• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

New Delhi ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

12 New Delhi reiservaringen en tips

Geweldig

8%

Tof

25%

Wel oké

17%

Niet zo

42%

Vreselijk

8%

  • Profiel Eline Weststrate
    Eline Weststrate op 19-05-2019
    28 landen bezocht • 14 reviews • 3 waarderingen
    2

    “Crazy Delhi”

    We bezochten Delhi pas op het eind van onze reis door India en verbleven hier 3 dagen, wat absoluut genoeg/misschien zelfs te veel is. We verbleven vlakbij het centrale station, wat echt het epicentrum is van alle chaos, ik zou dit dan ook niet aanraden. We bezochten het Rode Fort, wat een mooi gebouw is en de Jama Mashid, vanaf waar je een 'mooi' uitzicht over de stad hebt. 's Avonds dronken we wat op Connaught Place, een heel westers plekje met allemaal winkels en restaurantjes. De volgende dag bezochten we het zuiden van de stad, wat een hele andere ervaring was: schone straten, mooie parken, veel minder armoede. Dit is dus ook Delhi! Delhi is echt een stad waarvan je moet weten waar je moet zijn. En als je dat weet, geloof ik dat je het hier ook heel leuk kunt hebben.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Willem
    Willem op 10-05-2019
    26 reviews • 5 waarderingen
    2

    “ Te druk en te groot.”

    Een stad waar je niet te veel dagen moet besteden. Het is leuk om de high lights etc. gezien te hebben, maar het is teveel van het goede. India is prachtig, maar het komt niet goed tot zijn recht in Delhi. Te druk en te groot. Reis snel verder naar de leuke plaatsjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Amanda
    Amanda op 01-05-2019
    39 landen bezocht • 28 reviews • 9 waarderingen
    2

    “Niet de moeite waard.”

    Delhi is een stad waar je, als je het noorden of Rajasthan bezoekt, niet echt omheen kunt. Ik had 1,5 dag in Delhi en vond het persoonlijk absoluut niet de moeite waard. Het is sowieso natuurlijk een gigantisch cultuurverschil met Nederland (deel van het avontuur!), maar het is en blijft een grote, vieze, drukke stad. Overal mensen (niet zozeer vriendelijk), heel veel viezigheid (vuilnis, uitwerpselen), alijd geluid en drukte (24/7). Maar goed, het is en blijft India en dat is gewoonweg al heel anders dan anders. Wat ik nog wel de moeite waard vond om te bezoeken was de Lotus tempel (de lichtshow 's avonds was ook stiekem wel erg vermakelijk met popcorn erbij) en ook het rode fort, maar afgezien van dat is dit een stad waar ik zeker niet meer naar terug hoef.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liselot Van Der Laan
    Liselot Van Der Laan op 09-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    1

    “Smerig en druk”

    Je kan er niet om heen want de meeste vluchten landen in New Delhi, deze stad vond ik het vreselijkst aan heel India. Overal uitwerpselen, dode beesten, mensen, tuktuks en koeien. De mensen zijn hier niet zo vriendelijke als in de rest van India en willen allemaal wat van je. Wij hebben hier gewoon door de stad gewandeld, gegeten en op rustige plekjes Chai gedronken. Ik vond dan ook dat hier geen hoogtepunten waren en je zo snel mogelijk moet doorreizen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    Freya de Weijer op 28-11-2017
    22 landen bezocht • 54 reviews • 24 waarderingen
    2

    “Wereld van verschil”

    De dag van aankomst zijn wij met een taxi naar ons hotel gebracht en aangezien we te vroeg waren om in te checken besloten we om Delhi van dichtbij te bekijken. Uitgehongerd gingen wij op zoek naar eten, maar keken onderweg onze ogen uit. De fatamorgana van de Efteling kwam tot leven en de mannen met fluiten en omhoog komende slangen kwamen regelmatig voorbij in deze wandeling. Moe en uitgehongerd waren wij gedesoriënteerd en kwamen wij in wijken terecht waar het vinden van eten en drinken niet heel gemakkelijk is. Uiteindelijk zijn wij de grote gele M tegen gekomen waar wij genoodzaakt en tegen (ons) nature in zijn gaan eten en drinken.
    Tips: Let op waterflessen of ze niet al geopend zijn en of er dus zuiver drinkwater in zit en neem een bezoekje aan de Lotus Tempel.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rachel
    Rachel op 26-11-2017
    21 landen bezocht • 31 reviews • 25 waarderingen
    4

    “Ontzettend chaotische stad waar je ogen tekort komt”

    New Delhi was onze tweede bestemming (na Mumbai) en tevens de meest chaotische bestemming van de reis. Je ziet veel prachtige gebouwen zoals de Akshardham Tempel en kunt vanuit hier gemakkelijk naar de Taj Mahal & Jaipur doorreizen. Het is een vieze stad maar heeft veel indruk achtergelaten. De manier waarop de mensen hier wonen is meer dan indrukwekkend te noemen. Tip: maak een fietstocht door New Delhi in de vroege ochtend en laat de geuren & kleuren op je inwerken. Het is ontzettend leuk om de stad wakker te zien worden!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hans de Weijer
    Hans de Weijer op 25-11-2017
    44 landen bezocht • 27 reviews • 35 waarderingen
    2

    “vies, druk - geen hoogtepunt”

    New Delhi was ons eerste verblijf in India bij aankomst (natuurlijk midden in de nacht, dus beetje gedesorienteerd). Ook 's nachts bijzonder druk. Hygiene is overal bijzonder matig, dus let op. Controleer waterflessen op verzegeling (navullen met gewoon, dus mogelijk verontreinigd) water is niet ongebruikelijk. Het fort vonden wij wel erg mooi, en ook het begrafeniscomplex (voorloper op de Taj Mahal) was erg mooi. Heel bijzonder is de lotus tempel, die moet zeker op het lijstje van te bezoeken plaatsen staan)

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Myrthe
    Myrthe op 16-11-2017
    34 landen bezocht • 13 reviews • 25 waarderingen
    5

    “Ogen te kort”

    New Delhi vond ik fantastisch: niet omdat het een mooie stad is, niet omdat het een schone stad is, niet omdat er adembenemende dingen te zien zijn. Wel omdat dit is waarvoor je reist: geïnspireerd en in het geval van New Delhi gechoqueerd raken van andere culturen. Verwacht van New Delhi geen vakantie. Dit is absoluut een reis. De constante confrontatie met leven en dood dat in dit soort landen aan de orde van de dag is, is iets wat je tot het bot verandert. De beste tip die ik kan geven is; dwaal rond. Zie wat er om je heen gebeurt, hoe mensen daar leven, neem het allemaal in je op. Ik weet zeker dat je terug komt met meer waardering voor Nederland.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel sammy tempels
    sammy tempels op 05-11-2017
    41 landen bezocht • 102 reviews • 133 waarderingen
    3

    “metropool onder de smog”

    New Delhi is bij aankomst vooral verstikkend. Druk, enorm druk zelfs, heet en het lijkt of de stad continue onder een soort deken van mist ligt. het zijn echter de uitlaatgassen van de ontelbare auto's en brommers die deze mist veroorzaken. Smog dus. onnodig te zeggen dat de luchtkwaliteit hier beneden alle peil is. Al bij de rit van de luchthaven naar de stad of je hotel merk je dat de mensen ander zorgen hebben dan de luchtkwaliteit. Mensen liggen aan de kant van de weg in de vuiligheid te slapen, verkopers liggen op of onder hun kraam en de riksja bestuurders slapen gewoon op hun fiets. New Delhi heeft wel iets te bieden voor een paar dagen. Het rode fort is een mooie introductie voor de nog grotere forten die je verder in het land gaat zien. De 73 meter hoge Qutb Minar symboliseert de overwinning van de Islam op het laatste Hindoe koninkrijk en trekt dagelijks veel bezoekers.. De India Gate is een monument gelegen op een mooie kaarsrechte baan (aan de andere kant liggen de gebouwen van het parlement) en is een eerbetoon aan de vele Indische soldaten die de engelsen ondersteunde en sneuvelden tijdens wereldoorlog 1.De Jama Masjid is de grootste moskee, gebouwd in de 17e eeuw en zijn muren zijn prachtig gegraveerd. Eén van de nieuwste maar tegelijk ook mooiste gebouw is de gigantische Akshardham. Het is verboden foto's te nemen maar de muren en plafonds zijn een stukje architectonische kunst. Heiligen, dieren en andere mythische figuren staan overal waar je kijkt afgebeeld of gegraveerd. Het is lastig om je geweten te sussen als je weet dat dit een relatief nieuw gebouw is wat ongelooflijk veel geld moet gekost hebben terwijl half India verhongerd. Geloof en religie in India is wel meer moeilijk te volgen. Een totaal ander soort bezienswaardigheid is old delhi. Pas hier zien je India in al zijn facetten. Een drukte die je nog nooit gezien hebt, auto"s, ezels, brommers, riksja's, ossenkarren en zelfs zwaar bepakte kamelen lopen en rijden hier kriskras door elkaar. Tel dar nog de vele heilige koeien die gaan en staan waar ze willen bij. Overal lopen mensen zwaarbeladen in dit deel van de stad naar de duizenden kleine winkeltjes die hier verspreid zijn. Alles gebeurt hier op straat. Thee drinken, slapen, mensen poetsen voorbijgangers hun schoenen en zelfs je oren laten uitkuisen kan hier aan de kant van de weg. De geur is een mengeling van heerlijke kruiden en menselijke en dieren uitwerpselen. Huur voor een paar Rupee een fietsriksja en laat je rond rijden door het oude stadsdeel. Tip: geef de man op de riksja een fooi voor je terug aan de riksja standplaats bent. Anders moet hij zelfs dat kleine deel afgeven aan de bazen van de riksja's. Als je ziet en voelt hoe zwaar het werk van deze riksja chauffeurs is en weet dat ze s'nachts gewoon in de bak van hun fiets moeten slapen besef je pas hoe hard het leven in India kan zijn. En geloof me: je zal heel graag een paar Rupees extra uitgeven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Lamber
    Anne Lamber op 26-10-2017
    25 landen bezocht • 16 reviews • 7 waarderingen
    3

    “Druk, druk, druk”

    New Delhi is druk, héél druk. Het getoeter van de auto's houdt letterlijk niet op, het gaat echt dag en nacht door.
    Ik kan alleen maar zeggen dat je je daar niet te veel op moet ergeren en maar mee moet gaan met de meute. Ik was er in juli en dan is het heel erg heet dus je zweet echt aan alle kanten. Als je vliegt op New Delhi en je stapt uit dan merk je meteen dat je in het buitenlandland, de geur is heel doordringend en anders. Toen ik pas in in Indiaas restaurant was rook ik die geur weer en kreeg ik weer mooie herinneringen aan de reis. Aanraders zijn de Lotus tempel, het Rode Fort en natuurlijk een ritje in een Riksja. Ik vond het fascinerend om mee te maken hoe de riksjachauffeurs weten te manoeuvreren tussen het drukke verkeer.
    Wil je souvenirs meenemen dan zou ik zeker proberen af te dingen, daar zijn de verkopers wel voor te porren. Het eten is heerlijk maar zoals ik in mijn review van de gehele India reis ook al zei: als je niet van koriander houdt dan heb je een probleem. Wij zijn in Delhi ook naar het lepradorp geweest. Ik weet niet of dit toegankelijk is voor iedereen maar als je de kans krijgt is het zéker de moeite waard om te gaan kijken hoe de mensen daar leven. Wellicht kun je wel je steentje bijdragen. De mensen daar hebben niet veel geld en leven in hutjes, maar op wát ze hebben zijn ze wel super trots en dat is zo mooi om te zien! Zo zie je ook dat India echt een land van tegenstellingen is waar het kastenstelsel nog diep geworteld hebt. Overal in stad duiken steeds meer en steeds mooie privéklinieken op. Klinieken waarvan je weet dat heel veel mensen dat echt niet kunnen betalen omdat ze (half) op straat moeten leven en hun behoefte ook doen op straat. Je gaat hier echt een goede tijd hebben als je goed kunt relativeren en je niet te snel ergert op het tempo, de herrie en de algehele atmosfeer. Als westerling trek je waarschijnlijk veel bekijks, mensen vinden dat interessant. Ik moest wel leren mijn grenzen aangeven want ik vond het bijvoorbeeld op een gegeven moment ook echt niet fijn dan mijn hand gewoon vast werd gepakt en zonder te vragen werd beschilderd met henna (waarna je natuurlijk mag betalen).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

India reis boeken – onze tips!

Top-5 India reisaanbieders

  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Shoestring – privé- & groepsreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw New Delhi reiservaring en tips!

Ben jij in New Delhi geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief