27 Vakantiedagen

Reizen binnen India – openbaar vervoer & transport

De afstanden binnen India zijn groot en reizen over de weg is hectisch en niet altijd even comfortabel.

Bussen

Naast het reizen per trein zijn busreizen populair in India. Het is een goedkope manier om te reizen tussen staten en naar plaatsen zonder treinstation. Maatschappijen zoals Raj National Express en KPN Travels hebben een goed netwerk en zijn vergelijkbaar met de Greyhound bussen in Amerika en Canada. Hoe luxe de bussen ook zijn, ze hebben allemaal te maken met de slechte wegen van India. Dit maakt het reizen per bus toch een stuk oncomfortabeler dan het reizen per trein.

Vliegen

De grote afstanden maken vliegen een goede en voordelige optie om meerdere regio’s van het land te zien. Zelfs afgelegen gebieden zijn meestal wel per vliegtuig te bereiken. De bekendste luchtvaartmaatschappijen die binnenlandse vluchten uitvoeren zijn Air India, Go Air, IndiGo Airlines, Jet Airways en Spicejet. De prijzen van binnenlandse vluchten zijn laag. Hoe eerder je boekt, hoe lager het tarief. Een enkele reis van bijvoorbeeld Delhi naar Mumbai boek je al vanaf €40.

Treinen

Reizen per trein is de populairste manier van transport in India. Het land heeft één van de meest uitgebreide spoornetwerken ter wereld en tickets zijn erg goedkoop. Hoewel de treinen niet altijd op tijd rijden en overbevolkt kunnen zijn, is dit een erg leuke manier van reizen. Je neemt zo een kijkje in het leven van de lokale bevolking en kunt bovendien genieten van het landschap tijdens je reis. Plan je treinreizen van tevoren om problemen met tickets te voorkomen. Je kunt kaartjes kopen bij de treinstations of online bij bijvoorbeeld de Indian Railways online reservation service. Er zijn verschillende klassen: 1e, 2e en 3e klasse, en in veel treinen ook slaapcoupés die weer in 2e en 3e klasse verdeeld zijn.

Auto met chauffeur

Als je over de weg wilt reizen is het huren van een auto met lokale chauffeur een goed alternatief. Het salaris van een chauffeur is laag, waardoor het inhuren ervan niet veel duurder is dan het zelf huren van een auto, iets wat bovendien ook af te raden is in India. De chauffeur zal tijdens de rit zelf zorgen voor zijn eten en accommodatie, maar het is gebruikelijk om hem hiervoor wat extra geld te geven. Het komt voor dat de chauffeur je naar restaurants of winkels wil brengen waar hij commissie voor krijgt. Dit hoeft niet slecht te zijn, maar gebruik je gezonde verstand om te zien of dit wel of niet bijdraagt aan jouw reis. Lokale chauffeurs met auto zijn in iedere grote of middelgrote stad wel te regelen.

Riksja’s

Oud-Delhi

Riksja in New Delhi.

India is het land van de riksja’s, dus maak zeker een keer een ritje voor korte afstanden. Vooral in drukkere gebieden is het aan te raden om je te verplaatsen per auto- of fietsriskja. Je kunt de prijs vooraf afspreken of de meter laten lopen. Wees niet té zuinig als het om riksjaritjes gaat: het gaat vaak om zeer kleine bedragen en de chauffeurs moeten met heel weinig inkomen vaak hun hele gezin onderhouden.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 India specialisten

Riksja India

Riksja India

Stel zelf de India reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Shoestring heeft een enorme aanbod aan groepsrondreizen en individuele rondreizen door heel India (ook Sikkim, Ladakh & meer!).
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt een breed aanbod groepsreizen naar India, maar ook een familiereis die India combineert met Nepal.
Bezoek website

Meer India reisorganisaties

ANWB Vakanties
ANWB

Privéreizen, singlereizen & groepsreizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Individueel India avontuur.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

SRC
SRC

Cultuurreizen met privéchauffeur.
Bezoek website

TUI
TUI

Incl. Zuid-India & Nepal-combi.
Bezoek website

Boek je rondreis naar India

Riksja India
1. Riksja India

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Shoestring
2. Shoestring

India on a budget.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Ruim rondreis aanbod.
Bezoek websiteBekijk India rondreizen
Vanaf €148 incl. vliegticket

Vliegtickets India

Vind de goedkoopste vliegtickets naar India
V.a. 444