Vang Vieng ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

21 Vang Vieng reiservaringen en tips

Geweldig

29%

Tof

52%

Wel oké

19%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Reizende Annie
    op 13-05-2019
    23 landen bezocht • 15 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Niet alleen om te feesten!”

    Het is Vang Vieng inmiddels enigszins gelukt om het feest imago af te schudden en mensen te laten zien hoe mooi de omgeving is. Wij verbleven in een hostel in een centrum en hebben een fiets gehuurd om de omgeving te verkennen. Op zich prachtig maar je legt best wel lange afstanden af, dus wij hebben onze fiets op de terugweg achterin een taxibus gedaan omdat het fietsen toch wel erg zwaar was. Een scooter is beter te doen!

    Het centrum zelf was niet zo heel boeiend. Veel tentjes met westers eten en waar je de hele dag Friends kunt kijken. Niet heel bijzondder dus, maar de omgeving van Vang Vieng is zo indrukkwekkend met alle bergen en het groen dat je het zeker niet over mag slaan

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marthe Joosten
    op 02-05-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    3

    “Tubing en luchtballonnen”

    Vang Vieng stond lang bekend als partyplek van Laos. Gedeeltelijk is dit nog steeds zo, maar een paar jaar geleden is hier wel wat veranderd. Mensen gingen stomdronken de rivier af in grote opblaasbare banden. Het zogenaamde tubing kostte een aantal van deze dronkelappen het leven, en sindsdien zijn veel kroegen langs de rivier gesloten. Nu kun je wel een prachtige ballontocht maken vanuit deze plek, met geweldige uitzichten over de heuvels en de rivier. Bezoek ook eens een grot in de buurt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nathalie Nagtegaal
    op 17-04-2019
    21 landen bezocht • 18 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Met een Buggy door de modder”

    Wat een gekkenhuis was dit. Wij reden de eerste dag een rondje door Vang Vieng, echter kwamen we er al snel achter dat er veel gaten en geulen waren in de weg, met een scooter niet heel fijn, aangezien het nogal nat was afentoe. Dus een Buggy gehuurd. Wat was dit mega vet zeg. Met zn 2e crossen door de modder en gewoon gas blijven geven. Helemaal verrot van de modder en dan een plons in een van de mooie waters (blue Lagoons) die je onderweg tegen komt. Ga je naar Vang Vieng, huur een buggy en ga los. Gekkenhuis.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolanda van Efferen
    op 09-04-2019
    22 landen bezocht • 40 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Wat een natuur!”

    Vang Vieng had vroeger geen goed imago (feestende, dronken jongeren), maar daar is geen sprake meer van. De focus ligt nu gelukkig weer op de prachtige natuur. Je kan je hier vooral op sportief vlak goed vermaken. Tip: huur een fiets op scooter en ga er op uit. Bijvoorbeeld naar de Blue Lagoon waar je heerlijk kan zwemmen (wel heel druk trouwens). Het dorp zelf is niet heel bijzonder, maar de omgeving is echt de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tim de Vries
    op 30-11-2017
    47 landen bezocht • 26 reviews • 25 waarderingen
    4

    “Tuben en feesten”

    Vang Vieng is misschien wel het bekendste of in ieder geval populairste backpackers dorpje in Laos. Het tubben is een super leuke activiteit waar je heel veel mede backpackers kan ontmoeten. Er wordt flink gedronken en gefeest, dus houd je verstand er bij zodra je met je tube weer het water in gaat. De omgeving van Vang Vieng is erg mooi. Met de scooter richting de Blue Lagoons, een heerlijk dagje om bij te komen en te zwemmen.
    Verder zijn er in Vang Vieng veel restaurantjes en barretjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jens
    op 29-11-2017
    26 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Prachtige natuur, tuben en feesten”

    Dit stadje in het Noorden van Laos is echt een pareltje! Met een scooter verken je makkelijk de prachtige omgeving met bergen en rivieren. Verder kan je er ook tuben; eigenlijk ga je gewoon op kroegentocht, maar dan met een opgeblazen traktorband op de rivier van bar maar bar!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annet van der Stel
    op 27-11-2017
    51 landen bezocht • 56 reviews • 34 waarderingen
    4

    “Mooie omgeving, sportieve activiteiten”

    In Vang Vieng zie je veel backpackers die liggen te launchen en Friends kijken op tv's, er wordt erg veel gechild.
    Ook kun je er met autobanden op de rivier 'tuben', hebben we ook niet gedaan. We hoorden een paar verhalen waar het mis ging en de rivier was best wild toen wij er waren. Wel zijn we met een kano de rivier afgegaan en hebben we daarbij een grot bezocht. Zeker de moeite, klimmen, klauteren, door het donker, door het water. Aan het eind bleek het water te hoog te staan en moesten we met onze lampjes op het hoofd weer helemaal terug. Er zijn veel eethuisjes en bakkertjes met heerlijke muffins e.d.
    Fietstocht was ook heel leuk om te doen, einddoel was recreatie bij rivier. Zie foto.
    Er ligt een enorme plak asfalt bij Vang Vieng, dat bleek de landingsbaan te zijn voor helicopters e.d. in de Vietnam oorlog, best akelig idee. Hier wordt soms een eenvoudige markt gehouden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Fenna
    op 23-11-2017
    14 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Alleen voor de natuur!”

    Het dorp zelf viel mij persoonlijk tegen. In het dorp zie je vele malen meer toeristen dan locals. In deze plaats heb ik veel toeristen gezien die zich respectloos gedragen en dronken over straat liepen. Ik zelf had niet zoveel met het dorp, maar dit kan ook afhankelijk zijn met wie je bent. Het is een echte party bestemming. Daarentegen is de omgeving van Vang Vieng geweldig! Dit heeft mij echt verrast. Tuben is de ideale invulling voor een heerlijk relaxte dag (je kunt er ook een party dag van maken). Per fiets kun je de omgeving perfect ontdekken en kom je in de meest fantastische gebieden met prachtige uitzichtpunten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Melissa
    op 03-11-2017
    23 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    3

    “Ballonvaart”

    Vang vieng is een leuke bestemming waar je een aantal dagen kan verblijven. Prima restaurantjes en in de avond gezellig voor een drankje. Op elke hoek van de straat kan je meerdere activiteiten in de omgeving boeken. Wij hebben gekozen voor de ballonvaart bij zonsopgang. Prijzen zijn overal hetzelfde $80. Halfuurtje in de lucht, maar een bericht uitzicht.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Maaike Lut
    op 02-11-2017
    27 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Leuk plekje in de natuur”

    Vang Vieng is een echte backpackersbestemming waar veel jongeren heen komen om te drinken en feest te vieren. Dit klinkt misschien niet tof, maar het heeft een fijne vibe. Daarnaast is de groene omgeving erg mooi en je kunt er heel vet gaan tuben. Dit mag je sowieso niet overslaan. Een andere aanrader is het maken van een kajaktocht. Je hoeft hier overigens niet langer dan twee nachten te blijven, tenzij je wel van een feestje houdt en graag optrekt met andere backpackers.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Laos reis boeken – onze tips!

Top-5 Laos reisaanbieders
  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Vang Vieng reiservaring en tips!

Ben jij in Vang Vieng geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?