27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Bij een bezoek aan Kenia worden de inentingen tegen Hepatitis A en DTP aangeraden door de GGD. Wanneer er in de 7 dagen voor het binnen reizen van Kenia een land met gele koorts is bezocht, is een inenting tegen gele koorts verplicht. Afhankelijk van de aard van de reis en de regio kunnen vaccinaties tegen BMR, Hepatitis B, hondsdolheid, buiktyfus en meningitis worden aangeraden.

In bepaalde delen van Kenia komt malaria voor. Vandaar dat het in het hele land, met uitzondering van de regio Nairobi, wordt aangeraden om medicijnen tegen malaria te slikken. Tevens kan het dragen van bedekkende kleding en het gebruiken van DEET in de avond en nacht helpen tegen het voorkomen van deze ziekte.

In Kenia liggen vanwege de warmte en de mindere hygiëne uitdroging en diarree op de loer. Neem hiervoor ORS zakjes en diarreeremmers mee. Het is daarnaast van belang voldoende water te drinken; helaas kan in Kenia het kraanwater niet worden gedronken. Let daarom tevens op met het gebruiken van ijsklontjes in een glas fris, aangezien deze meestal van kraanwater zijn gemaakt. Het geregeld wassen van de handen met water en zeep of het gebruik van desinfectiegel of vochtige doekjes om de handen schoon te maken is aan te raden. De hygiëne in de lokale Keniaanse keukens is anders dan in Nederland. Eet alleen bij eetstalletjes langs de weg wanneer te zien is dat het eten goed verhit wordt en vers wordt bereidt terwijl er wordt gewacht.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Kenia specialisten

Sawadee

Sawadee

Bij Sawadee vind je meerdere Kenia en Tanzania groepsrondreizen, maar ook speciale rondreizen en safari’s voor het hele gezin.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Voor Kenia kampeerrondreizen, combireizen met Tanzania en Zanzibar, luxere lodge-reizen en 45 dagen ‘Kaapstad naar Nairobi’.
Bezoek website


Riksja Tanzania & Kenia

Riksja Tanzania & Kenia

Stel zelf de individuele Kenia en/of Tanzania reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een rondreis.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Kenia

Sawadee
1. Sawadee

Rondreizen en familiesafari's.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Kampeer- en combireizen.
Bezoek website

Riksja Tanzania & Kenia
3. Riksja Tanzania & Kenia

Zelf je Kenia reis samen stellen.
Bezoek websiteBekijk Kenia rondreizen
Vanaf €221 incl. vliegticket

Vliegtickets Kenia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kenia
V.a. 453
t>