• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Nusa Lembongan ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

19 Nusa Lembongan reiservaringen en tips

Geweldig

68%

Tof

26%

Wel oké

0%

Niet zo

5%

Vreselijk

0%

  • Peter Hiscock op 11-07-2021

    “Lembongan en Cenigan: relaxte pareltjes”

    Nusa Lembongan en het kleine nabij gelegen Nusa Cenigan (verbonden met een brug) zijn zeer de moeite waard. Een ontspannen sfeer, mooie stranden en je kan er heerlijk toeren met je scootertje. Vooral op het iets ruigere, rustige en weinig toeristische Nusa Cenigan is dit leuk en zijn er mooie uitzichtpunten. Deze eilandjes vond ik een verademing vergeleken met het vieze en drukke Bali.

  • Sascha op 19-05-2019

    “Relaxed eiland”

    Vanuit Bali hebben we voor enkele dagen de boot gepakt naar Nusa Lembongan. Vanuit Sanur brengt een snelle boot je naar het eiland. Trek iets korts aan of iets dat nat moet worden, je loopt door het water naar de boot.
    Op het eiland rjden geen auto's, alleen scooters en een soort golfkarretjes. Onze accomodatie lag een de andere kant van het eiland dus daar gingen we, hobbel de bobbel over de slechte wegen. Helaas was het toen wij er waren slecht weer. We hebben dus niet op het strand gelegen. Bij ons hotel konden we een scooter huren en hiermee zijn we het eiland over geweest. Devils tear is een aanrader, prachtig hoe het zeewater tegen de rotsen klapt. We zijn de brug overgestoken naar Nusa Ceningan en hebben hier geluncht bij Pirate Beachclub. Schattige kleine huisjes, met een relaxte sfeer en een zwembad. Een volgende keer wil ik hier verblijven! Verder hebben we gesnorkeld met manta roggen, fantastische ervaring! Op een gegeven moment werd ik volledig omringd door de beesten (die gewoon rustig zwommen en me niets deden). Wat waren ze groot!
    Neem voldoende contant geld mee, want er zijn niet veel mogelijkheden om aan geld te komen op het eiland. Leuke plekken om te eten of drinken vind je eigenlijk overal wel. Kijk uit in het donker, er duiken zomaar ineens mensen op en als je niet oplet heb je zo een aanrijding.

  • J. op 15-05-2019

    “Tropisch eilandje”

    Heel mooi tropisch eilandje, waar nog niet veel toeristen zijn. Binnen een (half) uur met de boot te bereiken vanaf Bali. Wat heel gaaf is om te doen vanaf dit eiland, is om te snorkelen met manta's. Ook is het leuk om een scootertje te huren (wat vaak bij je verblijf kan) en daarmee het eiland (en naastgelegen eiland) te verkennen.

  • Ellen op 25-04-2019

    “Dit mag je echt niet overslaan”

    Nusa Lembogan is een echte aanrader. Het is een mooi, rustig eiland waar je helemaal tot rust kan komen. Huur een scooter en ga het eiland over. De mensen zijn vriendelijk. Het is een soort oud bali, die nog niet helemaal is overgenomen door tourisme.
    TIP: NEEM VOLDOENDE GELD MEE. Er zijn daar niet voldoende (volle) pinautomaten
    Tip: Regel op tijd de boot waarmee je weer van het eiland af wil gaan, het is normaal dat de boottrip uitgesteld wordt om welke reden dan ook.

  • Sanne op 17-04-2019

    “Must go!”

    Wat mij betreft is Nusa Lembongan en het naastgelegen Nusa Penida een must go als je richting Bali gaat. Het lijkt of je terug gaat in de tijd, het is er super relaxed en stress zul je zeker niet krijgen hier. Tenzij je geen cash geld meeneemt en de pinautomaat is leeg, want er is maar 1 pinautomaat op het eiland, is ie leeg dan zul je moeten wachten tot deze gevuld is. Dus houd hier rekening mee als je naar Lembongan gaat.

    De beste manier om dit eiland te verkennen is met de scooter, het is er rustig en je kunt overal makkelijk komen. Er zijn veel plekken waar je van het prachtige uitzicht kan genieten en een fotoje kan schieten. Het eiland heeft veel highlights en er is genoeg te doen in de omgeving. Hou je van snorkelen? Doe dan zeker een snorkeltrip met de Manta roggen, dat is een ervaring die je niet snel vergeet!

  • Naomi Den Ouden op 09-04-2019

    “Genieten van een heerlijk eialnd”

    Nusa Lembogan is voor mij het mooiste plekje waar ik ben geweest in Indonesië. Waar anders veel standen erg vervuild zijn is Nusa Lembogan echt een paradijsje. Je kan vanaf het eiland een duiktour boeken en de Manta Rays zien, dit is echt een aanrader. Daarnaast kan je heel gemakkelijk een scooter huren en via de yellow bridge het naastgelegen Nusa Ceningan bezoeken. Heerlijk eiland!

  • Igor op 23-11-2017

    “Genieten”

    Nusa Lembongan was voor mij de mooiste plek die wij in Indonesië hebben bezocht. Dit mede doordat we daar hebben gedoken (vakantie in een vakantie, omdat je naar een totaal andere wereld gaat), maar ook de mensen leven daar super ontspannen en zijn vriendelijk. Erg mooie stranden en ga zeker een kijken nemen bij Bleu Corner (goed restaurant aan het strand)!

  • Chloé Wouters op 21-11-2017

    “Chill to the max”

    I love Lembongan! Als je een halve dag een scooter huurt heb je het hele eiland gezien, en kun je daarna heerlijk op je luie kont op het strand/aan het zwembad gaan liggen. Hier moet niks! Het eten is overal heel erg lekker, vooral bij Mola Mola hebben wij meerdere keren heerlijke smoothiebowls gegeten. De mensen zijn er aardig en het eten is goed, wat wil je nog meer. Snorkelen is super leuk, je kan voor weinig geld een tourtje boeken en krijgt waar voor je geld. Je lacht je dood om de Chinezen die hier in volle boten aankomen, en gelukkig snel weer vertrekken. Heerlijk sfeertje op Nusa!

  • Zoe op 21-11-2017

    “Super mooi eiland”

    Nusa Lembongan is een stuk minder toeristisch dan Bali en de sfeer is er erg relaxt. Je kunt hier een scooter huren en zelf het eiland verkennen. Je vind hier geweldige stranden, maar het water is wel wat wild om in te zwemmen. Wel heb je hier veel restaurantjes met infinity pools, waar je gratis gebruik van kunt maken wanneer je hier drinken/ eten besteld. Breng verder een bezoekje aan Devil's Tear en maak een boottochtje door de mangroven. Een must do op dit eiland is een duik of snorkeltocht naar Manta Point. Zoals de naam al verklapt heb je hier zeer grote kans dat je mantaroggen ziet.

  • Leonie Broeze op 18-11-2017

    “Leuk eiland: op de scooter en snorkelen”

    Nusa Lembongan is zeker een bezoek waard. Wij hebben hier drie nachten verbleven en hebben ons goed vermaakt door het eiland en Nusa Ceningan (aan elkaar verbonden door de yellow bridge) per scooter te verkennen en met een snorkeltour mee te gaan. Hoogtepunt op Nusa Lembongan: Devil's tear, hoogtepunt op Nusa Ceningan: Blue Lagoon. Er zijn op de eilanden ook genoeg plekken om mooie zonsondergangen te zien! Het snorkelen vonden wij indrukwekkend, op één van de vier plekken waar we gingen snorkelen waren de gekleurde vissen echt overal. Als je op zoek bent naar rustig zeewater om te zwemmen, dan kan het wel een teleurstelling zijn. Toen wij er waren (juli) was de zee behoorlijk wild. Gelukkig hadden we een mooi zwembad bij ons hotel wat dit voor ons voldoende compenseerde.

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Nusa Lembongan reiservaring en tips!

Ben jij in Nusa Lembongan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief