27 Vakantiedagen

Eten & drinken

Een traditionele maaltijd in Kenia bestaat uit een soort stoofpot van kip, geit of rund met lokaal verbouwde groenten. Tomaten, wortelen en witte kool worden hierbij veel gegeten. Dit vleesgerecht wordt gecombineerd met koolhydraten als vulmiddel in de vorm van rijst, friet, cassave of maïspap, ook wel ugali genoemd. Lokaal verbouwd fruit zoals banaan, ananas, sinaasappel en mango wordt ook veel gegeten in Kenia. Aan de kust en in de regio rondom het Victoria Meer eet men ook geregeld garnalen en verse vissoorten, zoals tilapia en forel.

Markt in de 'Old Town' van Mombasa

Door de westerse bezoekers en invloeden komen er in Kenia steeds meer restaurantjes die westerse gerechten serveren. Hierdoor zijn gerechten als pizza, hamburger of sandwiches inmiddels overal wel verkrijgbaar. In de meeste middenklasse of luxere hotels is een internationale menukaart en wordt ’s ochtends en ’s avonds een internationaal buffet geserveerd. Vanwege de vroegere handel met India en de vele Indiërs die in Kenia leven, zijn er vooral aan de kust rond Mombasa veel Indiase invloeden te vinden in de keuken, zoals chappati’s of samosa’s.

Kenianen zijn echte bierdrinkers. White Cap en Tusker zijn de bekendste lokale biermerken. In kleine dorpen brouwt men vaak nog zelf het bier, bijvoorbeeld op basis van bananen of cassave. Naast bier drinken de Kenianen veel frisdrank, zoals Fanta en Coca-Cola.

Lees verder: Geld & kosten >

Top 3 Kenia specialisten

Sawadee

Sawadee

Bij Sawadee vind je meerdere Kenia en Tanzania groepsrondreizen, maar ook speciale rondreizen en safari’s voor het hele gezin.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Voor Kenia kampeerrondreizen, combireizen met Tanzania en Zanzibar, luxere lodge-reizen en 45 dagen ‘Kaapstad naar Nairobi’.
Bezoek website


Riksja Tanzania & Kenia

Riksja Tanzania & Kenia

Stel zelf de individuele Kenia en/of Tanzania reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een rondreis.
Bezoek website

Meer Kenia reisorganisaties

ANWB Vakanties
ANWB

Individuele reizen + strand!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Groepsreizen on a budget.
Bezoek website

TUI
TUI

Korte safari's & startpakket.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Familiereis én Oeganda-combi.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Kenia in style.
Bezoek website

Baobab
Baobab

Diverse familiereizen.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Kenia

Sawadee
1. Sawadee

Rondreizen en familiesafari's.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Kampeer- en combireizen.
Bezoek website

Riksja Tanzania & Kenia
3. Riksja Tanzania & Kenia

Zelf je Kenia reis samen stellen.
Bezoek websiteBekijk Kenia rondreizen
Vanaf €221 incl. vliegticket

Vliegtickets Kenia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kenia
V.a. 453