• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Parijs ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

130 Parijs reiservaringen en tips

Geweldig

35%

Tof

53%

Wel oké

9%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

  • Amanda op 01-05-2019

    “Stad waar altijd iets nieuws te ontdekken valt.”

    Wat een stad! Er is zoveel te zien en te beleven. Ik ben er inmiddels al een stuk of 4-5 keer geweest, maar er is altijd weer iets nieuws of anders te bezoeken dat ik niet eerder heb gezien. De echte toeristentrekpleisters (Eiffeltoren, Champs Elysee, Arc the Triomph, Notre Dame etc) zijn altijd leuk om even langs / over te lopen, maar er is zoveel meer! Ga bijv. eens met de metro naar Saint Denis, waar je de kathedraal waar stoffelijke resten liggen van onder andere Marie Antoinette kunt bezoeken, of fort de l'Est. Of doe een tour door de riolen (!) van Parijs. Voor leuke betaalbare restaurantjes is Quartier de Latin altijd leuk.
    Probeer zeker ook meer "off the beaten track" plekjes te bezoeken, Parijs biedt zoveel meer dan alleen de grote toeristenpleisters!

  • Lisa Veldhoen op 28-04-2019

    “Duur maar de moeite waard ”

    Weekendje weg met vrienden naar Parijs. Met de trein vanaf Amsterdam ben je in iets meer als 3uur in Parijs. Op het moment dat wij er waren waren er stakingen van de gele hestjes. De Fransen zijn er wel goed in om te verbergen dat er iets aan de hand is. Wij hebben de grote bezienswaardigheden op die dag vermeden en er nagenoeg niks van gemerkt. Parijs heb je niet in een dag gezien, wij hebben de standaard dingen in 2 dagen wel kunnen zien maar mocht je meer tijd hebben zou ik er langer voor uittrekken. Wij hebben binnen Parijs overigens een soort ov kaart aangeschaft voor een aantal dagen!
    Parijs staat er bekend om dat het redelijk prijzig is maar als je wat zijstraatje in loopt weg van de bezienswaardigheden is het betaalbaar.

  • Danielle de Jong op 26-04-2019

    “Ruwe diamant”

    Parijs is een een ruwe diamant. Het is een stad waar je uren, dagen in kan dwalen, shoppen en genieten van heerlijk eten en drinken. Naast het bezoeken van de beroemde monumenten en klassieke musea, is het ook heerlijk om te slenteren langs de Seine of te dwalen in Montmartre. Ik ga het liefst in april - wanneer de stad langzaam opwarmt en bomen in de bloesem staan.

  • Iris van Wolferen op 26-04-2019

    “Parijs de stad van de liefde”

    Deze stad heb ik inmiddels meerdere malen bezocht en het gaat eigenlijk nooit vervelen. De Eiffeltoren kan je uit duizend verschillende hoeken bekijken maar het blijft een prachtig gezicht! In deze stad alle bekende bezienswaardigheden toch wel gezien: een bezoek aan het Louvre gebracht natuurlijk. Maar ook gingen we naar: Notre-Dame van Parijs, Arc de Triomphe, Sacré-Cœur en Place De La Concorde, natuurlijk zijn we onderweg ook vele dingen gepasseerd. Het blijft een prachtige stad, ik zou er zo weer heen gaan.

  • op 24-04-2019

    “Bijzondere stad met veel cultuur”

    Parijs is een erg bijzondere stad die enorm veel cutluur omhelst. Overal zijn musea en Montmartre lijkt op een groot openluchtmuseum. De Eiffeltoren, Arc de Triomphe, het Louvre en de Notre Dame zijn natuurlijk ook de must-sees.

  • Kelly van Kollenburg op 24-04-2019

    “Mooie historie”

    Leuke stad met een leuke vibe. Veel bezienswaardigheden waarvan je het lourve, de sacre cour, de eifeltoren en de notre dam zeker bezien moet hebben. Met een bootje op de seine is ook erg leuk en de moeite waard!

  • Jacqueline Westerhoff op 24-04-2019

    “Stad van historie ….én de liefde”

    Parijs blijft een geweldige stad om te bezoeken, hoe vaak je er ook geweest bent. Er is genoeg te zien en te doen voor een leven lang. De stad leeft, is één groot museum van monumenten en historische gebouwen, heeft een bruisende energie en ademt de liefde.

    Eén dagje Parijs kan, maar dan moet je heel bewust keuzes maken om het optimale uit je stedenstrip te halen. Twee tot vier dagen is de beste optie om al dan niet rustig de belangerijkste bezienswaardigheden langs te gaan. De Eifeltoren, de Arc de Triomphe, de Sacre Coeur en de Nôtre Dame (helaas door brand verwoest in april 2019) wil je gewoon niet missen.

    Flaneren doe je op de Champs Elysées, waar de bekende Franse modehuizen en parfummerken vertegenwoordigd zijn. Iets minder chique slenter je door Mont Martre, langs de Seine en over Pont Neuf. Even uitrusten kan je op een gezellig of elegant terrasje, afhankelijk van de buurt waarin je je op dat moment begeeft; of heerlijk in een van de stadsparken: Parijs heeft er genoeg.

    Wil je zoveel mogelijk van Parijs zien in zo weinig mogelijk tijd, maak dan gebruik van een rondrit per (hop-on, hop-off) bus of maak een rondvaart over de Seine. Een prachtig uitzicht over Parijs bereik je in de symbolische luchtballon. Ook heel leuk met kinderen.

    Zowel met als zonder kinderen, Disneyland Paris blijft geweldig. Je zet er de romantiek van Parijs in voort en beleeft er echt de magie die de commercials beloven. Let wel, bij de meeste attracties van Disney is er sprake van een rij. Hier kan een fast pass uitkomst bieden. Extra magie bereik je door te dineren met Disney figuren.

    Parijs is een bestemming die je heel snel per vliegtuig of trein (Thalys) bereikt, maar die ook met de auto goed aan te reizen is. Er zijn ook comfortabele en voordelige busreizen, echter doen die er iets langer over om in Parijs te komen.

  • Tamara van de Klashorst op 23-04-2019

    “Parijs in 1 dag”

    Parijs is een mooie stad met erg veel toeristische hoogtepunten die je zelfs in één dag allemaal kan bekijken. Een boottocht over de Seine is zeker een aanrader maar ook de wijk Montmarte is een hoogtepunt. Met mooi weer kan er gepicknickt worden in het park onder de Eiffeltoren of rondom het Sacre Coeur. Als dit echter niet het geval is kan men kiezen uit een ruime hoeveelheid restaurantjes die in elke wijk te vinden zijn.

  • Brenda Delahaye op 23-04-2019

    “Glamoureus Parijs”

    Parijs, daar moet je toch gewoon zijn geweest. In Parijs is zo ontzettend veel aan cultuur te zien. Heel indrukwekkend allemaal. Het is zeker de moeite waard om voor je 25ste naar Parijs te gaan want tot deze leeftijd word je als student gezien en mag je op veel plekken gratis naar binnen. Ga zeker naar het Louvre (ook gratis tot je 25ste) niet perse voor de Mona Lisa maar voor de ervaring erom heen. Het Louvre is op zichzelf een mooi museum. De Mona Lisa is maar klein en je moet nog je best doen om het schilderij te vinden. Om de Eiffeltoren omhoog te mogen moet je een flink bedrag betalen en als het een beetje mistig is zie je helemaal niks. Een leuk aternatief is om de Champs-Élysées te beklimmen (ook gratis tot je 25ste). Hier heb je een mooi uitzicht over heel Parijs. Het is hoog genoeg om een mooi overzicht te hebben maar het is niet te hoog zoals de Eiffeltoren want dan zie je ook niet veel meer.

  • Jeroen op 21-04-2019

    “Eiffeltoren ”

    Parijs, de stad van de liefde. Een hele drukke stad op een paar uurtjes rijden van Nederland. Ik ben nu 2x in Parijs geweest en kan zeggen dat ik het een mooie stad vind maar zeker niet de mooiste waar ik ben geweest. Het heeft echter wel vele mooie musea en bezienswaardigheden.

    Tip: ga (als je geen hoogtevrees hebt) met de trap naar boven in de eiffeltoren. Zodoende zie je veel meer en ervaar je het beter. Je staat dan niet opgepropt in een liftje tussen alle andere toeristen.

Parijs stedentrip boeken – onze tips!

Top 5 Parijs stedentrip aanbieders

Deel jouw Parijs reiservaring en tips!

Ben jij in Parijs geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief