27 Vakantiedagen

Eten & drinken

Eten

De Indiase keuken behoort tot één van de meest verfijnde keukens ter wereld en werkt met een grote hoeveelheid kruiden en sauzen (curries), die van regio tot regio weer enorm kunnen verschillen. Het is verstandig om langzaam te wennen aan de verschillende kruiden, probeer niet alles ineens. Als je niet van pittig houdt, dan kun je dit aangeven bij je bestelling. De meeste Indiase gerechten die wij kennen zoals tandoori en butter chicken komen voornamelijk uit het noorden van het land. Hier vind je ook de vele soorten brood, zoals naan of puri. Als bijgerechten wordt vaak gekruide yoghurt of chutney geserveerd. In het zuiden van het land is rijst het belangrijkste onderdeel van de gerechten, vaak geserveerd op een bananenblad met groenten en curry. Aan de kust wordt vaker gekookt met kokos en vis. Uiteraard kent iedere regio haar specialiteiten en variaties, het is een kwestie van uitproberen!

Drinken

Het beste en gezondste drankje van India is kokoswater, op elk strand te vinden. Ook andere verse sappen zijn hier te koop. Let wel op dat je het vers koopt en dat er geen ijsklontjes gebruikt worden. Verder zijn de Alphonso mango drankjes populair in India, zoals de Maaza of Slice. Let erop als je flesjes water koopt dat deze gesealed zijn.

India staat daarnaast bekend als een theeland, en dan vooral om de ‘chai’. De bekendste variant is ‘railway tea’, dit zijn theebladeren die gekookt worden met melk en suiker. Daarnaast heb je de Masala Chai met kruiden, die vooral gedronken wordt in noord- en centraal India. In Kerala wordt het meest koffie gedronken.

Alcohol wordt niet overal toegestaan, en de minimum leeftijd om het te mogen drinken varieert per staat. Over het algemeen is het drinken van alcohol in Goa, Punjab en Pondicherry meer geaccepteerd dan in andere delen van India. Zelfs in miljoenenstad als Delhi kan het lastig zijn om een bar te vinden die alcohol schenkt. Vaak kun je bij je hotel wel wat regelen. In de meest toeristische bestemmingen zoals Goa, Rajasthan en Kerala is alcohol een stuk makkelijker te krijgen. De bekendste Indiase bieren zijn Cobra en Kingfisher.

Lees verder: Geld & kosten >

Top 3 India specialisten

Riksja India

Riksja India

Stel zelf de India reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Shoestring heeft een enorme aanbod aan groepsrondreizen en individuele rondreizen door heel India (ook Sikkim, Ladakh & meer!).
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt een breed aanbod groepsreizen naar India, maar ook een familiereis die India combineert met Nepal.
Bezoek website

Meer India reisorganisaties

ANWB Vakanties
ANWB

Privéreizen, singlereizen & groepsreizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Individueel India avontuur.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

SRC
SRC

Cultuurreizen met privéchauffeur.
Bezoek website

TUI
TUI

Incl. Zuid-India & Nepal-combi.
Bezoek website

Boek je rondreis naar India

Riksja India
1. Riksja India

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Shoestring
2. Shoestring

India on a budget.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Ruim rondreis aanbod.
Bezoek websiteBekijk India rondreizen
Vanaf €148 incl. vliegticket

Vliegtickets India

Vind de goedkoopste vliegtickets naar India
V.a. 444