• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Bali ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

108 Bali reiservaringen en tips

Geweldig

44%

Tof

39%

Wel oké

12%

Niet zo

3%

Vreselijk

2%

  • Annemie Bertrand-binten op 30-10-2016

    “Bali het godeneiland.”

    We gaan al diverse jaren naar Bali en het is voor ons telkens weer thuis komen. De geur van bloemen en kruiden en wierook ruik je zodra je uit het vliegtuig stapt vriendelijke gastvrije bevolking en de prachtige natuur evenals heerlijk eten is geweldin. Bezoek zoals wij Tana Lot de Hotsprings en de vulkaan en ook de binnenlandse dorpjes en rijstvelden. Ari Putri hotel in Sanur een echte aanrader om vanuit daar Bali te ontdekken. Wij zijn besmet met het Bali virus.

  • Marisa op 22-02-2016

    “Met een scooter het hele eiland rond! ”

    Bali is in vele ogen een paradijs op aarde.. Dit is in zekere zin ook zo maar het is ook zeker de moeite waard om de omliggende eilanden te bekijken omdat de oversteek makkelijk is! Tip: sla Ubud niet over en huur een scooter om Bali te verkennen. Slaap tussen de rijstvelden in Ubud. Tip hiervoor is biyukukung, het is een betaalbare rustige lodge met uitzicht op het zwembad en rijstvelden. Dan waan je je echt in een paradijsje!

  • Elisa op 21-02-2016

    “Minder paradijs dan gedacht”

    We hadden hele hoge verwachtingen van Bali, eenmaal aangekomen na een rondreis door Java moesten we even wennen aan hele toeristische gebeuren en de vele mensen die je continu aanspreken voor een taxi of massage. We zaten in Kotu. Het strand was verder prima, ook de vele winkels en restaurants doen je denken dat je in een opgezet toeristische dorp bent baland. OpZich niks mis mee maar voor de echte cultuur liefhebbers zou in toch verder het land in gaan.

  • linda op 15-02-2016

    “idyllische mooie plek”

    Wat een geweldige plek. Dit was onze eerste bestemming in Azië. Wat een lieve mensen dat is het eerste wat in me op komt als ik aan Bali denk. De tempels zijn er prachtig en wat een aparte bouw. De rijstvelden zijn oneindig, prachtig om te zien. Ubud is een heel mooi plaatsje midden tussen de rijstvelden. Het is super mooi om hier te fietsen en de resorts zijn hier behoorlijk luxe. We zijn naar de Gitgit waterval geweest en dat was zeker de moeite waard. Olifant rijden kan ook op Bali en is heel dier vriendelijk en een ervaring om nooit meer te vergeten. Dan Kuta.... erg leuk maar heel druk!!! Om te winkelen en uit te gaan zit je hier goed maar lekker zwemmen gaat hier niet want er is teveel stroming in de zee. Wij voelde ons meer op ons gemak in het rustigere Benoa. Snorkelen is hier een must!!! Niet normaal hoe kleurig het onderwater leven hier is, ik heb zelfs nemo gevonden :-) Een massage op Bali kost je 5 euro voor anderhalf uur dus dat zal ik zeker met regelmaat even laten doen, heerlijk op het strand met het geluid van de zee op de achtergrond.

  • Kevin Maes op 15-02-2016

    “Massatoerisme met een reden”

    Bali is populair, megapopulair! Het zuiden rond Kuta en Seminyak is vergelijkbaar met onze Benidormen en Lloret de Mars. Maar daar stopt de vergelijking. Bali heeft werkelijk alles wat een reiziger nodig heeft: jungle, vulkaanbeklimmingen, gastvrije bevolking, heerlijk eten en idyllische stranden. Ik heb mijn 13 maanden durende reis in Bali afgesloten en heel kort door de bocht, zou je kunnen stellen dat ik alles wat ik in de voorgaande landen heb gezien, ook in Bali heb gevonden. Dus als je maar 27 vakantiedagen hebt ... Bali, it is ! Oh ja en de topper op Bali is Munduk! Absoluut een bezoek waard!

  • Lisa op 14-02-2016

    “Bali: neem de tijd”

    Bij Bali zou ik aan raden om vooral niet te kort te gaan! Ik ben zelf 4 dagen geweest en heb een groot deel gezien (elke dag een andere stad) maar het was veel te kort. Voor surfers is Uluwatu een aanrader en daar had ik dan ook graag leren surfen. Verder zou ik sowieso naar de rijstvelden gaan en wat langer verblijven in Ubud. Seminyak heeft een erg leuk strand waar je ook zitzakken hebt en het allemaal net wat Europeser is.
    Besef wel dat het een erg touristisch eiland is dus alles wat de locals je aan bieden moet je ook uiteindelijk voor betalen.

  • Cindy op 28-01-2016

    “Betoverend Bali”

    Op Bali hoef je je niet te vervelen. Dat lijkt me onmogelijk door het aantal bezienswaardigheden in combinatie met zon, zee en strand. Ik ben hier helaas maar een paar dagen geweest omdat het onderdeel was van mijn rondreis door Java. Door wat ik heb gezien ga ik graag nog een keer terug! Ik heb genoten van een excursie naar Tanah Lot, prachtige sawa`s gezien en van het heerlijke eten. Bij de excursie naar Tanah Lot viel het mij op dat de gids alle deelnemers in 1 restaurant wilde 'proppen' met als gevolg dat je hutje mutje op bankjes buiten zit. Onzin! Er zijn daar talloze restaurants met uitzicht op Tanah Lot waar niemand zit. Ik ben bij een ander restaurant gaan zitten en had alle ruimte en rust om me heen.

  • chantal op 26-01-2016

    “Schitterend Bali”

    Wat een mooi eiland is dit. We zijn bovenin begonnen bij Lovina. Hier heerlijk een paar dagen aan het zwembad gelegen en wat tripjes gemaakt geregeld vanuit het hotel. Waaronder een dolfijnentocht die enigszins tegenviel. Ik denk dat we met 100 tot 150 bootjes op zee waren op zoek naar de dolfijnen. En zodra er een aantal hun kop uit het water staken doken alle bootjes er op af en waren ze weer weg. Erg jammer. Vervolgens Naar Ubud. Schitterend. Hier een scooter kunnen huren vanuit het hotel en zelf wat tempels bezocht in de omgeving. En natuurlijk het apenpark. Wel grappig om te zien. Onze laatste bestemming was Sanur. Vanuit hier ook wat plaatsen in de omgeving bezocht en vooral genoten van het strand.

  • Sofie op 24-01-2016

    “Ubud”

    Als je naar Bali gaat dan ben je verplicht om het dorp Ubud te bezoeken! Het centrum van de stad heeft veel kleine winkeltjes en restaurants maar net buiten het dorp zie je de mooiste rijstvelden van Bali. Wat ook leuk is om het monkey forest te bezoeken, de boven en de natuur die je in het park ziet zijn zeker de moeite waard!

  • Sofie op 24-01-2016

    “De gave natuur van Bali”

    Het eerste wat ik over Bali kan zeggen is: ga alsjeblieft naar het noorden/oosten/westen van het eiland en kom niet in het toeristische zuiden.. In het zuiden is het mega toeristisch en leer je het echte Bali niet kennen. De rest van het eiland is namelijk echt de moeite waard! De natuur is fantastisch, de mensen super aardig en gastvrij en je kunt er verschillende gave activiteiten doen! Wat ook zeker de moeite waard is, is om naar Ubud te gaan. Een klein plaatsje maar wel super gezellig en mooi!

Bali vakantie boeken – onze tips!

Top-5 Bali aanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Corendon – ook all inclusive
    Bekijk aanbiedingen
  3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Bali reiservaring en tips!

Ben jij in Bali geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief