27 Vakantiedagen

Beste reistijd Kenia

De gemiddelde temperaturen in Kenia variëren van 21 tot 26 graden, waardoor het er het gehele jaar aangenaam is. Vanwege de ligging nabij de evenaar kent het land geen sterke temperatuurschommelingen. Doordat Kenia vele klimaten kent variëren de hoogseizoenen erg per regio. Er is daarom niet echt een eenduidig hoogseizoen voor het gehele land aan te geven.

Hoogseizoen

  • Juni tot en met oktober is voor de regio van Nairobi en midden-Kenia het hoogseizoen. Er valt dan nauwelijks regen en het is niet te heet. Hierdoor is wildlife beter te spotten omdat zij zich minder tegen de hitte hoeven te beschermen en er minder natuurlijke drinkplaatsen zijn.
  • December tot en met half maart is het over het algemeen droog en warm in de omgeving van Mombasa, de kust en zuidoost Kenia. In dit gebied liggen ook de bekende stranden van Kenia en die kunnen natuurlijk het best bezocht worden met mooi weer en weinig regen.

Tussenseizoen

  • In de maanden januari en februari is het in de regio rondom Nairobi droog maar heet. Vanwege de hitte gaan de wilde dieren zich overdag meer verschuilen tegen de zon, waardoor zij wat minder goed zichtbaar zijn.
  • Half juli tot en met september is het in regio Mombasa en zuidoost-Kenia redelijk droog. Echter is dit ook de koelste periode van het jaar voor deze regio. Dit weer is perfect voor het spotten van wildlife in de (kleinere) wildparken nabij Mombasa. Voor strandweer kan het soms wat frisser zijn in deze maanden, maak nog erg aangenaam.

Laagseizoen

  • Van maart tot en met mei en in november – december kent de regio Nairobi de twee regenseizoenen. Het spotten van wilde dieren is in deze periode lastiger vanwege hoge struikgewassen en grassen.
  • Half maart tot en met half juli en in oktober – november is het regentijd in de omgeving van Mombasa. Dit zijn daarom niet de beste maanden voor een zonvakantie op de stranden van Kenia.

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midden-Kenia

°C 26 27 27 25 24 23 22 23 25 26 24 24
mm 58 50 92 243 190 39 18 24 31 61 150 108
J F M A M J J A S O N D

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuidoost-Kenia

°C 31 31 32 30 29 28 27 27 28 29 30 30
mm 28 15 60 182 293 101 82 65 66 90 96 63
J F M A M J J A S O N D

Lees verder: Visum >

Top 3 Kenia specialisten

Sawadee

Sawadee

Bij Sawadee vind je meerdere Kenia en Tanzania groepsrondreizen, maar ook speciale rondreizen en safari’s voor het hele gezin.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Voor Kenia kampeerrondreizen, combireizen met Tanzania en Zanzibar, luxere lodge-reizen en 45 dagen ‘Kaapstad naar Nairobi’.
Bezoek website


Riksja Tanzania & Kenia

Riksja Tanzania & Kenia

Stel zelf de individuele Kenia en/of Tanzania reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een rondreis.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Kenia

Sawadee
1. Sawadee

Rondreizen en familiesafari's.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Kampeer- en combireizen.
Bezoek website

Riksja Tanzania & Kenia
3. Riksja Tanzania & Kenia

Zelf je Kenia reis samen stellen.
Bezoek websiteBekijk Kenia rondreizen
Vanaf €221 incl. vliegticket

Vliegtickets Kenia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kenia
V.a. 453