• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Ubud ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

35 Ubud reiservaringen en tips

Geweldig

40%

Tof

43%

Wel oké

17%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Willem op 10-05-2019

    “Van alles wat”

    Er is veel te doen in Ubud. Je kunt naar de monkeytemple (toeristische trekpleister, waardoor de apen je beklimmen om de bananen te pikken), een scooter huren en de binnenlanden van Bali ontdekken, uit eten in allerlei lekkere restaurantjes, souvenirs shoppen in de vele winkeltjes etc. Wij hadden vantevoren geen verblijf geboekt (in het hoogseizoen wel vantevoren doen!). Ter plaatse kun je beter onderhandelen over een kamer, waardoor wij voor weinig geld in een luxe kamer sliepen met een zwembad.

  • Kay Roedelof op 08-05-2019

    “Omringd door jungle”

    Ubud is een heerlijk druk stadje, waar veel gebeurd, veel toeristen zijn. In en om Ubud is het ontzettend druk qua verkeer.
    Toch krijg je het gevoel dat je in het spirituele en culturele hart van Bali bent, met name door de vele tempels, traditionele gebouwen en de bevolking die hier meer dan ergens anders in Balinese kleding loopt (uitgezonderd van de echt niet-toeristische gedeeltes van Bali).
    Ik denk dat Ubud van alle plaatsen in Bali de meeste bezienswaardigheden heeft (al is het al in de directe omgeving).
    Heerlijk om hier een week te verblijven. En dan nog heb je te weinig tijd om alles te zien.
    Hoogtepunten: Tegallalang rijstterrassen, Pura Gunung Kawi, Pura Tirta Empul.

  • Robbin op 18-04-2019

    “Groene hart van bali”

    Ubud is een goede plek om je souvenirs in te slaan, leuke boetiekjes. Het monkey forest is leuk om te zien, maar pas wel op: wij hebben een toerist in zijn hals gebeten zien worden. Ook pakken de apen spullen af, waar je vervolgens weer voor moet betalen om ze terug te krijgen (via mensen die weten hoe de apen terug te lokken met balletjes). Een traditionele voor dans bekijken is aan te raden, evenals zelf mountainbikes huren en hiermee de stad en groene omgeving verkennen.

  • Thom op 15-04-2019

    “Scooter huren!”

    We hebben in Ubud een scooter gehuurd, dat kan in elke straat voor weinig geld. Ook als onervaren scooter rijder kan dit prima (het was onze eerste keer). Je kunt naar de Buddha to Buddha fabriek rijden, naar Monkey Forest gaan (aapjes voeren), souvenirtjes kopen en heerlijk uit eten gaan. Het is een heel sfeervol klein plaatsje, waar je echt even kunt genieten.

  • Davy Goossens op 13-04-2019

    “Gave fietstoer”

    Vanuit Ubud hebben we een mooie fietstoer gemaakt, welke bijna 30km lang naar beneden ging. Hierdoor hoefde je zelf alleen maar te remmen en op te letten natuurlijk. Het dorpje zelf is wel vrij druk en toeristisch, maar wel erg leuk om doorheen te lopen. Ga hier ook zeker in de avond heen en wandel een rondje door het centrum.

  • Daphne Smit op 13-04-2019

    “Het kunstenaarsdorp”

    Ubud is druk, je vind hier veel backpackers en niet alleen de twintigers, maar ook de oudere die hier jaren geleden al zijn geweest. Dan maakt Ubud toch wel uniek. De stad zelf is voorzien van vele kleine straatjes, winkeltjes en restaurants. In de omgeving vind je ook mooie, groene rijstvelden erg leuk om door te wandelen of te fietsen. Als je op Bali bent is het zeker de moeite waard om hier een dagje door te brengen.

  • Eefje Beulen op 11-04-2019

    “Rijstvelden & Cultuur”

    Ubud toch wel een heel bekend plekje in Bali dat je absoluut niet teleur gaat stellen. Geniet van een prachtige zonsopkomst over de rijstvelden, doe een Yoga class bij de Yoga Barn, ga een drankje doen in een van de gezellige barretjes. Bezoek de apen in Monkey Forrest en woon een traditionele dansvoorstelling bij. Een kleine opsomming van wat er allemaal te beleven valt in dit leuke plaatsje. de sfeer is er super goed! Wel is het heel toeristisch en druk maar goed dit moet je maar voor lief nemen voor dit pareltje.

  • Bob Arnoldus op 08-04-2019

    “Ubud 2018”

    Ubud is een leuke stadje midden in de jungle (zo voelt het). Overal kom je loslopende apen tegen en dat is hier heel normaal. er zijn veel leuke tentjes om koffie te drinken en er zijn veel hostels waar je voor een prikkie kan verblijven. Het is een populaire bestemming dus ik denk dat het snel drukker gaat worden.

  • Nienke op 06-04-2019

    “I love ubud”

    Heel relax dorpje. If you like Being Zen! Je kan hier helemaal tot rust komen en zit vrij dichtbij een aantal leuke uitstapjes bijvoorbeeld monkey forest of een houtzagerij. Je kan er winkelen, wandelen tussen de rijstvelden en wederom heerlijk eten.

  • Sebastiaan Berswerda op 30-11-2017

    “Gezellig plaatsje centraal op Bali”

    Van onze twee weken op Bali hadden we graag langer in Ubud gebleven. Het Monkey Forest is een uitstapje waard, je kunt daar ook mooie foto's maken van de maki's (pas wel op je spullen!). Rijstvelden zijn op korte rijafstand en qua restaurants is er ook genoeg aanbod om elke avond lekker uit eten te kunnen gaan. De hele sfeer die het stadje uitademt geeft je een heerlijk vakantiegevoel!

Bali vakantie boeken – onze tips!

Top-5 Bali aanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Corendon – ook all inclusive
    Bekijk aanbiedingen
  3. Prijsvrij – online deals
    Bekijk aanbiedingen
  4. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Ubud reiservaring en tips!

Ben jij in Ubud geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief