen.

De Filipijnen zijn eigenlijk een derdewereldland met veel armoede en gebrekkige hygiëne. Het wordt te allen tijde afgeraden kraanwater te drinken. Ook loop je een grote kans op reizigersdiarree. Je kan dit proberen te vermijden door geen streetfood te eten (het is niet zoals Thailand!) en te kiezen voor de nettere (toeristische) eetgelegenheden. Vraag ook of ze geen ijsblokjes in je drankje kunnen doen. In grote steden zoals Manilla, Cebu City en Quezon City zijn er een aantal hoogwaardige ziekenhuizen waar je kwalitatieve zorg kunt krijgen; in kleinere (en armere) dorpjes en gebieden is de gezondheidszorg ver onder de Europese standaarden. Zorg dus voor een goede reisverzekering zodat je in nood eventueel met een vliegtuig naar een beter ziekenhuis gebracht kunt worden.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Filipijnen specialisten

Undiscovered

Undiscovered

Specialist in Nederland voor individuele rondreizen naar de Filipijnen. Uitzonderlijke belevingen op bijzondere locaties; weg van de massa en geheel naar jouw wens!
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Verre reizen specialist Shoestring biedt verschillende scherp geprijsde Filippijnen groepsreizen, waaronder een 16-daagse groeps- én singlereis langs de highlights van Luzon en Palawan.
Bezoek website


Koning Aap

Koning Aap

Koning Aap biedt een avontuurlijke rondreis naar de Filipijnen aan waarbij je o.a. de eilanden Luzon en Palawan aandoet.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Filipijnen

Undiscovered
1. Undiscovered

Individuele rondreizen .
Bezoek website

Shoestring
2. Shoestring

On a budget.
Bezoek website

Koning Aap
3. Koning Aap

Avontuurlijke rondreis.
Bezoek websiteBekijk Filipijnen rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Filipijnen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar de Filipijnen
V.a. 445
t>