• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Lake Nakuru ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 Lake Nakuru reiservaringen en tips

Geweldig

33%

Tof

67%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Davy Goossens
    Davy Goossens op 13-04-2019
    13 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Flamingo's en unieke uitzichten”

    Het meer was gevuld met vele vogels, waaronder ook vele flamingo's. Onze gids gaf aan dat ze dit jaar wel in kleinere getalen aanwezig waren dan voorgaande jaren. Doordat de waterstand hoger was geworden, zijn veel bomen gestorven, welke nu in als dode stammen in het water staan. Uniek om te zien.
    Tijdens de safari zijn we rond het hele meer gereden en hebben we veel dieren gezien, voor ons waren dit de eerste zebra's van onze reis.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roderick
    Roderick op 27-11-2017
    48 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Kamperen tussen de wilde dieren”

    In Nakuru NP kun je nog echt tussen de wilde dieren slapen. Zet je eigen tentje op op één van de "campings" in het park. Zorg er wel voor dat je een kampvuur maakt zodat de hyena's 's nachts niet té dichtbij komen.
    Het is maar een klein park, maar de vele dieren en het meer met de roze gloed van flamingo's is een bezoek meer dan waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Silvia
    Silvia op 22-11-2017
    30 landen bezocht • 26 reviews • 28 waarderingen
    5

    “Veel wildlife en slapen in een tent”

    Er zijn in Lake Nakuru National Park veel dieren te zien. Het gebied is niet enorm groot, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Het meer zelf, waar het park naar vernoemd is, vond ik niet heel bijzonder, maar we hebben wel veel wildlife gezien. O.a. neushoorns, leeuwen, zebra's, gazelles, giraffen, waterbuffels, bavianen en vele soorten (water)vogels. Vooral de vele neushoorns (ook één neushoorn met een jong) vond ik mooi om te zien. Naar neushoorns hoef je in dit park niet echt te zoeken want er zijn er veel.

    Wij verbleven voor één nacht in Flamingo Hill Tentend Camp in het national park zelf. Wat een geweldige ervaring was dat. Je slaapt in een tent, dus het voelt alsof je heel dicht bij de wilde dieren bent gedurende de nacht. Dikke aanrader, heerlijk geslapen tussen het Afrikaanse wild. Al die geluiden die je 's nachts hoort; heel bijzonder.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Iris
    Iris op 21-11-2017
    47 landen bezocht • 27 reviews • 30 waarderingen
    5

    “Ons favoriete parkje in Kenia”

    Het is geen groot park, maar je ziet heel veel dieren. De duizenden flamingo's, boom klimmende leeuwen, neushoorns en hyena's zie je bijna gegarandeerd. Wij kamperen altijd graag in het park. We hebben daar de meest bijzondere ontmoetingen met dieren gehad. Hyena's die langs ons kampvuur oplopen als we zaten te eten, een buffel die opeens achter mij stond te grazen (doodeng) en luipaarden die langs liepen. En natuurlijk de bavianen die hier in de bomen wonen. Heerlijke plek.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daphne Smit
    Daphne Smit op 19-11-2017
    28 landen bezocht • 52 reviews • 27 waarderingen
    4

    “Bijzonder landschap”

    De gamedrive die we hebben gedaan was niet onze mooiste, misschien zijn we erg verwend op andere plekken. Met de truck hebben we rond het meer gereden. Doordat het waterniveau was gestegen zijn er nu minder flamingo's dan voorheen. We konden even uit de truck bij het meer, daardaprachtige hebben we prachtige foto's gemaakt van de vele dode bomen die uit het water reikte. Ook een mooi uitzichtpunt waar je het hele nationale park kon bekijken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eva Walraven
    Eva Walraven op 29-10-2017
    39 landen bezocht • 34 reviews • 35 waarderingen
    4

    “Neushoorns in de regen”

    Lake Nakuru is een natuurpark wat rond het meer ligt. We hebben o.a. neushoorns, boomklimmende leeuwen, vechtende giraffes en een grote bavianenfamilie gezien. Erg bijzonder! Helaas zijn de flamingo’s verhuisd naar ondiepere meren, al hebben we toch nog een paar groepjes vogels gezien. Wat een contract, de miljoenenstad Nakuru en het fotogenieke National Park. Een land van tegenstellingen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Adriaan Witjes
    Adriaan Witjes op 06-02-2016
    1 review • 0 waarderingen
    4

    “Aantal flamingos veel minder sinds 2013”

    Afgelopen september daar geweest maar duizenden flamingo's zijn er niet meer, laat staan miljoenen.
    In 2013 is de waterspiegel in Lake Nakuru, Lake Baringo, e.d. meters gestegen (en daarna weer wat gedaald) zonder duidelijke oorzaak. Daardoor is (uiteraard) de biotoop behoorlijk veranderd en kunnen de flamingo's er weinig voedsel meer vinden en zijn ze massaal weg getrokken of doodgaan.
    Erg jammer, maar het gebied blijft de moeite waard om te bezoeken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marcel Tinkhof
    Marcel Tinkhof op 05-02-2016
    1 review • 1 waardering
    4

    “Duizenden Flamingo's in Lake Nakuru”

    In 2005 in Lake Nakuru geweest na een trip naar Nairobi. Vanuit het hotel zijn we met een busje naar Lake Nakuru gereden, was een rit van 2 uur, en hebben daar een dag op het park doorgebracht. Vooral het meer met de duizenden flamingo's heeft indruk gemaakt. Neushoorns en vele andere dieren gezien. In de middag nog een heerlijke lunch gehad met een fantastisch uitzicht over het park. De foto's zijn door een reisgenoot gemaakt.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel LouiseJan Pieper
    LouiseJan Pieper op 05-02-2016
    1 review • 1 waardering
    4

    “PRACHTIG GEBIED, VOL NATUUR EN LEVEN”

    Heel veel wild gezien, zelfs een luipaard op 10 meter ! Baboon Cliff bezocht, en uiteraard foto's van de duizenden flamingo's, maraboes, pelikanen, neushoorns, zebra's, buffels en nog veel meer. Camping was voor ons prima !

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Kenia reis boeken – onze tips!

Top-5 Kenia reisaanbieders
  1. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privérondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – ook kampeerreizen!
    Bekijk aanbiedingen
  5. Koning Aap – combi met Oeganda
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Lake Nakuru reiservaring en tips!

Ben jij in Lake Nakuru geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief