27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

India is één van de meest onhygiënische landen ter wereld. Het is dus een must om je goed voor te bereiden op je reis en advies in te winnen bij de GGD of je huisarts over inentingen. Vaccinaties die worden aangeraden zijn DTP, Hepatitis A en buiktyphus.

Verder komt malaria het hele jaar door voor in India. Win voor je reis advies in over te nemen malaria tabletten en zorg dat je ’s avonds je armen en benen bedekt.

Het is daarnaast goed om je eigen EHBO setje mee te nemen, steriele naalden en injectiespuiten. Als je medicijnen gebruikt, neem dan de bijsluiter of een artsverklaring mee zodat deze niet verward kunnen worden met drugs.

Eten en drinken

Om problemen ter plaatse te voorkomen raden we je aan om alleen te drinken uit gesloten en gesealde flesjes, blikjes of gekookte dranken zoals koffie en thee. Voedsel moet goed gekookt en doorbakken zijn. Eet alleen bij straatstalletjes als het er druk is en je kunt zien dat het eten vers en verhit bereid wordt. Je kunt ook rustig gaan eten bij restaurants die er goed en schoon uitzien. Om diarree te voorkomen is er altijd nog de vertrouwde cola, die overal te koop is in India.

Hoogteziekte

In de bergen kun je last krijgen van hoogteziekte. Deze ontstaat wanneer je snel stijgt naar gebieden boven de 2000 meter. Hoogteziekte kan voorkomen worden door geleidelijk naar je bestemming te reizen (dus niet per vliegtuig) en veel water of kruidenthee te drinken.

Zon

De zonnestraling is sterk in India en het kan er behoorlijk heet worden. Zorg dat je voldoende water drinkt en zoek regelmatig verkoeling op om een zonnesteek te voorkomen.

Lees verder: Geografie >

Top 3 India specialisten

Riksja India

Riksja India

Stel zelf de India reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Shoestring heeft een enorme aanbod aan groepsrondreizen en individuele rondreizen door heel India (ook Sikkim, Ladakh & meer!).
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt een breed aanbod groepsreizen naar India, maar ook een familiereis die India combineert met Nepal.
Bezoek website

Boek je rondreis naar India

Riksja India
1. Riksja India

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Shoestring
2. Shoestring

India on a budget.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Ruim rondreis aanbod.
Bezoek websiteBekijk India rondreizen
Vanaf €148 incl. vliegticket

Vliegtickets India

Vind de goedkoopste vliegtickets naar India
V.a. 444
t>