Bali ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

109 Bali reiservaringen en tips

Geweldig

44%

Tof

39%

Wel oké

13%

Niet zo

3%

Vreselijk

2%

  • Profiel sammy tempels
    op 24-10-2019
    40 landen bezocht • 101 reviews • 128 waarderingen
    3

    “nog altijd mooi maar veel te toeristisch”

    15 jaar na mijn eerste keer naar Bali nu terug gegaan, gelukkig maar voor 3 dagen. Bali is en zal altijd mooi blijven maar wat een drukte! We sliepen op ongeveer 45km van de luchthaven inhet rustige plaatsje Sidimen maar het was toch elke keer 2 uur in de auto om van de toeristische trekpleisters terug te keren. Files een ganse dag door. In het waterpaleis waar ik 15 jaar geleden bijna alleen was stond nu een wachtrij van 15 minuten om de baden binnen te kunnen. In de Uluwatu tempel zaten de toeristien op de grond in de cirkel waar de kecak dans moest doorgaan..........de charme van Bali gaat stilaan verloren door het massatoerisme.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ewout Vrolijk
    op 24-05-2019
    27 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Heel erg mooi en relaxt”

    Ik ben nu twee keer geweest op dit eiland. Naast de natuur en de vele lekkere eettentjes vind ik dit een relaxt eiland om een paar weken te verblijven. We zijn op verschillende plaatsen oa de rustig stranden van Sanur, de drukte van Seminyak en het culturele Ubud. Er zijn op de verschillende plaatsen genoeg dingen te doen oa fietsen, snorkelen, kajakken, wandelen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Mosterd
    op 21-05-2019
    1 review • 1 waardering
    5

    “Gweldige Bali”

    Wat is Bali toch een tof land. Een land met veel cultuur, natuur en onwijs lieve mensen. We hebben zelf de gehele reis gepland en keken van dag op dag wat we gingen doen en of we naar een andere plek zouden gaan. We hebben de cultuur en natuur afgewisseld van elkaar. Ook hebben we veel ondernomen. We begonnen onze rijs in Seminyak, daar hebben we bij Grain elke dag heerlijk ontbeten. Verder hebben we in Kuta gesurft, dit is voor beginners een top locatie! We hebben in Canggu een paardrijtocht door een authentiek dropje, de rijstvelden en het strand gemaakt. In Ubud hebben we een kookworkshop bij de mensen welf gevolgd (Jambangan Bali). En het allerlekkerste hebben we gegeten bij Jali's Kitchen op Gili T.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Charlotte Verboom
    op 19-05-2019
    23 landen bezocht • 13 reviews • 14 waarderingen
    5

    “De ultieme chillbestemming”

    Ik vind Bali geweldig! En wel hierom. Op Bali is het altijd heerlijk weer, heerlijk eten en een relaxte sfeer. En een absoluut pluspunt: met Aziatische prijzen. Je reis naar Bali toe kost waarschijnlijk best wat, maar ter plekke heb je maar een paar euro per dag nodig om goed te eten en drinken en de leukste uitstapjes te maken. Bali is wel toeristisch: wellicht niet op-en-top Aziatisch. Het steeds hogere hipstergehalte maakt het steeds minder authentiek, maar eerlijk gezegd wordt het daardoor wel comfortabeler voor reizigers (zoals ik) die van comfort houden.
    Tips:
    Mijn hoogtepunt op Bali was een fietstour vanuit Ubud. Geweldig om zo door de rijstvelden te crossen. Ook een (prive)kookworkshop in een kleine warung was geweldig, lekker en leerzaam. Wij zijn 2x op Bali geweest en hebben steeds een dag een auto met chauffeur gehuurd. Op die manier hebben we voor 50 euro/dag alles gezien dat we wilden, op ons eigen tempo. Dat is ook een aanrader! En ja, de vliegreis naar Bali duurt lang maar is het volgens mij waard. Wij vonden het reizen via Singapore (KLM) veel fijner dan via Hong Kong (Cathay Pacific): veel sneller en efficienter.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sascha
    op 19-05-2019
    27 landen bezocht • 13 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Bali, wat een heerlijk eiland!”

    Voordat ik de eerste keer naar Bali ging, had ik eigenlijk geen hoge verwachtingen. Het zag er wel mooi uit op de foto's maar het leek me verschrikkelijk toeristisch. Daar ben ik flink op teruggekomen, nog hetzelfde jaar ben ik terug geweest en het jaar daarop weer (en dat voor iemand die nooit naar dezelfde plekken terug wil...). Bali is een heerlijk eiland en als je de toeristische zuidkust achter je laat valt het met die drukte best mee. De mensen zijn erg vriendelijk, het eten is er heerlijk en ik kan geen genoeg krijgen van de tempels en de prachtige natuur.

    Alle drie de keren ben ik zelfstandig rondgetrokken over het eiland. Het vervoer is ter plekke ontzettend makkelijk te regelen. Het drukste stuk is de zuidkust van het eiland, met bekende plaatsen als Kuta en Sanur. Kuta heb ik vermeden, maar Sanur is voor een paar dagen best leuk. Voor een paar dagen lekker bijkomen met wat luxe vond ik Prama Sanur Beach Hotel Bali een fijne plek. Ze hebben zowel zwembad als een zandstrand, met een leuke bar erbij. Op eerdere vakanties heb ik in Swastika Bungalows en in Artotel gelogeerd. Artotel is erg modern en wat kil qua sfeer, maar verder een prachtig hotel. Ze zitten niet direct aan het strand. De Swastika Bungalows waren ook leuk, wat eenvoudiger en ook niet direct aan het strand maar wel in een gezellig gedeelte van Sanur.

    Een andere plek op Bali die ik heb bezocht is natuurlijk Ubud (heerlijke plek). Aanrader qua accomodatie is Masia Villa Ubud. Heerlijke bungalows tussen de rijstvelden. Wel een stukje lopen naar het centrum en niet bereikbaar met de auto. De jongens van het hotel kunnen je ophalen vanaf het centrum en laden jou inclusief je (flinke) koffer achterop hun scooter.
    Munduk vond ik zelf ook heel mooi. Echt in the middle of nowhere, in het binnenland van Bali. De omgeving is prachtig. We hebben hier een leuke kookworkshop gedaan en zijn op pad geweest met een chauffeur.
    Lovina vond ik mwa, dit was wel erg toeristisch. We waren er ook niet met het beste weer, dat hielp ook niet mee. Vanaf hier wel een snorkeltrip gedaan naar Menjangan. Prachtige plek, zeker een aanrader!
    Candi dasa was lekker om een paar dagen bij te komen, maar niet erg bijzonder. We zaten ook niet erg in het centrum, wat mijn ervaring misschien heeft beinvloed.
    Aanraders qua activiteiten: Beji Guwang Hidden Canyon (wij zijn vanaf Ubud geweest) en raften op de Ayung rivier. Beklim de mt. Batur voor een prachtige zonsopgang en ga fietsen vanuit Ubud (alles downhill). Neem verder eens de boot vanaf Sanur naar Nusa Lembongan. Prachtig eiland voor een paar dagen! Kijk uit met scooters (heb verschillende mensen gezien die flink open lagen na een val van de scooter in druk verkeer) en neem eens (of desnoods elke dag) een lekkere massage. Voor het geld hoef je het niet te laten. Vermijd de rondleidingen over de koffieplantages in het binnenland, persoonlijk vond ik het niet erg interessant en we werden erg gepushed om geld uit te geven daar.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eline Weststrate
    op 18-05-2019
    28 landen bezocht • 14 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Bali”

    Wij bezochten Bali tijdens een reis van 6 maanden door Azië. Wat een fijne bestemming om even bij te komen! We begonnen in Seminyak, een fancy badplaats met veel mooie (en redelijk prijzige) restaurants en strandtenten. Met de scooter bezochten we Canggu, een wat meer hipster/hippieachtige plek, waar we achteraf ook wel hadden willen zitten. Vervolgens vervolgden we onze reis naar Ubud, van waar we met de scooter mooie tochtjes maakten naar rijstterrassen en allerlei tempels. Al die mooie Hindoestaanse tempeltjes geven het eiland zoveel karakter, echt heel mooi om te zien. In Ubud aten we de lekkerste rendang bij Waroeng Bernadette. Vanaf Ubud vertrokken wij naar Nusa Lembonggan, een heel chill eilandje, wat een stuk minder toeristisch aan doet dan de stranden vlakbij Denpasar. Vanaf daar reisden we door naar Bingin Beach, een klein badplaatsje in het zuiden van Bali. Mooi strand, verder niet heel veel te doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J.
    op 15-05-2019
    7 landen bezocht • 10 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Pemuteran”

    Als je op Bali bent, ga dan ook zeker naar Pemuteran. Dit is een klein plaatsje in het noorden van het Eiland waar je mooie snorkeltochten kan maken. Je gaat dan samen met een gids een uur snorkelen, vervolgens krijg je lunch (nasi of bami) en dan ga je op een andere plek nog een uur snorkelen. Helaas is op sommige plekken het koraal alleen niet meer in goede staat. Tip: je kan heerlijk Indonesisch eten bij Warung Bukit.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joyce Sinnaeve
    op 13-05-2019
    33 landen bezocht • 27 reviews • 17 waarderingen
    3

    “prachtige natuur maar zo triest door de vervuiling”

    Ga je naar kuta of seminyak dan vind je hier vooral jonge mensen en australiers die goedkoop dronken willen worden en feesten, deze streek is echt af te raden, de stranden zijn super vervuild en het zeewater is nog erger. Ga je naar ubud dan vind je een mix van prachtige natuur en heel veel toeristische influencer plaatsen (die nog steeds de moeite waard zijn)
    zeker doen: het noorden van het eiland gaan verkennen, ongerepter en prachtige nay-tuur + een bergbeklimming op mt batur om 2h smorgens om op tijd te zijn voor de zonsopgang

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kay Roedelof
    op 09-05-2019
    35 landen bezocht • 42 reviews • 28 waarderingen
    5

    “Waar te beginnen?”

    Velen zijn mij voorgegaan, waarbij de meningen altijd sterk verdeeld waren. Een beetje huiverig was ik dus wel.
    Best al wat landen in de wereld gezien, en Indonesië was ook zeker niet mijn eerste Aziatische kennismaking.
    Maar wat een geweldig eiland is Bali. Op zo'n kleine oppervlakte zo veel natuurschoon, cultuur, lieve mensen, lekker eten, geweldige sfeer, ultiem relaxen.
    Van het drukke Canggu tot het ultiem chille Gili Air. Van de spectaculaire kliffen van Nusa Penida naar de kilometerslange rijstterrassen van Sidemen. De zwarte stranden van Amed tot de witte stranden van Uluwatu. En als kers op de taart het bruisende Ubud met zijn prachtige jungle omgeving.
    Bali druk? Ja, erg druk. Maar genoeg authentieke plekken als je ze een beetje zoekt.. waarbij je vaak nog de enige toerist bent.
    Heerlijk eiland, wil weer terug!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sharon
    op 07-05-2019
    35 landen bezocht • 32 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Avontuur, natuur en ontspanning”

    Wij hebben 2 weken op Bali rondgereisd. Qua natuur sprong de omgeving van Ubud er echt uit. Wil je zeker zijn van groene rijstterrassen? Check dan de seizoenen. Voor een prikkie heb je een auto met chauffeur, alleen sta je de halve dag in de file. Kun je met de motor, raad ik dat aan. Verder kun je er heerlijk eten en lekker relaxen op een van de vele stranden. Ook voor avontuur heeft Bali voor ieder wat wils. Zelf hebben we gesurfd en gerafd. Met name het raften was echt top.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Bali vakantie boeken – onze tips!

Top-5 Bali aanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Corendon – ook all inclusive
    Bekijk aanbiedingen
  3. Prijsvrij – online deals
    Bekijk aanbiedingen
  4. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Bali reiservaring en tips!

Ben jij in Bali geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?