• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Flores ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 Flores reiservaringen en tips

Geweldig

67%

Tof

33%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Sabine Wilden op 20-08-2021

    “Geweldige 3 daagse boottocht Flores & Komodo”

    Vanuit Labuan Bajo een boottrip gedaan van 3 dagen/2nachten om de hoogtepunten in de omgevig van Flores & Komodo te zien. Een hele erge aanrader! Ondertussen deze boottocht 2 keer gedaan en beide keren weer zo genoten en verrast door de mooie omgeving en dieren. Vanuit Labuan Bajo vertrek je op vrijdagochtend met de boot (er zijn zowel gedeelde boten als ook boten prive te huren) en zodra je de haven uit vaart zijn de vergezichten al schitterend. Wij hebben eerst overnacht in Labuan Bajo (Seaesta hotel & hostel is erg relaxt) zodat we vrijdag relaxt konden starten met de boottocht.

    Het verschilt per organisatie hoe luxe de boot is en wat precies de route is, maar de meeste boten doen ongeveer hetzelfde, zo ga je naar Kelor Island, Komodo en/of Rinca (momenteel gesloten) om Komodo varanen te zien, Padar Island voor sunset of sunrise, Bat Island, Pink Beach en plekken om met reusachtige manta rays te zwemmen.

    Deze tocht twee keer gedaan, 1 keer met partner op een gedeelde boot en 1 keer met een groep vriendinnen op een prive boot en beide keren was het fantastisch! Elke dag weer wordt je verrast door de schoonheid van de omgeving en de wilde dieren die je plotseling tegenkomt! Het is aan te raden niet in het regenseizoen te gaan (nov-maart) gezien het dan wel heftig op het water kan zijn. Van de Komodo varanen moet je niet te veel verwachten, maar de overige dieren en plekken maken dit meer dan goed!

  • Robbin op 18-04-2019

    “idillisch”

    Ik ben slechts 3 dagen op Flores geweest, maar vond het een erg fijne plek om aan het massatoerisme te ontsnappen. Het oude havengebied was klein, maar mooi om te zien. We hebben er een meerdaagse boottocht gemaakt wat echt een aanrader was, een leuke manier om op deze manier de omgeving en diens flora en fauna te verkennen op een basic manier.

  • Geert jan op 24-11-2017

    “Draken in indonesie?!”

    Komodo nationaal park is een top bestemming qua natuur en wildlife, want er leven ‘komodo dragons’ (komodo varanen) op het eiland! In het nationale park heb je de mogelijkheid om ze op te sporen en het zijn echt kanjers van beesten. Een super ervaring dus! Het nationaal park zelf is qua natuur ook zeer mooi voor wandelingen en wordt omringd door een azuur blauwe oceaan waar duiken echt een must do is! Het koraal is nog zeer gezond en er komen veel mantaroggen voor wat de duikers ring echt subliem maakt. Een 4 daagse boottrip van lombok naar Flores (labuan bajo) is een goede manier om dit allemaal te combineren!

  • Gwen de Vries op 03-11-2017

    “Prachtig en nog niet te toeristisch eiland”

    Toerisme staat nog in de kinderschoenen op Flores. Hierdoor is het een iets"primitieve" bestemming. Als je luxe wilt zul je goed moeten zoeken.
    Het eiland is mooi en erg groen, en vergeleken met bijvoorbeeld Java of Bali vrij schoon.
    Bij Moni heb je de driekleurige krater meren, en een prachtige omgeving van rijstevelden en warm water bronnen. Ook vind je op Flores nog "inheemse" dorpjes.
    Lebuan Bajo is een dorpje aan de westkust dat op zichzelf weinig voorsteld, maar wel een prima uitvalsbasis is voor duiktochten. Duiken hier is echt een aanrader.
    Ook kan je vanaf Flores een meerdaagse cruise langs de Komodo eilanden maar Lombok maken.

  • Japke Doodeman op 29-10-2017

    “Christelijk”

    Flores is een christelijk eiland. Opeens kan je alle namen makkelijk onthouden en staan er overal kerken.
    Prachtig duik bestemming aangezien er niet veel stroming staat (wat rond komodo wel zo is!!)
    Vergeet niet Kelimutu te bezoeken. Dit is een vulkaan krater met drie meren die totaal verschillende kleuren hebben, prachtig!
    Als je de tijd hebt is het interessant om door te reizen naar het eiland Lembata. Hier is het nog toegestaan om op walvissen te jagen zolang het op de traditionele manier gedaan wordt. Het hele dorp ligt vol met bewijs hiervan. Walvisbotten, blubber dat hangt uit te lekken etc. Het is raar en interessant tegelijkertijd.

  • Manouk Goettsch op 25-10-2017

    “Komodo's & Manta's ”

    We verbleven in Labuan Bajo. Het plaatsje zelf vonden we niet perse de moeite waard. Stoffig, wat restaurantjes en vooral veel duikscholen. Dat is ook de hoofdreden dat mensen Labuan Bajo bezoeken.
    Duiken was echt supermooi. Wat een mooi koraal! Veel mooier dan bijvoorbeeld op de Gili's. Wel rekening houden met stroming! Duiken hier is meer geschikt voor de gevorderde duiker.
    We zijn ook op Rinca geweest om de Komodo Varaan te bekijken. Dit is toch ook een aanrader. Behoorlijk toeristisch maar wel gaaf om die dieren te zien.

  • San V op 20-10-2017

    “Komodo eilanden”

    De komodo eilanden zijn boven water mooi, maar onder water is het geweldig! Je hebt een grote kans op mantaroggen en haaien. Wij zagen tijdens 1 duik 12 mantaroggen waarvan een aantal vlak naast ons. Voor ons waren de komodo eilanden het hoogtepunt van Flores.

  • Anne-Lotte Hartog op 14-01-2017

    “Een van de beste duikplekken ter wereld”

    Tijdens onze trip door Indonesië zijn we eigenlijk niet lang genoeg op Flores geweest om iets over het eiland zelf te zeggen, maar we zijn wel erg positief over Le Pirate Beach Club waar we voor een aantal nachtjes verbleven. Daarnaast hebben we een fantastische dag gehad met Manta Rhei Dive Centre; de hele dag duiken en snorkelen bij de Komodo eilanden en dit was echt een van onze hoogtepunten van onze reis. Wat is het daar fantastisch mooi; het koraal is daar nog zo kleurrijk en je komt zoveel verschillende vissen (ook haaien!) tegen. Ook als je geen liefhebber bent van duiken is het echt een aanrader om een dag mee op pad te gaan met de boot en om te gaan snorkelen. Je wordt goed begeleid en gaat in kleine groepjes het water in, de boot is fantastisch en je wordt fantastisch verzorgd met heerlijk eten en drinken de hele dag. Het ontbreekt je aan niets en als je terug komt heb je gegarandeerd een fantastische dag gehad.. Nogmaals, echt een aanrader! We moeten zeker nog eens terug om ook de rest van het mooie Flores te zien!

  • Sophie de Graaf op 30-10-2016

    “Ongerept Flores ”

    Flores is nog een ongerept eiland waar je het echte Indonesië ziet. Geniet in Flores van de prachtige natuur, zeker vlak na het regenseizoen is het enorm genieten. Als je dan toch in Flores bent, maak dan een bezoek naar de Kelimutu vulkaan, de wandeling hier heen is al magisch maar het uitzicht met zonsopkomst is echt prachtig. Een bezoek aan de komodo eilanden is ook een aanrader. Flores, moet je doen!

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Flores reiservaring en tips!

Ben jij in Flores geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief