Lombok ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

32 Lombok reiservaringen en tips

Geweldig

63%

Tof

34%

Wel oké

3%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Sabine Wilden
    op 12-10-2020
    41 landen bezocht • 3 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Rustig en erg mooi eiland!”

    Lombok is prachtig! In augustus 2020 zijn we een weekje naar Lombok en de Gili eilanden geweest. Gezien Indonesie destijds dicht was voor buitenlandse toeristen ivm Corona, was het extra rustig overal. Op sommige plekken was het triest om te zien dat restaurants en hotels gewoon geen gasten hebben en verlaten zijn.

    Wij zijn eerst naar Tetebatu geweest, hier vind je mooie rijstvelden en zit je dichtbij de Rinjani vulkaan. Deze konden we helaas niet op omdat hij tijdelijk gesloten was. Vanuit Tetebatu zijn we met een Grab doorgegaan naar Gili Air om lekker te snorkelen en te chillen. En vanaf daar zijn we uiteindelijk naar Zuid Lombok vertrokken, bij Selong Belanak. Dit is een prachtige baai waar je goed kan surfen. Wij hebben hier een scooter gehuurd en de hele zuidkust van Lombok op de scooter verkend. Zeker een aanrader! De wegen zijn rustig en over het algemeen goed!

    Voor ons was het een heerlijk rustig eiland, met vriendelijke mensen en prachtige natuur! Een stuk relaxter en minder toeristisch dan Bali.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bianca
    op 04-05-2019
    13 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Lombok, onontdekt en relaxed”

    Lombok, een oase van rust vergeleken met het buureiland Bali. Het is nog redelijk onontdekt en heeft super mooie stranden. Huur een scootertje en rijdt vooral langs de zuidkust.

    Verwar Kuta Lombok vooral niet met die op Bali. Wat een verschil. Kuta op Lombok is rustig, heeft een super relaxte sfeer en de mooiste stranden. Savonds komt iedereen naar het dorpje om lekker te eten en vooral om te chillen. Een scooter huren is mijn grootste tip, zo kom je goedkoop bij alle strandjes en bergen.

    Let wel op je spullen op het strand. Helaas moet je op Lombok wel goed opletten. Er is veel armoede op het eiland...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Barbara Martens
    op 27-04-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Prachtige natuur!”

    Op Lombok is vanalles te doen! De Gili-eilanden bijvoorbeeld, kennen prachtige stranden! Ga je voor rust? Dan kies je voor Gili Air of Gili Meno. Heb je zin in drukte en feestjes? Ga dan voor Gili Trawangan. Daarnaast vond ik het erg leuk om een scooter te huren, om zo alle mooie plekjes van Lombok te bekijken! Neem surflesjes van locals, of beklim in drie dagen de Rinjani! Oké, dit laatste moet je niet zomaar doen... Wat was dat zwaar! Met het uitzicht dat je ervoor terug krijgt: prachtig!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eleni Saarloos
    op 19-04-2019
    19 landen bezocht • 52 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Fijne bestemming”

    Na een wat tegenvallend bezoek aan Bali, zijn we op Lombok geweest. Prachtig! Het is hier een stuk minder toeristisch, makkelijk bereikbaar en super mooie natuur. We zijn gestart in Senaru, waar je kan slapen met een prachtig uitzicht over de vallei. Van daaruit is het mogelijk een tour te boeken met een gids, waarbij je door mooie stukken jungle loopt, mooie watervallen tegenkomt en natuurlijk rijstvelden. Af en toe een aapje. Erg mooi gebied. Zo kwamen we ook bij een waterval waar alleen maar locals aan het zwemmen waren. Na Senaru naar Tetebatu, met een taxi. Deze route alleen al is prachtig. In Tetebatu is het aan te raden om een scooter te huren en rond te gaan rijden. Ze zien hier bijna geen toeristen, dus iedereen stond vrolijk te zwaaien. Onderweg kom je lekkere eettentjes tegen.
    Vervolgens zijn we nog naar Kuta Lombok gegaan, iets toeristischer, maar ook fijn om rond te rijden op een scooter en zonder plan van alles te zien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel wil
    op 19-04-2019
    37 landen bezocht • 30 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Heerlijk op Lombok”

    We brachten tien dagen in Lombok door. We reisden in december. Voor ons was t daar heerlijk warm. De mensen daar dachten er anders over. Ze droegen dikke truien. We gingen eerst naar Kuta Lombok in het zuiden en bezochten van daaruit een waterval met een aardige chauffeur. Naar de waterval was een hele klim. we werden aangemoedigd door de locals " well done, grandma". " are you ok??" Naar beneden kon je (tegen betaling) achter op een scooter. We bezochten ook een traditioneel dorp, waar de vrouwen met gestrekte benen onder een weefgetouw zaten. Op zich naar om te zien. Je werd rondgeleid door een Nederlands sprekende gids en we eindigden natuurlijk in het winkeltje. Later in de week bracht hij ons naar Gila trawangtan, een eiland voor de kust. We gingen er met de boot heen natuurlijk, maar de kaartverkoop was niet zo duidelijk. Bij een cafeetje verkochten ze kaarten voor de boot, maar je moest dan wel te voet verder. Of met een paard en wagen ( betaald). Verderop was nog een kaartverkoop waar de locals kochten. Het eiland was erg leuk. We huurden een fiets. Er rijden daar geen auto’s, alleen paard en wagen. Later verbleven we nog in een resort aan de oostkant van het eiland. Heerlijk weekje met heerlijk eten ( goedkoop ook)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 17-04-2019
    27 landen bezocht • 53 reviews • 33 waarderingen
    5

    “Gili Air”

    Vanuit Bali kun je met een snelle boot naar de Gili eilanden. Soms gaat het er wel ruim aan toe op het water dus je moet er wel een beetje tegenkunnen, of een reispilletje innemen.
    Daar aangekomen is het alsof je terug in de tijd gaat. Er hangt een relaxte sfeer en een ons kent ons gevoel. Er zijn alleen zandweggetjes met langs het strand allemaal hotelletjes en restaurantjes. We sliepen in een guesthouse. In een eigen huisje met rietendak en buiten badkamer. Van alle gemakken voorzien en toch erg goedkoop. Dit kwam omdat we geen uitzicht hadden op het water. We sliepen in het dorpje, maar met 100 stappen stond je op het strand.
    Je kunt er prachtig snorkelen ( zelfstandig) want ook langs de kant hebben we nemo visjes en schildpadden gezien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel inzedi
    op 29-11-2017
    21 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Minder toeristisch, prachtige natuur en stranden”

    Lombok is een prachtig eiland op een uurtje varen van Bali. Het fijne aan het eiland is dat het een stuk minder toeristisch is dan Bali. Het in het zuiden gelegen Kuta is een heerlijk plaatsje. De sfeer is er erg relaxt en de omgeving is geweldig! In de omgeving van Kuta liggen veel mooie stranden, waarvan een aantal veel bezocht zijn; denk aan Mawun beach en Tanjung An. Dit is zeker niet onterecht, want dit zijn prachtige stranden. In het noorden van Lombok ligt de Rinjani vulkaan. Toen wij er waren was deze vulkaan helaas actief en durfden we het niet aan om deze te beklimmen. Dit staat nog wel steeds heel hoog op mijn bucket list, want dit schijnt een geweldige ervaring te zijn! De Gili eilanden, net iets naast Lombok gelegen zijn ook zeker een aanrader. Vooral als je zin hebt in een relax/ snorkel bestemming. Wij zijn naar Gili Trawangan geweest, waar het uitgaansleven zeer bruisend is! Het schijnt dat Gili Air en Meno een stuk rustiger zijn.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jasper Brands
    op 28-11-2017
    35 landen bezocht • 26 reviews • 30 waarderingen
    5

    “Minder toeristisch, maar net zo mooi als Bali!”

    Lombok was onze eerste aanraking met Indonesië. En we waren meteen verrast! De Indonesiërs zijn ontzettend gastvrij, lief en behulpzaam en heel erg vrolijk. Wij verbleven een paar dagen in het stadje Kuta, wat redelijk toeristisch is, maar niet té toeristisch. De sfeer hier is fantastisch. 's avonds hebben we hier bij de leukste barretjes (buiten) gezeten. Overdag huur je voor zo'n 3 dollar een scooter en kun je de mooiste kustlijn van Lombok verkennen. Rondom Kuta heb je ideale stranden om te surfen, een waar surfersparadijs. Ook het eten is super lekker. De indonesiërs weten wel hoe ze moeten koken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eelco
    op 27-11-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Minder toeristisch dan Bali, net zo mooi!”

    Lombok is een heel fijn eiland en een leuke combinatie met Bali als je door Indonesië wil reizen! Als je avontuurlijk bent ingesteld moet je zeker de Rinjani beklimmen. Het is een hele zware tocht, maar zo mooi! Daarna ben je toe aan een paar dagen relaxen op de Gili's. Vooral Gili Air vind ik heerlijk en een stuk rustiger dan Trawangan. Bij Kuta kan je mooi surfen en er zijn hele mooie stranden te vinden! Tetebatu is een mooi klein dorpje tussen de rijstvelden. Er komen nog bijna geen toeristen! Verder raad ik Senggigi af. Weinig te beleven en niet heel mooi.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Geert jan
    op 24-11-2017
    50 landen bezocht • 26 reviews • 32 waarderingen
    5

    “Het avontuurlijke lombok”

    Op lombok is het beklimmen van de vulkaan rinjani echt een top highlight! Het is een zware tocht van 3 dagen waar je 2 nachten op de berg in de tent kampeert. De uitzichten en de natuur om de vulkaan zijn echt adembenemend mooi waardoor de spierpijn het dik waard is! Surfen, hiken door jungles en zwemmen bij watervallen zijn ook goede tips om te doen. En alles is natuurlijk goed te bereiken met de scooter

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Lombok reiservaring en tips!

Ben jij in Lombok geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?